Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Megtudná magyarázni valamelyik nagy szaki itt a fórumon hogy miért lenne jobb a Sram bowdenhúzása mint a Shimano-é?
Mert mindenki akinek Sram rendszere van azzal jön hogy mennyire jó az az 1:1, de hogy pontosan miért lenne jobb arról nem ír senki.

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Kösz.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rob: nem lakik mindenki múzeumban ;)

sajtosp: igen, az elején elhelyezkedik a bovden meg a ház és illik picit utánaállítani.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
majd ha próbáltatok '98-as forditottmûködésû rollamajig-es rövidkanalas xtr-t, akkor nyilatkozzatok.
váltásban nálam az marad az etalon.
kép
mondjuk sz*rul van bekötve, de az legyen a tulaj baja.
persze xt szinten már nem vennék sh!mano-t, és alatta sem. de az xtr más. és más is marad.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Shimano szerintem ket helyen bukja el a dolgot hatso valtas teren. A sramnak az esp 1:1 rendszere merfoldekkel jobb, masik pedig hogy shimano valtok nem feszitik eleg erosen a lancot, plane a hosszukanalasak, es nem eleg merevek. Bar mostmar megnoveltek a forgaspontokat kicsit, de hat ez meg mindig messze van a sramtol. Hm, ez mar harom dolog ha jol szamolom :D
Ja igen, kihagytam hogy a sram bowdenvezetese is jobb.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én most full X0-át használok és semmi pénzért nem váltanék vissza XTR-re.

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Igazad van rob, tenyleg log a hatso valto, nekem 9.0 sl van es log, ellenben a valtast ezt egyaltalan nem befolyasolja, regebben lx valtom volt lx karral, most 9.0 sl 9.0 karral es eg es fold!! A sram az valtorendszer, a shimano az meg nem mondom mi ehhez kepest...Elol pedig most valtottam sram x-gen elso valtora, szinten lx-rol, es ez is eg es fold. Baromi jo ez a valto, merev, eros rugo, ugy valt fol es le is, ahogy azt kell.En abszolut elkoteleztem magam a sram mellett, mindenkinek csak ajanlom, nekem mindig csak gondom volt a shimanoval. No meg aztan en markolatvalto parti vagyok, mar csak azert is mert nekem igy kenyelmes a fekkar.
Szerintem az lx-et ugy ahogy van meg kene szuntetni, deore es xt pont eleg lenne, lx tenyleg nem eri meg. Es nem is jo. Szvsz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Neked van biciklid?:)

használok egyet :)
váltója nincs, floaterje nincs, elöl nem rugózik, hátul sem rugózik, egyenes kormánya van szarvval, patentpedálos, véfékes, négyszögtengelyes.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Rob! Tudtam, hogy számíthatok rád. (vagy Lor lett volna még a tippem)

Neked van biciklid?:)

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
én is most cseréletem le a hátsó lx-et xt-re, és valóban jobb, fõleg xt fogaskoszorúval. most következik az elsõ váltó csere. mióta megtapsztaltam az xt-t, én is osztom XC rider véleményét: vagy deore, vagy xt. simán megéri azt a pár ezer forintot, ami közte és az lx között van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
akkor én leszek az elsõ. :)
xtr-t cseréltem 9.0-ra, mert a markolatváltóhoz ragaszkodtam, és a sh!mano kompatibilis markolatváltók annakidején nem tobzódtak. attack/rocket abban az évben jelent meg, és természetesen nem volt kapható itthon, igy a 8-as sachs quartz leköltözött (minden idõk egyik legkönnyebb markolatváltója, állitható rugófeszességgel!) és jött helyette egy 9.0 hátsóváltó a hozzá való karral.
szépen simán vált, meg minden, de lóg.
még tulajdonképpen nem láttam nem lógó sram hátsóváltót. még az x.0 is lóg, tudom, próbáltam, igy mondhat bárki bármit.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Nagyon sok embert ismerek aki Shimanoról Sramra váltott. De egyet sem aki megbánta volna.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hát persze, mert a Sram-Shimano teljesen más rendszer! Még jóhogy nagyobb, érezhetõbb a különbség, 2 különbözõ rendszer között, mint házon belül. Az LX pont az a kategória ami kicsit kilóg mindenhonnan. Túracuccnak drága, de keményebb használatra meg kevés. Mindig azt szoktam ajánlani bárkinek is, hogy Deore, vagy XT, mert az LX nem éri meg.

Szerintem Druszám a megbízhatóságra gondolt. Sajnos nekem is volt LX-m, és csak a gond volt vele állandóan, pedig minden lehetõséget kipróbáltam. Nem vált be, ergo csere X9-re. Azóta királyság. De ezzel nem akarom azt mondani, hogy "szar" a nagy S, mert sokan megelégedettséggel használják a klf. modelljeiket.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Hát persze, mert a Sram-Shimano teljesen más rendszer! Még jóhogy nagyobb, érezhetõbb a különbség, 2 különbözõ rendszer között, mint házon belül. Az LX pont az a kategória ami kicsit kilóg mindenhonnan. Túracuccnak drága, de keményebb használatra meg kevés. Mindig azt szoktam ajánlani bárkinek is, hogy Deore, vagy XT, mert az LX nem éri meg.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Megéri az XT csere? ÉRZÉKELHETÕEN jobb, pontosabb, mint az LX? Van az XT esetében olyan évjárat, ami jobb a többinél? Mennyivel drágább?

én nem éreztem akkora mûködésbeli különbséget az lx-xt közt mint az xt - x9 között
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

sajtosp

sajtosp

vendég

• fórumtag
  • 200 hozzászólás
Lehetséges, hogy 50km után kicsit megnyúlt a váltóbovdenem, és néha nagyobb terhelésnél vált a hátsó váltó hirtelen? Ezenkívül a váltásnál vannak olyan fokozatok, ahol kicsit tovább kell húznom a triggert, hogy biztos hogy váltson egyet.
Találkozott már valaki ilyennel?

Az egész váltórendszer új X7, illetve a bovden is Jagwire.

Sp

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
www.paul-lange.hu
árlista, és összes termék.
Nemtudom, nekem XTR váltóm van, és pontatlansággal még LX váltókarral, és vacak bowdenházzal sem találkoztam.
amúgy próbálj elötte egy bowden-bowdenház cserét, lehetséges hogy csak azzal vannak a problémáid.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Megéri az XT csere? ÉRZÉKELHETÕEN jobb, pontosabb, mint az LX? Van az XT esetében olyan évjárat, ami jobb a többinél? Mennyivel drágább?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
XT. Sajnos rosszul emlékeztem, tényleg nincs a SRAM-nak 2:1 rendszerû váltója.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
fordítva viszont van.
és ha szabad belekotyognom: jó sor, jó váltóval, jó lánccal kiváló váltásteljesítményt nyújt.