Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
XTR fékváltókar megszállott mûszaki zseniknek:
Posted Image

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Új váltókar és elsõ váltó:
Posted ImagePosted Image

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Még kapható!
http://cgi.ebay.co.u...1QQcmdZViewItem

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

nekem xt átdobóm van, sram karokkal, xt hajtómûvel....ez így tökéletes /bár kistánnyérra nem nagyon szoktam/ de pl nem vok biztos benne hogy lx hmûvel is az lenne....

egyéb vélemény ?:) ... nagy problémát okoz ez nekem:) .. de persze nem akarok SRAM kontra Shimano vitát kiindítani

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Jó az XT, de nehogy Top-swing-et vegyél, hanem hagyományosat. Sokkal tovább bírja.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hello! Az nekem a problémám, hogy volt nekem egy Sram X-Gen elsõ váltóm, amivel istenigazából nem voltam túlzottan megelégedve. Hollowteches LX meghajtással, és 8-as lánccal használtam felülhúzósan, és már egészen kis terhelés alatt küszködött (pontosabban egyáltalán nem váltott) középtányérról kistányérre váltáskor. Illetve ha ezt beállítottam, akkor nagytényéron a lánc súrlódott a külsõ terelõlemezhez. Egyszerûen nem lehetett beállítani jól... lehet hogy széles volt neki a 8-as lánc ...
Történt aztán egyik nap, hogy annyit állítgattam, hogy valószínûleg túlhúztam a bilincset, és megadta magát, így most el kellene döntenem, hogy milyen elsõ váltót vegyek.
Számíthatok-e jobb váltásteljesítményre egy XT-tõl, illetve abból milyet ajánlotok (top-swing, nem top-swing, stb)
kössz

nekem xt átdobóm van, sram karokkal, xt hajtómûvel....ez így tökéletes /bár kistánnyérra nem nagyon szoktam/ de pl nem vok biztos benne hogy lx hmûvel is az lenne....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Hello! Az nekem a problémám, hogy volt nekem egy Sram X-Gen elsõ váltóm, amivel istenigazából nem voltam túlzottan megelégedve. Hollowteches LX meghajtással, és 8-as lánccal használtam felülhúzósan, és már egészen kis terhelés alatt küszködött (pontosabban egyáltalán nem váltott) középtányérról kistányérre váltáskor. Illetve ha ezt beállítottam, akkor nagytényéron a lánc súrlódott a külsõ terelõlemezhez. Egyszerûen nem lehetett beállítani jól... lehet hogy széles volt neki a 8-as lánc ...
Történt aztán egyik nap, hogy annyit állítgattam, hogy valószínûleg túlhúztam a bilincset, és megadta magát, így most el kellene döntenem, hogy milyen elsõ váltót vegyek.
Számíthatok-e jobb váltásteljesítményre egy XT-tõl, illetve abból milyet ajánlotok (top-swing, nem top-swing, stb)
kössz

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nagy áttételkülönbségeket a rövidkanalas váltók nem kedvelik, mint ahogy a nagyhúzású össztelós vázakat sem szeretik.
shimanó mtb váltókból viszont bármely "rövidkanalas" váltó feltehetõ bármire, azok bírják, az országútiak már csak a kevesebb sebességes, illetve kis húzású vázakra tehetõek
sramot nem ismerem.

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
a hosszúkanalas az a 3tányéros hajtómûvekhez kell. Logikusan a rövid a 2esekhez
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
azt szeretném megtudni hogy felhasználásban van -e különbség a rövid és hosszú kanalas váltó között.mire való a rövid kanalas és mire való a hosszú kanalas?

friczek

friczek

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Köszi....akkor nekem is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
2-3 centi:)

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
valaki megtudná mondani hogy mi a különbség a rövid és hosszú kanalas váltó között? KÖSSSZ

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Milyen szempontból legyen jobb? Értelme nem sok lesz, mert nem feltétlenül jobbak, árban viszon sokszoros az eltérés.
Egyébként hibátlan szerkezet az X9. Ismerettségi körben nagyon sokan használják elégedettséggel, ahogy itt a Fórumon is. Mindkét bringámban ilyen van/lesz.

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás

Azt kérdezted, hogy jó e. Mire legyen jó?:D

Felcsigázott a kérdés, veszek is egyet, meg marokváltót is hogy ne csak 1+1 et tudjak váltani egyszerre.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
jobbat csak jelentõs pénzbefektetéssel kapsz.

shimano xtr, vagy sram x.0

friczek

friczek

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
És van ennél jobb??Ami nem nagyon drágább ennél?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Például arra jó hogy megmond nekem lehet e vele egyszerre felfele váltani 3-at?

Nem. Max. kettõt. Le is, fel is.:)

szaBike

szaBike

törzsvendég

• fórumtag
  • 302 hozzászólás
Például arra jó hogy megmond nekem lehet e vele egyszerre felfele váltani 3-at?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Azt kérdezted, hogy jó e. Mire legyen jó?:D