Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van menetes 8-as fogaskeréksor, de nem ajánlom, a menetes rendszer már rég túlhaladott technika...
megéri kazettásra váltani.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
"nincs már 6-os váltó" nem teljesen értem, ezt mire mondod.
Amúgy a 7-esek is használhatók lesznek a hatos sorodhoz, lefele minden kompatibilis, úgyis a racsnitól és a váltókartól függ...
...And Justice For All

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
igazad van. Nem láttam még a váltót, de gyanitom, hogy _keveset_ használták. Egy srác birngájáról való, aki havonta upgradeli a bringát.
hátsó kerék+acera agy 6e, a ket valto 3e, fekvaltokar 4e. Ha jó ennyit talán megér a dolog. Igaz, hogy az én bringám is új, nemrég cseréltem. Giant rock (nem egy verseny gép), alap tx váltó van rajta. Teljesen igazad van. Valószínû, hogy még várok vele. elöbb ezt hajtom szét rajta. Bár úgy látom nincs már 6os váltó, csak 7-9 es.

McPherson

McPherson

vendég

• fórumtag
  • 135 hozzászólás
A 8-asra nehezebb, mert akkor már kazettás agy kell hátra, szal hátsó kerék csere. De a 7-es simán mehet (persze ha 8-as a kar, akkor csheted). Amúgy h megéri-e cserélni, azt az határozza meg, h a régi szar-e. Ha nem az, akkor majd ki fog szépen kopni egy idõ után, elég akkor lecserélni. Egy ÚJ acera mindazonáltal pontosabban/ gyorsabban vált, mint a tx, de ha használtan akarod, ahogy nézem, akkor meggondolandó. Én váltót alapból nem vennék használtan (a fékváltókar nem gázos). Szal az vele a baj, h ezek a váltók kopnak a használat során a leginkább, szal ha ezt vki cseréli, akkor az már vszeg szar lehet. Persze meg k nézni, +h mennyit ment, stb.
Gondold végig, ha mindeképp k a 8 sebesség, akkor cseréld a kereked, de igazából ennyi plusz pénzért már inkább akkor... hm... szal a 7-es rendszerbe akkor érdemes belevágni, ha a régi váltód szar, és cserélni akarod midenképp. És akkor már csak a racsni ára jön rá a dologra, a lényeg az új váltón van.
Ha meg 8-as rendszert akarsz, és komolyan gondolod a dolgokat, akkor meg a legjobb egy új bringát venni, ezt meg egészben add el. Komolyan. Én is úgy voltam vele, h jaj csak ezt, jaj csak azt, és 1500km alatt annyit költöttem rá, amibõl egy sokkal jobb kijött volna újonnan - csak a cserék meg a javítások ára!
bocs ha hosszú vtam.
...And Justice For All

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
érdemes alap txes váltóról acerara váltani , akad itt egy váltó+fékváltókar.
hátul 6os racsni van, azt simán le lehet cserelni 8asra ?

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Ja amúgy elégedett vagyok vele.

Zsolti780

Zsolti780

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Nekem is X7es váltókarjaim vannak, és egy esésnél már a balt el is törtem.Az alsó része törött el, de minden más ép ha valakinek szüksége van valamire ( pl: karok,belsõ mechanika, felsõ borítás) akkor szóljon.....

tbence

tbence

törzsvendég

• fórumtag
  • 257 hozzászólás
Én most cseréltem le a két éves lx h. váltót meg váltókarokat X-9 középkanalasra ill. X-0 markolatváltóra. Ég és föld...teljesen beleszerelmesedtem:D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Itt van egy nagyker, amiben kb 8-10 évre visszamenõleg a legtöbb shimano cuccot megrendelheted, de nem éri meg szerintem, árban ugyanott vagy kb mint a mostani cuccokkal.

Egyébként pedig:
- http://ebike.hu/term...ru/7-sebesseges
- http://ebike.hu/term.../7/8-sebesseges
- Hajtókar, agy meg tökmindegy kb
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás

Sziasztok

Egykis segítséget szeretnék kérni
Van egy tuti kis bringám , vagyis csak volt mert egy picit laamortizáltam az évek alatt . Kb a váz meg a váltó ami még mindig tökéletes .
Egy tuti deore lx váltóm van és már ugy megszerettem a bringát h nincs szivem ujra cserélni bármibe is kerül
A kérdésem az lenne hogy hol lehet ilyesmiket jó áron kapni vagy mire érdemes lecserélni.

Amit biztos kellene cserélnem :
-Hátsó fogaskeréksor, vagy inkább kompletten az aggyal együtt , ez isdeore lx volt 11-30 az 7 sebességes
-lánc HG 70 es (megjegyzem ez elment kb 15 ezret ugy hogy márszinte nem is láccik a közepe és mégsem szakadt el , ugyhogy ehez a fajtához ragaszkodom )
-és a legrosszabb az elsõ fogaskerekek, 36 os és 46 os bársztem ez csak komplett hajtókarral együtt lesz
szóval ha valaki tudna nekem segíteni hogy mire lenne érdemes cserélni és hová forduljak azt megköszönném

elõre is köszi

mennyi pénzt szánsz rá ?
7 sebességes...hmm. azt cserélni kéne. mert ha elõre új lánctányér megy ( ill hajtókar is ), akkor már új lánc, akkor új fogaskoszorú hátra, és akkor új agy, és új váltó. mertha csak elöl cseréled le a lánctányérokat, és találnál vmi olyat, ami jó a 7 sebességes rendszerbe, akkor a régi lánccal lehet, hogy nem lesz kibékülve ... é akkor új lánc -> 8/9 sebességes. amihez már új agy is kellene, és új 8as vagy 9es fogaskoszorú. és új váltó is. szal az egész rendszert valszeg cserélni kéne, ha jót akarsz.

Btomi

Btomi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok

Egykis segítséget szeretnék kérni
Van egy tuti kis bringám , vagyis csak volt mert egy picit laamortizáltam az évek alatt . Kb a váz meg a váltó ami még mindig tökéletes .
Egy tuti deore lx váltóm van és már ugy megszerettem a bringát h nincs szivem ujra cserélni bármibe is kerül
A kérdésem az lenne hogy hol lehet ilyesmiket jó áron kapni vagy mire érdemes lecserélni.

Amit biztos kellene cserélnem :
-Hátsó fogaskeréksor, vagy inkább kompletten az aggyal együtt , ez isdeore lx volt 11-30 az 7 sebességes
-lánc HG 70 es (megjegyzem ez elment kb 15 ezret ugy hogy márszinte nem is láccik a közepe és mégsem szakadt el , ugyhogy ehez a fajtához ragaszkodom )
-és a legrosszabb az elsõ fogaskerekek, 36 os és 46 os bársztem ez csak komplett hajtókarral együtt lesz
szóval ha valaki tudna nekem segíteni hogy mire lenne érdemes cserélni és hová forduljak azt megköszönném

elõre is köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hát ezaz:)
kipróbáltam, sajnos ez nem kompatíble.
de több váltóbowdenem sincs. fene egye meg:)

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Figyi Thez!

Sramnak minkét váltókarváltozatábaól, tehát a gripbõl is és a triggerbõl is van Sram (1:1) és Shimano (1:2) kompatibilis.
Amúgy triggerrõl egyebet nem tudok nyilatkozni, azt tudom, hogy atekertyûsöknek sem egyszerû a bowdencserélése... :-)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nemtom, ez egy x.7.es trigger.
van alternatíva, egy saint váltókarom, csak egyelõre ki sem tudom szedni a bowdent, olyan puha mûanyagból van a kis baz a végén hogy nem is tudom mit csináljak vele.. csavarodni nem akar, kipattintódni sem.
gonosz.

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Thez!

Van olyan is...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
x7-es pöcögtetõs kompatibilis shimano váltóval?
látom nem.
kösz.

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Én is pont ezt néztem ki..tényleg jónak tûnik és sokkal olcsóbb a deore-nál:)
Azért remélem pontosabban is vált mint a shimano.köszi

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
inkább sram sx-5
olcsó, jó

deore nekem is volt, de kb fél évet után használhatatlan lett.. elgyengült a rugó, nem tudtam beállítani rendesen
aztán használtam singulátorként, abba végképp belehalt szegény

majd x.9 és azóta boldogság ;) csak az picit drágább, ezért ajánlom az sx-5öt, mert olcsóbb jóval és majdnem olyan jó is

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Nekem bejött eddig a Deore---szépen teszi a dolgát:)

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hello,azt szeretném +kérdezni h mennyira +bízhatóak a sram váltók.Eddig 1 gyenge 8seb h. váltót,. acera-t használtam 1.váltó nélkül.Most átakarok térni 9sebre, elõl 3tányérra+1.váltóra.Namost gondolkodom hogy shimanorol áttérjek sramra.Deore vs 5.0:szerintetek e kettõ közül melyik a megbízhatóbb,tartósabb?Ezenkívül persze árban is sokkal jobb lenne a sram,és elég sokan dícsérik is.fr-ra+városi cirkálásra lenne használva.kösz