Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Írta 2006. augusztus 24. - 22:22

Írta 2006. augusztus 24. - 20:17

Írta 2006. augusztus 24. - 19:51

Írta 2006. augusztus 24. - 10:34

SR Suntour 48-38-28as hajtómûvem van, ami fogaskerekek közötti
hézagban ua mint a shimano hajtómûvei. Elvileg a 48-36-26-os Deore
elsõ váltónak vinnie kellett volna; gyakorlatilag nem vitte rendesen.
C050es van most (újra) rajta; az viszi rendesen, amennyire tõle tellik.
Amikor a Deore-t közelebb akartuk állítani a belsõ láncterelõ beleért a
középsõ fogaskerékbe. Olyan elsõváltót keresnék, aminél a külsõ és
belsõ láncterelõ közötti különbség kicsi (állítólag '02-'04es Deore-ok
ilyenek, ill a régi '90es évekbeli XT-k és LX-ek is).
Felülhúzós, 31,8as csõméret.
Nem tudom melyik váltók felenek meg az alábbi kritériumoknak, ezért
fordulok hozzátok segítségért!
Remélem sikerül valami megfelelõt találni; hiszem/remélem hogy a
hajtómû cseréje nélkül is megoldható a probléma.
Segítségeteket elõre is köszönöm!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2006. augusztus 23. - 22:17

Specialized ÜK nem shimano ÜK, így kérdezheted ám.... mintha 2 külön cég lenne. így viszont nem nehéz ilyen negatív dolgokat írni.
de a cég teljes ismerete nélkül persze énis ezt írtam volna, viszont ez még hozzátartozott a teljes igazsághoz, vagyis hogy teljes legyen a kép.
Írta 2006. augusztus 23. - 22:12

mondhatok neveket is, a specialized uk, meg a fisher outdoor leisure alkalmazottjaitol is hallottam mar ordas baromsagot.
csak azt probaltam mondani, hogy attol hogy van egy adott markanak egy adott forgalmazoja, es elvileg ok kepzettek, meg nem tudnak mindent. sot. de az eleg ritka mikor azt mondjak, hogy nem tudom, inkabb mond valamit, hogy ugy tunjon ert hozza. es akkor jon az okossag...
de ez off
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. augusztus 23. - 22:02

kereskedõt írj ne forgalmazót.persze hogy meg lehet, miert ne lehetne? :chin:
ok a forgalmazok, de en hallottam mar hivatalos forgalmazotol akkora hulyeseget, hogy a fulem ketteallt. csak attol fugg, hogy ki veszi fel a telefont.
vagy mondj konkrétat, mert így furán hangzik, sõt.
Írta 2006. augusztus 23. - 22:00

Olvasod rendszeresen ezt a Fórumot? Mert ha igen, rájöhetnél, hogy itt nem ez a jellemzõ hozzáállás. Egyébként pedig minek van például ez a topic, ha nem arra, hogy megpróbáljunk segíteni.:chin:']hmmm...innen? http://www.google.co...meta=lr=lang_hu
amúgy szerintem ezen a fórumon ezt nyugodtan meg lehet kérdezni...
Írta 2006. augusztus 23. - 18:51

ok a forgalmazok, de en hallottam mar hivatalos forgalmazotol akkora hulyeseget, hogy a fulem ketteallt. csak attol fugg, hogy ki veszi fel a telefont.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. augusztus 23. - 18:37

amúgy szerintem ezen a fórumon ezt nyugodtan meg lehet kérdezni...
Írta 2006. augusztus 23. - 16:01

Thy!Hali!
És ha ezt nem ide, hanem az info@paul-lange.hu ra küldenéd, akkor lehet pontosabb választ kapnál:)
Üdv:Thy
Ejnye, bejnye!
"Szerencsétlen" átlagfelhasználó honnan tudja, hogy a Lange forgalmazza itthon a Shimano-t?
Írta 2006. augusztus 23. - 15:32

Hali!Sziasztok!
A kérdés a következõ:
1.-shimano váltókarok (elsõ) ugyanannyi bowdent húznak mind? azaz egy tourny váltókar szabályosan dolgozna össze pl. egy "xtr elsõváltóval és xtr" hajtókarral? A hugicám bringáján eltört egy tekerõs shimano váltókar (kb. 5-6 éves lehet, most olyan tourny szintnek megfelelõ) és a bringatúra kedvéért adtam kölcsön egy xt-t. Hát nem tudott úgy dolgozni, mint elõtte a sajátja. Nézegettem a hajtómûvõn hogy esetleg a tányérok más távolságban vannak-e, de nem nagyon láttam különbséget.
2.-ezt a törött váltókart cserélném szintén v.mi tekerõs alsó kategóriás shimano váltókarra. Lehet-e esetleg olyat kapni még, aminél megy a SIS és akár ki is kapcsolható v.mi kapcsolóval? A másik ami segítséget jelentene, ha nem csak 3 fokozata lenne, hanem a középsõ állásban lehetne még tolni egy kicsit jobbra-balra, hogy a fogaskoszorú szélsõ fokozatai ne muzsikáljanak a váltókereten. Tudtommal sram van ilyen, de a nagy kérdés, hogy shimano létezik-e?
Köszi elõre is!
És ha ezt nem ide, hanem az info@paul-lange.hu ra küldenéd, akkor lehet pontosabb választ kapnál:)
Üdv:Thy
Írta 2006. augusztus 23. - 15:15

Írta 2006. augusztus 23. - 14:10

A kérdés a következõ:
1.-shimano váltókarok (elsõ) ugyanannyi bowdent húznak mind? azaz egy tourny váltókar szabályosan dolgozna össze pl. egy "xtr elsõváltóval és xtr" hajtókarral? A hugicám bringáján eltört egy tekerõs shimano váltókar (kb. 5-6 éves lehet, most olyan tourny szintnek megfelelõ) és a bringatúra kedvéért adtam kölcsön egy xt-t. Hát nem tudott úgy dolgozni, mint elõtte a sajátja. Nézegettem a hajtómûvõn hogy esetleg a tányérok más távolságban vannak-e, de nem nagyon láttam különbséget.
2.-ezt a törött váltókart cserélném szintén v.mi tekerõs alsó kategóriás shimano váltókarra. Lehet-e esetleg olyat kapni még, aminél megy a SIS és akár ki is kapcsolható v.mi kapcsolóval? A másik ami segítséget jelentene, ha nem csak 3 fokozata lenne, hanem a középsõ állásban lehetne még tolni egy kicsit jobbra-balra, hogy a fogaskoszorú szélsõ fokozatai ne muzsikáljanak a váltókereten. Tudtommal sram van ilyen, de a nagy kérdés, hogy shimano létezik-e?
Köszi elõre is!
Írta 2006. augusztus 23. - 08:41

Írta 2006. augusztus 23. - 06:16

Nem tudom, milyen a 3.0-a elsõváltó, de én megfontolnám helyedben akkor már az X-gen-t.
Bár elsõváltó tekintetében nem nyújt nagy pluszt a Sram rendszer, úgyhogy a balos kart akár egy olcsóbb Shimanó elsõváltóval is használhatod.
A lényeg a hátsó váltáson van, ez az amitõl jobb lesz a dolog, ugyanis itt jön képbe az 1:1 bowdenhúzás.
Én a következõ kombót ajánlanám:
-X.7 gripshift, vagy trigger
-SX.5 hátsóváltó
-X-gen elsõváltó
Szerintem fontos dolog, hogy a balos kar mikroindexes legyen, tehát a 3 fõ fokozat mellett lehetõség legyen finoman is beállítani az elsõváltót. Az X.7/7.0 kar az ilyen, vagy legalábbis létezik belõle ilyen.
Üdv.
Írta 2006. augusztus 22. - 23:05

Írta 2006. augusztus 21. - 21:58

Írta 2006. augusztus 21. - 20:49

az gáz, ha kezdem megszeretni a dualcontrolt?
Mindenképp...add el gyorsan...

Nekem amúgy csak az nem tetszik benne, hogy olyan nagy ormótlan, bumszli és könnyû odaverni, fõleg hogy én próbálom a DH-s haverokkal a tempót tartani csak nem mondig sikerül....
Írta 2006. augusztus 21. - 20:47

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.