Hali!Sziasztok!
A kérdés a következõ:
1.-shimano váltókarok (elsõ) ugyanannyi bowdent húznak mind? azaz egy tourny váltókar szabályosan dolgozna össze pl. egy "xtr elsõváltóval és xtr" hajtókarral? A hugicám bringáján eltört egy tekerõs shimano váltókar (kb. 5-6 éves lehet, most olyan tourny szintnek megfelelõ) és a bringatúra kedvéért adtam kölcsön egy xt-t. Hát nem tudott úgy dolgozni, mint elõtte a sajátja. Nézegettem a hajtómûvõn hogy esetleg a tányérok más távolságban vannak-e, de nem nagyon láttam különbséget.
2.-ezt a törött váltókart cserélném szintén v.mi tekerõs alsó kategóriás shimano váltókarra. Lehet-e esetleg olyat kapni még, aminél megy a SIS és akár ki is kapcsolható v.mi kapcsolóval? A másik ami segítséget jelentene, ha nem csak 3 fokozata lenne, hanem a középsõ állásban lehetne még tolni egy kicsit jobbra-balra, hogy a fogaskoszorú szélsõ fokozatai ne muzsikáljanak a váltókereten. Tudtommal sram van ilyen, de a nagy kérdés, hogy shimano létezik-e?
Köszi elõre is!
És ha ezt nem ide, hanem az info@paul-lange.hu ra küldenéd, akkor lehet pontosabb választ kapnál:)
Üdv:Thy