Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
nemlehet h túlfeszes a bowden?? a váltó "határértékei "jólbevannak lõve??

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Én is kipucoltam a váltó elötti nagy kanyarban a bovdenházat, egy kicsit jobb lett, de még mindig nem vagyok teljesen elégedett a 3 legkisebbnél a leváltással. Újabb ötleteket várok.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
kb egy hete panaszkodtam h a hátsóváltóm mindig elállítódik és nonstop rá kell feszítenia bovdenre mer nemvált rendesen felfelé...megoldódott..bowdent cseréltem..mivel az elõzõnek az egyik szála meg vt szakadva ésa váltónál ami a csavar tartja utánna teljesen felvolt már tekeredve az az egy szál..azér írtam le ha más is hasoló cipõben evezne...már csak egy gondom van h a felsõ 3 fogaskeréken/igaz itt is szépen vált viszonylag/ viszontugrál a lánc??

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Sikerült értelmesen megfogalmaznia problémám:

SR Suntour 48-38-28as hajtómûvem van, ami fogaskerekek közötti
hézagban ua mint a shimano hajtómûvei. Elvileg a 48-36-26-os Deore
elsõ váltónak vinnie kellett volna; gyakorlatilag nem vitte rendesen.

C050es van most (újra) rajta; az viszi rendesen, amennyire tõle tellik.
Amikor a Deore-t közelebb akartuk állítani a belsõ láncterelõ beleért a
középsõ fogaskerékbe. Olyan elsõváltót keresnék, aminél a külsõ és
belsõ láncterelõ közötti különbség kicsi (állítólag '02-'04es Deore-ok
ilyenek, ill a régi '90es évekbeli XT-k és LX-ek is).

Felülhúzós, 31,8as csõméret.

Nem tudom melyik váltók felenek meg az alábbi kritériumoknak, ezért
fordulok hozzátok segítségért!

Remélem sikerül valami megfelelõt találni; hiszem/remélem hogy a
hajtómû cseréje nélkül is megoldható a probléma.

Segítségeteket elõre is köszönöm!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ha jön egy emil, arra az válaszol aki ért hozzá. nem az aki elöbb megkapja.
Specialized ÜK nem shimano ÜK, így kérdezheted ám.... mintha 2 külön cég lenne. így viszont nem nehéz ilyen negatív dolgokat írni.
de a cég teljes ismerete nélkül persze énis ezt írtam volna, viszont ez még hozzátartozott a teljes igazsághoz, vagyis hogy teljes legyen a kép.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a paul lange nem forgalmazo? nem boltost akartam irni. bar ott meg tobb a hozza nem erto.

mondhatok neveket is, a specialized uk, meg a fisher outdoor leisure alkalmazottjaitol is hallottam mar ordas baromsagot.

csak azt probaltam mondani, hogy attol hogy van egy adott markanak egy adott forgalmazoja, es elvileg ok kepzettek, meg nem tudnak mindent. sot. de az eleg ritka mikor azt mondjak, hogy nem tudom, inkabb mond valamit, hogy ugy tunjon ert hozza. es akkor jon az okossag...

de ez off

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

persze hogy meg lehet, miert ne lehetne? :chin:

ok a forgalmazok, de en hallottam mar hivatalos forgalmazotol akkora hulyeseget, hogy a fulem ketteallt. csak attol fugg, hogy ki veszi fel a telefont.

kereskedõt írj ne forgalmazót.
vagy mondj konkrétat, mert így furán hangzik, sõt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

']hmmm...innen? http://www.google.co...meta=lr=lang_hu
amúgy szerintem ezen a fórumon ezt nyugodtan meg lehet kérdezni...

Olvasod rendszeresen ezt a Fórumot? Mert ha igen, rájöhetnél, hogy itt nem ez a jellemzõ hozzáállás. Egyébként pedig minek van például ez a topic, ha nem arra, hogy megpróbáljunk segíteni.:chin:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
persze hogy meg lehet, miert ne lehetne? :chin:

ok a forgalmazok, de en hallottam mar hivatalos forgalmazotol akkora hulyeseget, hogy a fulem ketteallt. csak attol fugg, hogy ki veszi fel a telefont.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
hmmm...innen? http://www.google.co...meta=lr=lang_hu
amúgy szerintem ezen a fórumon ezt nyugodtan meg lehet kérdezni...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hali!
És ha ezt nem ide, hanem az info@paul-lange.hu ra küldenéd, akkor lehet pontosabb választ kapnál:)
Üdv:Thy

Thy!
Ejnye, bejnye!
"Szerencsétlen" átlagfelhasználó honnan tudja, hogy a Lange forgalmazza itthon a Shimano-t?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Sziasztok!

A kérdés a következõ:
1.-shimano váltókarok (elsõ) ugyanannyi bowdent húznak mind? azaz egy tourny váltókar szabályosan dolgozna össze pl. egy "xtr elsõváltóval és xtr" hajtókarral? A hugicám bringáján eltört egy tekerõs shimano váltókar (kb. 5-6 éves lehet, most olyan tourny szintnek megfelelõ) és a bringatúra kedvéért adtam kölcsön egy xt-t. Hát nem tudott úgy dolgozni, mint elõtte a sajátja. Nézegettem a hajtómûvõn hogy esetleg a tányérok más távolságban vannak-e, de nem nagyon láttam különbséget.

2.-ezt a törött váltókart cserélném szintén v.mi tekerõs alsó kategóriás shimano váltókarra. Lehet-e esetleg olyat kapni még, aminél megy a SIS és akár ki is kapcsolható v.mi kapcsolóval? A másik ami segítséget jelentene, ha nem csak 3 fokozata lenne, hanem a középsõ állásban lehetne még tolni egy kicsit jobbra-balra, hogy a fogaskoszorú szélsõ fokozatai ne muzsikáljanak a váltókereten. Tudtommal sram van ilyen, de a nagy kérdés, hogy shimano létezik-e?

Köszi elõre is!

Hali!
És ha ezt nem ide, hanem az info@paul-lange.hu ra küldenéd, akkor lehet pontosabb választ kapnál:)
Üdv:Thy

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
A sram jó a shimano-hoz is.

purge4

purge4

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!

A kérdés a következõ:
1.-shimano váltókarok (elsõ) ugyanannyi bowdent húznak mind? azaz egy tourny váltókar szabályosan dolgozna össze pl. egy "xtr elsõváltóval és xtr" hajtókarral? A hugicám bringáján eltört egy tekerõs shimano váltókar (kb. 5-6 éves lehet, most olyan tourny szintnek megfelelõ) és a bringatúra kedvéért adtam kölcsön egy xt-t. Hát nem tudott úgy dolgozni, mint elõtte a sajátja. Nézegettem a hajtómûvõn hogy esetleg a tányérok más távolságban vannak-e, de nem nagyon láttam különbséget.

2.-ezt a törött váltókart cserélném szintén v.mi tekerõs alsó kategóriás shimano váltókarra. Lehet-e esetleg olyat kapni még, aminél megy a SIS és akár ki is kapcsolható v.mi kapcsolóval? A másik ami segítséget jelentene, ha nem csak 3 fokozata lenne, hanem a középsõ állásban lehetne még tolni egy kicsit jobbra-balra, hogy a fogaskoszorú szélsõ fokozatai ne muzsikáljanak a váltókereten. Tudtommal sram van ilyen, de a nagy kérdés, hogy shimano létezik-e?

Köszi elõre is!

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Persze én is szívesebben vennék egyel magasabb kategóriájú cuccokat, de a pénztárcám nem igazán engedné/i...Az SX5ön viszont gondolkoztam, nem tudom mennyivel jobb mint a sima 5.0, mert csak egy pár százassal drágább így még belefér. Ha vki gyorsan válaszol akkor még meg tudom változtatni a rendelést.

Bagi

Bagi

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Szia Pifta!

Nem tudom, milyen a 3.0-a elsõváltó, de én megfontolnám helyedben akkor már az X-gen-t.
Bár elsõváltó tekintetében nem nyújt nagy pluszt a Sram rendszer, úgyhogy a balos kart akár egy olcsóbb Shimanó elsõváltóval is használhatod.
A lényeg a hátsó váltáson van, ez az amitõl jobb lesz a dolog, ugyanis itt jön képbe az 1:1 bowdenhúzás.

Én a következõ kombót ajánlanám:

-X.7 gripshift, vagy trigger
-SX.5 hátsóváltó
-X-gen elsõváltó

Szerintem fontos dolog, hogy a balos kar mikroindexes legyen, tehát a 3 fõ fokozat mellett lehetõség legyen finoman is beállítani az elsõváltót. Az X.7/7.0 kar az ilyen, vagy legalábbis létezik belõle ilyen.

Üdv.

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Mivel nme érkezett válasz úgy döntöttem maradok az 5.0ás szett+ 3.0 elsõ váltónál.

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
Szeretnék egy új váltórendszert: sram 5.0 v SX5 hátsó-, 3.0 elsõ váltó és hozzájuk 5.0ás kar kombó egy jó választás lenne? Ja és két lánckereket használnék elöl. Egész olcsón kijönne és mivel már sokat szívtam a shimanonál ezért szeretném kipróbálni a sram cuccokat.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

az gáz, ha kezdem megszeretni a dualcontrolt? :D

Mindenképp...add el gyorsan...:)
Nekem amúgy csak az nem tetszik benne, hogy olyan nagy ormótlan, bumszli és könnyû odaverni, fõleg hogy én próbálom a DH-s haverokkal a tempót tartani csak nem mondig sikerül....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az gáz, ha kezdem megszeretni a dualcontrolt? :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.