Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2006. október 13. - 14:42
Egyébként a shimano fordított mûködésû hátsó váltója tényleg mûködik?? úgy értem, igaz amit marketingolnak róla, hogy finomabb a váltás felfele?
hiszen én pont azt szeretem, hogy a hüvelykujjammal úgy tolom át a láncot, ahogy tetszik - kisebb fogaskerékre meg tökmindegy hogy rakja.
én nem cserélném le, de még nem próbáltam a másikat.
hiszen én pont azt szeretem, hogy a hüvelykujjammal úgy tolom át a láncot, ahogy tetszik - kisebb fogaskerékre meg tökmindegy hogy rakja.
én nem cserélném le, de még nem próbáltam a másikat.
Írta 2006. október 13. - 14:38
MESTER! nem tévedsz! 
egyébként használtam már rapid fire-t fordított hátsó váltóval, csak szokás kérdése minden.
pl. most még a sram markolatváltója is az õrületbe kerget, hogy ha magam felé tekerem a jobb oldalit, akkor teszi nagyobb fogaskerékre hátul. számomra ez érthetetlen
egyébként használtam már rapid fire-t fordított hátsó váltóval, csak szokás kérdése minden.
pl. most még a sram markolatváltója is az õrületbe kerget, hogy ha magam felé tekerem a jobb oldalit, akkor teszi nagyobb fogaskerékre hátul. számomra ez érthetetlen
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. október 13. - 14:38
igazad van!!!
kösz hogy kijavítottál
mégegyszer elnézésedet kérem, ha megsértettem a lelki világod
amugy tényleg kösz!!!
shimanora gondoltam
kösz hogy kijavítottál
mégegyszer elnézésedet kérem, ha megsértettem a lelki világod
amugy tényleg kösz!!!
shimanora gondoltam
Írta 2006. október 13. - 14:35
mellesleg ha jól csalódom a trigger, a sram pöckölös váltókarjainak beceneve, - amivel shimano váltók nem nagyon szoknak mûxeni - sztem Te a rapid fire-ra gondolsz,,,de javitsatok ki ha tévednék....az igaz hogy 2 fajta shimano hátsó váltó létezik? egy dual control karhoz egy pedig csak sima triggerhez, és honnan ismerem fel a dual controlhoz hátsóvaltót?
a válaszokat elõre is kösz!!
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. október 13. - 14:18
kösz a választ!!!
azt tudtam hogy fordított a kezelés triggerrel, csak azt nem tudom hogy dual controllal is fordított lesz -e a kezelés mert az elég hülyén nézne ki, mert dual controlt akarok és ezt csak most olvastam egy újságban hogy tiggerrel összeraktak egy dual controlhoz való hátsó váltót és emiatt fordított lett a kezelés
azt tudtam hogy fordított a kezelés triggerrel, csak azt nem tudom hogy dual controllal is fordított lesz -e a kezelés mert az elég hülyén nézne ki, mert dual controlt akarok és ezt csak most olvastam egy újságban hogy tiggerrel összeraktak egy dual controlhoz való hátsó váltót és emiatt fordított lett a kezelés
Írta 2006. október 13. - 14:01
Ilyen nincs.az igaz hogy 2 fajta shimano hátsó váltó létezik? egy dual control karhoz egy pedig csak sima triggerhez, és honnan ismerem fel a dual controlhoz hátsóvaltót?
De amúgy kétféle váltó van: egy sima rugós (kislánckerék felé húz) és a fordított rugós (nagylánckerék felé húz).
Mindkettõ használható Rapid és DualControl karral is, csak asszem Rapiddal kicsit furcsa a fordított. Remélem nem kevertem össze.
Írta 2006. október 13. - 13:58
az igaz hogy 2 fajta shimano hátsó váltó létezik? egy dual control karhoz egy pedig csak sima triggerhez, és honnan ismerem fel a dual controlhoz hátsóvaltót?
Írta 2006. október 13. - 13:37
és az önállóságra nevelés hamvába hal.
btw. az utsó kettõ a fõoldalt dobja ki nekem
Írta 2006. október 13. - 13:33
Írta 2006. október 13. - 13:28
Írta 2006. október 13. - 13:24
Írta 2006. október 13. - 13:22
Írta 2006. október 13. - 13:14
Írta 2006. október 13. - 00:24
mindigis élveztem az ilyen fejtegetéseket, szal ne hagyjátok abba.. 
de van egy ilyen topicunk ám:
http://forum.bikemag...hlight=kiejteni
de van egy ilyen topicunk ám:
http://forum.bikemag...hlight=kiejteni
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2006. október 13. - 00:16
Derailleur minden bizonyal a franciábol jön (ott dérailleur, amit ha kicsit boncoljuk kijön belöle nyers forditásban az hogy átsinelö
) namindegy amugy meg franciául ugy ejtik hogy "dérájör" (olyan jo kis torokbol jövö r-el) tehát valszeg ezt vették át az angolok.
Írta 2006. október 12. - 22:40
Kurvára nem ide tartozik és disznó lusta vok, de hogy a 'csába kell mondani azt, hogy "deore" meg "dura-ace"? A kretén Shimano folyton olaszos neveket ad, de õk se tudják, mit akarnak vele. Jelzem, a biopace pl helyesen "biopácse"...
off: helyesen deor és duraeész (az ae hang az ilyen köztes hang az a és az e között, angolban van ilyen, aki tud angolul, az érti, mire gondolok) ....amugy meg mi igy haverbringástársakkal csak ugy mondjuk, h deóre, meg duraész...ahogy le van irva, úgy mondjuk. ugyis tudjuk, hogy mirõl van szó...és ha már itt tartunk, azt, hogy derailleur (angolul váltó) hogy kell kiejteni?:S
Írta 2006. október 12. - 21:15
Írta 2006. október 12. - 20:55
Váltókar: olcsó is, mûködik is, ki is néz valahogy. Csúcsteljesítményt ne várj. Nekem a jobboldali kar már lötyög kicsit. Ja és van nyolcas változata is, én azt használom.
Váltóból nekem a hármas van. Ez is belépõ szint, nem cserélhetõ görgõkkel. SX4 ha jól látom cserélhetõ görgõs.
Váltóból nekem a hármas van. Ez is belépõ szint, nem cserélhetõ görgõkkel. SX4 ha jól látom cserélhetõ görgõs.
Írta 2006. október 12. - 20:54
Kurvára nem ide tartozik és disznó lusta vok, de hogy a 'csába kell mondani azt, hogy "deore" meg "dura-ace"? A kretén Shimano folyton olaszos neveket ad, de õk se tudják, mit akarnak vele. Jelzem, a biopace pl helyesen "biopácse"...
Írta 2006. október 12. - 20:48
hali.
valakinek van tapasztalata a sram4.0-ás váltóval és egy sram 4.0ás váltókarral?
lazább ugribugri dh/fr-ra kell.(tudom hogy a 4.0ás váltókar 7 sebességes de a legkönnyebb fokozatot ugyse használnám mert bekapja a küllõ a váltót8lagalábbis a shimanókat)
valakinek van tapasztalata a sram4.0-ás váltóval és egy sram 4.0ás váltókarral?
lazább ugribugri dh/fr-ra kell.(tudom hogy a 4.0ás váltókar 7 sebességes de a legkönnyebb fokozatot ugyse használnám mert bekapja a küllõ a váltót8lagalábbis a shimanókat)

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére