Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
elég hülye kérés de remélem tudtok rá válaszolni!!!!

shimano hone szettet szeretnék venni de nem tudom hogyan kell kiejteni azt hogy "HONE"!!!, és nem szeretnék tök hülyének tûnni az eladó szemében

remélem van valaki aki le tudná nekem írni fonetikusan!!!

lehet hogy hülye kérés de ne küldjetek idiótázó válaszokat!!

KÖSSSSZ

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Hali!
A magasság és a szög OK, de a h ponttal újat mondtál.

szerény véleményem szerint a "h pont" az eredeti hozzászólásban azt jelentette: hogy pontosan a bemárásnál terelje a láncot. Mea culpa, ha tévednék ;)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

a két csavar tetején..a végállások közül az egyik...

A végálláscsavarokra gondoltál? A beállítást azzal kezdtem. Utána próbáltam a pozicionálást a bovdenfeszítõ csavarral ami nem akart összejönni.
Szóval míg a nyolcasrendszer volt többször is szereltem /pl: vázcsere alkalmával/ és mindig sikerült precíz munkavégzésre bírnom.
De holnap tényleg elviszem egy szerelõhöz, had okosodjak na meg hétvégére kell a maratonra.
Azért köszi a segítõ szándékot, ha érdekel a szerelõ véleménye és a remélhetõ megoldás, tanulságként közzé teszem.
Hali.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
a két csavar tetején..a végállások közül az egyik...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Sztem meg csak be kéne rendesen állítani azt a fránya XT e.váltót. Nem olyan egyszerû, mint gondolnád, figyelni kell magasságát, a szöget, és h pont a bemarásnál terelje a láncot. Ha nem megy, vidd el szervízbe, 15 perc alatt pöpecre megcsinálják.

Hali!
A magasság és a szög OK, de a h ponttal újat mondtál. Mi az?
Lehet hogy valami apróság és elkerülte a figyelmemet?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás

az lx váltó tutira megoldaná..

Sztem meg csak be kéne rendesen állítani azt a fránya XT e.váltót. Nem olyan egyszerû, mint gondolnád, figyelni kell magasságát, a szöget, és h pont a bemarásnál terelje a láncot. Ha nem megy, vidd el szervízbe, 15 perc alatt pöpecre megcsinálják.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
az lx váltó tutira megoldaná..de sztem beállítás kérdése..az igaz ha 9es lánc keskenyebb de nem annyival...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Hali Mindenkinek aki segíteni akar! / Atöbbiek ne olvassák el!.../
A gondom az, hogy 8-as rendszert használtam ami egy régebbi XT elsõ váltóbol állt 8-as lánc fogsor stb.
Átszereltem 9-esre. Fogsor lánc hátsó váltó váéltókar pár. Az elsõ váltó maradt fent, mert bíztam benne, hogy jó lessz.
Sajna mikor 22-rõl 32-re váltanék, a kart nagyon hosszan elõre kell tolni /LX váltókarpár 9-es szetthez./ Ha beállítom precíz, könnyed váltásra akkor meg 32-rõl 44-re túl vált. Ha a végállást vissza szabályzom akkor meg épp hogy pozícionál.
Vissza váltásnál meg 32-rõl 22-re alíg akarja a láncot leterelni.
Mi lehet a probléma oka?
Én arra gondoltam, hogy a 9-es rendszer lánca keskenyebb lehet ezért a gyárilag 8-as hoz készült váltó terelõlemez távolsága nagy neki.
Mi errõl a véleményetek?
PL a 2004-es LX elsõváltó megoldaná a problémámat?
Várom az ÉPÍTÕ hozzászólásokat.
Köszi a figyelmet:
Laci.

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Én egy deore LX-hez akartam venni azér mert csak ennek a váltókarnak nem volt fékkarja a boltban és hidraulikushoz akarom ahoz meg más fékkar kell
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Sokszor volt róla szó, de tessék:

A Sram hátsó váltók 1:1 arányúak, vagyis egységnyit húzol a bovdenen, azt ugyanannyit mozdul a váltó. Ergó a váltókar is 1:1 arányú kell hogy legyen.

A Shimano hátsó váltó 2:1, és meglepõ módon a váltókar is, ezért Shimano elsõváltó nem jó a Sramhoz.

Most jön a trükk: A Sram csinál 2:1-es váltókarokat is, ami ugye mûködik a japán óriáscég hátsóváltóival. Szal visszafelé mûködik.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Felmentem a SRAM honlpra, gondoltam megnézem hátha az ellentétje müködik-e...

De ugy tünik nem nagyon, megnéztem a váltok user manualban a compatibility-t és ne irja hogy shimano váltokarral lehetne használni a SRAm hátso váltokat...és nem hiszem hogy kifelejtették volna, mivel a váltokaroknál irja hogy lehet shimanoval használni...

Esetleg van valakinek gyakorlati tapasztalata az ügyben? bár nem tudom hogy miért mixelné valaki össze a két márkát, csak ugy eszembe jutott a dolog...

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Szerintetek nem lehet semmi probléma ha egy deore LX hátsó váltóhoz egy sram 4.0-ás gombos váltót használunk? (a fékkar nélküli változat)

Használunk vagy használnánk?

Mert ha az utóbbi, akkor lesz probléma.
Ha elõbbi, akkor...

Hátul más a bowdenhúzás, Shimano/Sram nem kompatibilis. (de van Sramnak külön Shimano kompatibilis karja is)

Ezerszer kitárgyalva.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Szerintetek nem lehet semmi probléma ha egy deore LX hátsó váltóhoz egy sram 4.0-ás gombos váltót használunk? (a fékkar nélküli változat)

és az fog mûködni ?...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
amúgy én is bovdent cseréltem..azóta más bajom vana hátsóváltóval..a felsõ 3 lánckeréken összevissza vált ugrál fel le a lánc...nemtom mi baja lehet..az a váltótávoltartó csavar tökig bevan tekerve..az lehet baj h túl rövidre hagytam a hásó bowdent és kicsi ott a kanyarív??

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

...már csak egy gondom van h a felsõ 3 fogaskeréken/igaz itt is szépen vált viszonylag/ viszontugrál a lánc??

távol állok a hozzáértéstõl, de nem lehet, hogy a lánc+fogak kopása miatt?
nálam ez volt...
ja, és a felsõ három mit jelent? a kicsiket, vagy a nagyokat?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Feszességröl szó sem lehet, a 44-11-nél tök laza, szinte már lóg. A beállítás is jó, a lánc is teljesen egyenesen fut, a váltófül is egyenes. Mégis lassú, gondolkodik leváltásnál és a váltás hangjával sem vagyok kibékülve.Nem hiszem, hogy egy xtr-nek így kéne váltania, eddig mindenki dicsérte akinek volt, én meg lassan bánom, hogy lecseréltem a deorét, az sem váltott sokkal csúnyábban. Ezért várok ötleteket, hogy mi a bánatot csináljak még vele. Mágusok segítsetek! Köszi.

cserélj bovden és bovdenházat.ha úgy sem jó akkor robbantsd föl.

nem apróhirdetõ

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

nemlehet h túlfeszes a bowden?? a váltó "határértékei "jólbevannak lõve??

Feszességröl szó sem lehet, a 44-11-nél tök laza, szinte már lóg. A beállítás is jó, a lánc is teljesen egyenesen fut, a váltófül is egyenes. Mégis lassú, gondolkodik leváltásnál és a váltás hangjával sem vagyok kibékülve.Nem hiszem, hogy egy xtr-nek így kéne váltania, eddig mindenki dicsérte akinek volt, én meg lassan bánom, hogy lecseréltem a deorét, az sem váltott sokkal csúnyábban. Ezért várok ötleteket, hogy mi a bánatot csináljak még vele. Mágusok segítsetek! Köszi.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
nekem sajna nicns ötletem...várd meg az okosokat...:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Senkinek nincs ötlete az elsõváltómra? :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám