Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
attól hogy össztelós, attól nincs kizárva, csak ha olyan a vázkialakítás,,,,nekem a karbon scotton volt e-tipusu, de iszonyat szar volt, senki nem tudta beállítani rendesen....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás

Ha a lemezes az E-típust jelenti, akkor azt jelenti, hogy ez a váltó nem a nyeregvázcsõre biliccsel, hanem a monoblokk alá lemezzel rögzül. Ennek akkor van használati értéke, ha pl össztelós vázad van, vagy olyan kialakítású, ami nem teszi lehetõvé hagyományos elsõváltó felszerelését. (pl hajlított csövû vázak).

Ezek a váltók ugyanoda rögzülnek mint a láncterelõk.

Igen,hajlított csövû azon a helyen ahová a bilincses e.váltó kerülne,és össztelós is(caprine treat).Ezért gondolom a bilincses váltó kizárva.Tudtok olyan helyet pesten ahol tudnék ilyen lemezes e. váltót venni?Milyen áron adják?köszi

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha a lemezes az E-típust jelenti, akkor azt jelenti, hogy ez a váltó nem a nyeregvázcsõre biliccsel, hanem a monoblokk alá lemezzel rögzül. Ennek akkor van használati értéke, ha pl össztelós vázad van, vagy olyan kialakítású, ami nem teszi lehetõvé hagyományos elsõváltó felszerelését. (pl hajlított csövû vázak).

Ezek a váltók ugyanoda rögzülnek mint a láncterelõk.

t-unit

t-unit

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Hello,eltudná valaki magyarázni mit is jelent egész pontosan az a kifejezés hogy lemezes elsõ váltó?Nekem 1 fehérvári boltba ajánlottak egy ilyen fajta váltót a vázamra,de lövésem sincs hogy miben más egy mezei e. váltótól.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

A bowden feszítés-lazítás a középsõ fokozat pozícióját változtatja.

Meg a nagyét

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
pff :(

apro-t most nem is néztem mert 1. sürgõs volt 2. váltót ujonnan akartam venni, mert az utobbi idökbe sokat szivtam a valtokkal..

persze meg vettem volna ha elõbb látom. azért kösz :)

sztem arra kiváncsi hogy hogy állithatja a bowdent

edit: ezexerint nem... :D

rigi

rigi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
OK, köszönöm az info-t!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
elöl a nagytányérral párhuzamosan, a váltókanál pedig 2-3 mm-rel a nagytányér felett legyen (ha vonalban helyezkednek el)

elég rövid volt? rövid, de legalább velõtlen.

rmx rider: nem akarlak elszomorítani, de aproban van zsír új XT 10ért... :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

rigi

rigi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Nekem is az elsõ váltóval kapcsolatban lenne egy rövid kérdésem/kérésem. Megtenné valaki, hogy 1-2 szóban, röviden leírja, hogy hogyan lehet hatékonyan beállítani az elsõ váltót (egy mezei Shimano váltóról van szó)?

Köszönöm elõre is!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, hosszúkanalas, rdm510sgs v rdm530sgs amit vehettél(régi v új)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
na lementem a boltba és kértem egy deore váltót, 11ezrerért vesztegették :wtf:.
1fajta volt. megvettem, felraktam és mûködik. de hogy azzal a k"+'%va láncal mennyit szivtam az nem igaz. nem tom hogy hosszúkanalas-e.. :) olyan mint a régi. életembe eddig 3 váltót láttam rendesen. és ez is olyan.. a láncot jól feszyti. amugy sztem hosszukanalas. elol 2 tányérom van

ilyen: Feltöltött kép

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ellenpéldát is tudok mikor a 105öst letépte tõbol egy yeti

9es rendszerhez csak a 9es lánc jó?
mert msot 8as lánc van rajta,de tökéltesen vált a 7.0 meg az 9.0kombó

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
Nekem elöl 48/36/26-os tányérok vannak és ott már elkél a hosszú kanál, de montisok közt ez elég ritka.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
normális lánchosszt kell hagyni. meg rugó nélkül egyszer összenyomni a vázat, hogy biztos ne legyen baj. nekem is rövidkanalas xt van a geminin

vole, privi ment!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Nekem az M1 -es nem tekerte szet az ultegra valtot, lehet hogy csak esszel kell felrakni? ;) :)
Termeszetesen ez vazfuggo, mert van amelyik csak kicsit van amelyik nagyon rangatja a lancot ( pl Kona ).
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
láttam már oylan rövidkanalast, ami szétcsavarodott, mert a gazdája azt hitte hogy a 240mm-t mozgó vázához jó lesz az, mert jól feszít. :mybad:
össztelóshoz hosszúkanalas.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
3 tányér és össztelõ esetén elkelhet a hosszú is. A rövid nem tud elég láncot húzni.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
a rövid kanalas feszít jobban
a hosszú kanálnak nem igazán látom sehol értelmét, 3 tányérhoz max középkanalas váltót vennék (ahogy tettem is), hogy kevésbé csörögjön a láncocska
1 tányér esetén csak és kizárólag rövidkanál

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
A hosszúkanalas váltó elvileg nagyobb fogszámú racsnikat is tud kezelni és elvileg jobben feszyti a láncot, de nem szokott gond lenni a rövidkanalassal sem...azt kapod amit kérsz, a Deore váltók nem sokat változtak tavaly óta....van szürke is ennyi.....

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
http://cycle.shimano...D=1154683852810

ha bemegyek a boltba és kérek egy deore h.váltót akkor melyiket adják? van valami fontos külöömbség köztük? miben számit az hogy hosszú vagy rövidkanalas?