Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Most nincs itthol ilyen régi fajta tologatós váltókar de nekem úgy rémlik, ha a kar tetején lévõ matricát ,akármit leveszed találsz alatta egy csavart amit meg kell húzni. Egy próbálkozást megér.

Üdv.

-Szerintem tuti hogy van ott középen egy csavar,amit ha jól emlékszem egy szélesebb laposfejü csavarhúzóval lehet meghúzni.

-Nekem még a régebbi montimon volt ilyen váltókar.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
Most nincs itthol ilyen régi fajta tologatós váltókar de nekem úgy rémlik, ha a kar tetején lévõ matricát ,akármit leveszed találsz alatta egy csavart amit meg kell húzni. Egy próbálkozást megér.
Nem igen kapsz ilyet, mert menetes kialakítás miatt nem megy rá kisebb (11) fogaskerék.

Köszi, én is úgy sejtettem, hogy racsninak a menetes része ugyanolyan a 6-oson és a 7-esen is, különben különbözõ agy kellene hozzá. A shimano kar nekem is szimpatikusabb, nem ezen az ezresen fogok spórolni.

A 7es racsni pedig nem a fokozatok száma miatt merült fel, hanem 6osban csak olyanokat láttam aminek 14-es a legkisebb tányérja, jobb szeretnék 11- esetleg 12-est inkább. Kérdés hogy a hátsó váltó elég -e hozzá, vagy keressek vmi használt váltót is...

BBN4

BBN4

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

nem, ugyanugy felmegy a 7es menetes racsni is. valtokarbol inkabb a shimano-t, megiscsak...

Köszi, én is úgy sejtettem, hogy racsninak a menetes része ugyanolyan a 6-oson és a 7-esen is, különben különbözõ agy kellene hozzá. A shimano kar nekem is szimpatikusabb, nem ezen az ezresen fogok spórolni.

A 7es racsni pedig nem a fokozatok száma miatt merült fel, hanem 6osban csak olyanokat láttam aminek 14-es a legkisebb tányérja, jobb szeretnék 11- esetleg 12-est inkább. Kérdés hogy a hátsó váltó elég -e hozzá, vagy keressek vmi használt váltót is...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem, ugyanugy felmegy a 7es menetes racsni is. valtokarbol inkabb a shimano-t, megiscsak...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
6os, menetes racsni helyett hogy akarsz felrakni 7est ? Arra csak 6os megy fel, nem ?
Marci

BBN4

BBN4

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás

amikor leugrik, akkor a váltókar is ugrik lefelé vele együtt vagy nem?
ha igen akkor potom 3-400 forintért lehet kapni ilyen egykaros váltókart (sis,falcon,sunrace stb)

Igen, válókar és váltó együtt megy... ha megfogom a kart, akkor nem megy, de az nem túl kényelmes :)
No, akkor mégiscsak lehet 6fokozatú válókart venni... ennek utánanézek. Köszi az infót, remélem találok valami használhatót. Esetleg nem lehet, hogy jobban járnék vmi használt, régebbi de jobb karral?

Ezeket találtam hirtelen:

http://ebike.hu/term...imanohoz/11047/
http://ebike.hu/term...imanohoz/10260/

Vélemény?

Lehet hogy hülye kérdés, ha igen akkor nézzétek el... mennyi az esélye annak, hogy a régi váltóhoz feltehetek 7es racsnit is? Csak mert úgy tûnik a váltókarban nincs különbség 6-os és 7es között.
köszi

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

Sziasztok!
Egy kis gondban vagyok, részben felújítottam egy régi mtb-t,és mivel évek óta szét volt szedve, nem gondoltam arra hogy a váltóval gond lesz. Került rá új hátsó kerék menetes aggyal, 6-os racsnival.. a bringa jól mûködik, de a ...

amikor leugrik, akkor a váltókar is ugrik lefelé vele együtt vagy nem?
ha igen akkor potom 3-400 forintért lehet kapni ilyen egykaros váltókart (sis,falcon,sunrace stb)

BBN4

BBN4

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis gondban vagyok, részben felújítottam egy régi mtb-t,és mivel évek óta szét volt szedve, nem gondoltam arra hogy a váltóval gond lesz. Került rá új hátsó kerék menetes aggyal, 6-os racsnival.. a bringa jól mûködik, de a hátsó váltó nem minden fokozatban marad a helyén hanem lejjebb ugrik.
Szerintetek a váltókarnak vagy a váltónak lehet inkább baja?

Lehetõség szerint nem szeretnék már sokat költeni rá, ezért nem szeretnék új agyat, racsnit, 8as váltót és új karokat is venni.
Lehet régi 6fokozatú váltót találni a shimano sis helyett, vagy váltókart ami mûködne a régi váltóval?
Szerintetek?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 hozzászólás
Sziasztok!
A Sram X4-rõl van valami véleményetek? Nem igazán ismerem (hallottam ugyan róla) ezeket a Sram-eket! Elõre kösz a segítséget!;)

yep!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
lol mondasz vmit :D

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Úgy értette, h csak hüvelyujjal vált, föl és le is. Nem pedig hüvely- vagy mutatóujjal.

bocs a javításért de elég szexi ujjaid vannak :D

hüvelyk...

Gaba7

Gaba7

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
köszi szépen a válaszokat

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Úgy értette, h csak hüvelyujjal vált, föl és le is. Nem pedig hüvely- vagy mutatóujjal.

Üdv.

-Oké igy már értem.:wtf:
-Valoszínü én értettem valamit félre bocsi.:whacky:

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
dual release -s rapid fire váltóval is lehet egy ujjal váltani

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

a sram trigger shifter pedig szerintem az eddigi legjobb találmány, elég egy ujjal váltani fel és le is, így folyamatosan a fékkaron lehet az egyik ujjad, hüvelykujjal váltasz, a többivel kapaszkodsz.

Üdv.

-Igazad lehet,de mi ebben olyan nagy és legjobb találmány? :chin:
-Ez az egy ujjas váltás az én Alivio-s váltókaromnál is így van.:P

Bocsi ha off volt.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
gaba: nekem már 3 éve van x7-es tendszerem, x5-ös sorral és lánccal, valamint xt elsõváltóval. hibátlanul mûködik, én nagyon meg vagyok vele elégedve. a sram trigger shifter pedig szerintem az eddigi legjobb találmány, elég egy ujjal váltani fel és le is, így folyamatosan a fékkaron lehet az egyik ujjad, hüvelykujjal váltasz, a többivel kapaszkodsz.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amelyik szimpatikusabb, azt

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Teljesen mindegy.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Visine

Visine

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Nos megvettem az Alivio váltót. Szerencsés vagyok mert kifogtam 4200 HUF-ért :D Míg másik két boltban is 8000 HUF. Mivel rácsodálkoztam hogy fele annyi mint a többi helyen, azt mondta a pasi "Hogy ha akarod elviheted 8000-ért is" :D Szóval megvettem.
pont így néz ki: http://www.speed-way...pek/alivio2.jpg
Mégiscsak megállapodtam a 7-es fékváltókar mellett szóval most ez a két jelölt van: Sh. Altus (2500 HUF) vagy Sh. Acera (2700 HUF). Óriási árkülönbséggel :) Szerintetek melyik ?