pont így néz ki: http://www.speed-way...pek/alivio2.jpg
Mégiscsak megállapodtam a 7-es fékváltókar mellett szóval most ez a két jelölt van: Sh. Altus (2500 HUF) vagy Sh. Acera (2700 HUF). Óriási árkülönbséggel
Üdv.
Akkor te is úgy vagy a dologgal mint én,csak annyi külömbséggel hogy én meg a 8-as rendszerrel vagyok igy.:cheers:
-Én 9-es Deore váltókart akartam használni 8-as Alivio-hoz.![]()
-Valahogy biztos belehet állítani vagy össze lehet hangolni a cuccot.:chin:
Hát akkor lehet hogy mégiscsak az Alivio marad. Ma még elmegyek 1-2 boltba hátha véletlenül rábukkanok egy hatos fékváltókart, de ha nem akkor hetes lesz.
Tényleg ha találok véletlenül egy hatos fékváltókart, és most egy hetes racsni van a bringámon, akkor muszáj lecserélni a racsnit is hatosra ? Nem lehet beállítani a váltót hogy mondjuk a legfelsõ fogozatot (a 7-est) kihagyja és max. csak hatosig váltson fel ?
Lehet hogy most jó nagy hülyeséget kérdeztem, de ezzel tényleg nem vagyok tisztában
Sram x-5, Sram x-7 és Shimano SLX közül melyik a legjobb választás, árat is figyelembe véve? Esetleg tapasztalatok? köszi
TREKs Atesz köszi a válaszod !
Nos érdekes de a boltban ahol néztem a váltókat ott az Alivio váltó még olcsóbb is volt mint az Acera asszem 600 HUF-alNem tudom hogy miért
Az Alivio váltóval volt egy-két rossz tapasztalatom régebben. Egyszerûen szétrobbant tekerés közben
De tény hogy soha nem kellett álígatni és egyéb dolgokat csinálni vele
Sziasztok !
Éppen hátsó váltó vásárlását tervezem és ebben szeretnék tanácsot kérni. Egy jó közép kategóriás váltót szeretnék max. 6000 HUF-ig ha megoldható. Én most egy Shimano Acera-t néztem ki (4800 HUF), de nem tudom igazából hogy milyen ?
Plusz van egy kis bajom a fékváltókarommal. Havonta egyszer eltépi a bovdent csak nem tudom hogy miért :S. Gondolkoztam már új fékváltókar vásárlásán is de csak max. 6 fokozatig. Nem kell ilyen 7, 8 fokozatos fékváltókar, mert nem használom kiLétezik egyáltalán 6-os fékváltókar ?
Szóval tudnátok ajánlani nekem hátsó váltót, és max 6-os fékváltókart ?
Elõre is köszönöm !
sziasztok!
mint hogy gondoltam, mindegy hogy állok neki a váltonak, teljesen mindegy hogy nagyfogaskeréktõl vagy kisfogaskeréktõl álitom be,ha a bowdent megfelelõen huzom be vagy ki elötte, a hiba ugyan az, nagy fogaskerekek irányába képtelenség váltani, egyszerüen beletörik az ujjam a váltókarba:D
majd felteszek próbaképp egy másik váltókart, már többen is megnézték és nem értik.. na mindegy ha törik akkor se megyek szervizbe:D
azért köszi a tippeket
ui : nem tudom kinek kelett deore váltókar de akkor msot lehet szerencséje lesz
RAUH-Welt
B E G R I F F
sziasztok!
na mindegy ha törik akkor se megyek szervizbe:D
sziasztok!
mint hogy gondoltam, mindegy hogy állok neki a váltonak, teljesen mindegy hogy nagyfogaskeréktõl vagy kisfogaskeréktõl álitom be,ha a bowdent megfelelõen huzom be vagy ki elötte, a hiba ugyan az, nagy fogaskerekek irányába képtelenség váltani, egyszerüen beletörik az ujjam a váltókarba:D
majd felteszek próbaképp egy másik váltókart, már többen is megnézték és nem értik.. na mindegy ha törik akkor se megyek szervizbe:D
azért köszi a tippeket
ui : nem tudom kinek kelett deore váltókar de akkor msot lehet szerencséje lesz
Bemegy egy boltba és kér ilyet. Nekem is van itthon egy valahol.szeintem nagyon kiváncsi arra h hol talál olyat
A sebesség mindent megold.