E-type elsõváltóm szûk 4000km alatt annyira kikopott (csapszegek/stiftek) hogy 2-3mm kotyog, ill középsõ állásban beleér az átdobó picit a nagytányér 5-6 fogába...
Mivel 44-es a nagytányér van egy 42-es csere lehetõség is, emg SLX/XT elsõ váltó beszerzése hogy rohadjanak meg... ha amúgy normálisan vált és ha harmadába kerül a lánctányér vegyek 42es tányért és kész? (Eredetileg amúgy is azt akartam...)
Elsõre azt mondanám, hogy állítsd feljebb a váltót, de közben rájöttem, hogy nem biztos hogy menni fog.
Az én alsóbilincses váltóm is nagyon lóg már egy éve (van helyette egy másik, de mivel ez is jól vált, nem cseréltem le). Szóval én vennék egy 42es tányért (én is azt használok).
lattatok mar ilyet? kb 30-40km van a bringaban, kiszakadt a lancatdobo alja, es a lancot bedobta a hatso villan kivulre (alulra, ahol a lancfeszito is van). van fel oramba telt, mire kiszabaditottam a vaz es a fogaskerek kozul. amugy egy shimano lx, a leggagyibb bringan sem volt ilyen gondom, nemhogy a tobbszazezer ftos cangan
ez csak anyaghiba, vagy okozhatja mas is? a masik furcsasag, hogy folyamatosan kattog vmi tekeres alatt. ha ero nelkul tekerem akkor ok. szar a lanc? remelem nem kurt szet semmit a zsir uj bringan.
Egyszerû anyaghiba, vidd vissza oda ahol vetted. Ugyanitt tört el a 800ft-os falcon váltóm is
.
A kattogás meg ezer dologtól lehet.