Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7448 replies to this topic

BBN4

BBN4

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

nem, ugyanugy felmegy a 7es menetes racsni is. valtokarbol inkabb a shimano-t, megiscsak...

Köszi, én is úgy sejtettem, hogy racsninak a menetes része ugyanolyan a 6-oson és a 7-esen is, különben különbözõ agy kellene hozzá. A shimano kar nekem is szimpatikusabb, nem ezen az ezresen fogok spórolni.

A 7es racsni pedig nem a fokozatok száma miatt merült fel, hanem 6osban csak olyanokat láttam aminek 14-es a legkisebb tányérja, jobb szeretnék 11- esetleg 12-est inkább. Kérdés hogy a hátsó váltó elég -e hozzá, vagy keressek vmi használt váltót is...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem, ugyanugy felmegy a 7es menetes racsni is. valtokarbol inkabb a shimano-t, megiscsak...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,698 posts
6os, menetes racsni helyett hogy akarsz felrakni 7est ? Arra csak 6os megy fel, nem ?
Marci

BBN4

BBN4

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

amikor leugrik, akkor a váltókar is ugrik lefelé vele együtt vagy nem?
ha igen akkor potom 3-400 forintért lehet kapni ilyen egykaros váltókart (sis,falcon,sunrace stb)

Igen, válókar és váltó együtt megy... ha megfogom a kart, akkor nem megy, de az nem túl kényelmes :)
No, akkor mégiscsak lehet 6fokozatú válókart venni... ennek utánanézek. Köszi az infót, remélem találok valami használhatót. Esetleg nem lehet, hogy jobban járnék vmi használt, régebbi de jobb karral?

Ezeket találtam hirtelen:

http://ebike.hu/term...imanohoz/11047/
http://ebike.hu/term...imanohoz/10260/

Vélemény?

Lehet hogy hülye kérdés, ha igen akkor nézzétek el... mennyi az esélye annak, hogy a régi váltóhoz feltehetek 7es racsnit is? Csak mert úgy tûnik a váltókarban nincs különbség 6-os és 7es között.
köszi

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Sziasztok!
Egy kis gondban vagyok, részben felújítottam egy régi mtb-t,és mivel évek óta szét volt szedve, nem gondoltam arra hogy a váltóval gond lesz. Került rá új hátsó kerék menetes aggyal, 6-os racsnival.. a bringa jól mûködik, de a ...

amikor leugrik, akkor a váltókar is ugrik lefelé vele együtt vagy nem?
ha igen akkor potom 3-400 forintért lehet kapni ilyen egykaros váltókart (sis,falcon,sunrace stb)

BBN4

BBN4

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!

Egy kis gondban vagyok, részben felújítottam egy régi mtb-t,és mivel évek óta szét volt szedve, nem gondoltam arra hogy a váltóval gond lesz. Került rá új hátsó kerék menetes aggyal, 6-os racsnival.. a bringa jól mûködik, de a hátsó váltó nem minden fokozatban marad a helyén hanem lejjebb ugrik.
Szerintetek a váltókarnak vagy a váltónak lehet inkább baja?

Lehetõség szerint nem szeretnék már sokat költeni rá, ezért nem szeretnék új agyat, racsnit, 8as váltót és új karokat is venni.
Lehet régi 6fokozatú váltót találni a shimano sis helyett, vagy váltókart ami mûködne a régi váltóval?
Szerintetek?

Montifan

Montifan

törzsvendég

• fórumtag
  • 277 posts
Sziasztok!
A Sram X4-rõl van valami véleményetek? Nem igazán ismerem (hallottam ugyan róla) ezeket a Sram-eket! Elõre kösz a segítséget!;)

yep!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
lol mondasz vmit :D

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

Úgy értette, h csak hüvelyujjal vált, föl és le is. Nem pedig hüvely- vagy mutatóujjal.

bocs a javításért de elég szexi ujjaid vannak :D

hüvelyk...

Gaba7

Gaba7

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
köszi szépen a válaszokat

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Úgy értette, h csak hüvelyujjal vált, föl és le is. Nem pedig hüvely- vagy mutatóujjal.

Üdv.

-Oké igy már értem.:wtf:
-Valoszínü én értettem valamit félre bocsi.:whacky:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

slayer006

slayer006

vendég

• fórumtag
  • 58 posts
dual release -s rapid fire váltóval is lehet egy ujjal váltani

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

a sram trigger shifter pedig szerintem az eddigi legjobb találmány, elég egy ujjal váltani fel és le is, így folyamatosan a fékkaron lehet az egyik ujjad, hüvelykujjal váltasz, a többivel kapaszkodsz.

Üdv.

-Igazad lehet,de mi ebben olyan nagy és legjobb találmány? :chin:
-Ez az egy ujjas váltás az én Alivio-s váltókaromnál is így van.:P

Bocsi ha off volt.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
gaba: nekem már 3 éve van x7-es tendszerem, x5-ös sorral és lánccal, valamint xt elsõváltóval. hibátlanul mûködik, én nagyon meg vagyok vele elégedve. a sram trigger shifter pedig szerintem az eddigi legjobb találmány, elég egy ujjal váltani fel és le is, így folyamatosan a fékkaron lehet az egyik ujjad, hüvelykujjal váltasz, a többivel kapaszkodsz.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
amelyik szimpatikusabb, azt

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Teljesen mindegy.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Visine

Visine

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Nos megvettem az Alivio váltót. Szerencsés vagyok mert kifogtam 4200 HUF-ért :D Míg másik két boltban is 8000 HUF. Mivel rácsodálkoztam hogy fele annyi mint a többi helyen, azt mondta a pasi "Hogy ha akarod elviheted 8000-ért is" :D Szóval megvettem.
pont így néz ki: http://www.speed-way...pek/alivio2.jpg
Mégiscsak megállapodtam a 7-es fékváltókar mellett szóval most ez a két jelölt van: Sh. Altus (2500 HUF) vagy Sh. Acera (2700 HUF). Óriási árkülönbséggel :) Szerintetek melyik ?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Üdv.

Akkor te is úgy vagy a dologgal mint én,csak annyi külömbséggel hogy én meg a 8-as rendszerrel vagyok igy.:cheers:
-Én 9-es Deore váltókart akartam használni 8-as Alivio-hoz.:D
-Valahogy biztos belehet állítani vagy össze lehet hangolni a cuccot.:chin:

8-as lehet 7-eshez használni gond nélkül, de 9-est nyolcashoz már nem.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Hát akkor lehet hogy mégiscsak az Alivio marad. Ma még elmegyek 1-2 boltba hátha véletlenül rábukkanok egy hatos fékváltókart, de ha nem akkor hetes lesz.
Tényleg ha találok véletlenül egy hatos fékváltókart, és most egy hetes racsni van a bringámon, akkor muszáj lecserélni a racsnit is hatosra ? Nem lehet beállítani a váltót hogy mondjuk a legfelsõ fogozatot (a 7-est) kihagyja és max. csak hatosig váltson fel ?
Lehet hogy most jó nagy hülyeséget kérdeztem, de ezzel tényleg nem vagyok tisztában :D

Üdv.

Akkor te is úgy vagy a dologgal mint én,csak annyi külömbséggel hogy én meg a 8-as rendszerrel vagyok igy.:cheers:
-Én 9-es Deore váltókart akartam használni 8-as Alivio-hoz.:D
-Valahogy biztos belehet állítani vagy össze lehet hangolni a cuccot.:chin: