Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Sram markolatváltó mûködött Shimano XT-vel??? :wtf:
Egyébként Sram X7, vagy Sram X9 szerintem.

Vadember

Vadember

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Sziasztok,
tegnap sikeresen fejreálltam, az az csak szinte mert visszaestem és jól megnyomtam a bringám jobb oldalát ami a Deore XT hátsó váltóm tartószárának töréséhez vezetett (100 kg vagyok). Gyanítom, hogy az nem cserélhetõ (a szár), ezért már most kezdem fontolgatni, hogy ha a szervizben a váltócserét mondják megoldásnak akkor tudjam elõre mit is akarok.
Szóval a kérdésem az ami a cím is, melyiket ajánljátok? A váltókarom Sram gripshiftes, jól mûködött a Deore XT váltóval.
+kérdés: érdemes váltóvédõt szerelni fel? gyanítom, hogy igen...

elõre is köszi mindenkinek a válaszokat

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Rövidkanalas országúti hátsóváltót probálta már valaki 11-32-es sorral?

A sebesség mindent megold.

IstvanO

IstvanO

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
Tegnap este (munkába menet) sikeresen letörtem a bringámról az elsõ váltókart a térdemmel egy hertelen kanyarvétel alkalmával. Mivel már nem mai darab, ezért megpróbálom itt, hátha van valakinek elfekvõben egy fölösleges darabja. A tipusa: Shimano Acera X ST-M290. Hibás is érdekelne. A törött részt megtudnám csinálni, de valószínûleg elhagytam belõle valamit. Az egyik része leesett a földre, a másik maradt a helyén. Az apróhirdetéseknél is próbálkozom.
István

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Igen normális. A váltót kell csak beállítani rajta.

El Axis

El Axis

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!

Egyik haverom vett magának egy olcsóbb biciklít (55 HUF táján), és egy számomra furcsa dolgot fedeztem fel a gépen (mivel nem régóta érdekelnek ennyire a biciklík, ezért nekem még sok minden furcsa). A hátsó fogaskoszorú nyolcasban mozog a hátsó kerék agyán, de nincs meglazulva, hanem fixen teszi ezt, mintha direkt így csinálták volna. Nekem ez nagyon furcsa, és ráadásul nem ritkán még ugrál is a lánc a fogaskerekeken. Tudom, hogy az ugrálás az valószínüleg a váltó pontosabb beállításával megoldható, de mégis érdekelne, hogy az a fogaskoszorú normálisan van-e úgy ahogy van, van-e mégiscsak köze a láncugráláshoz, és ha normális, akkor mi a fene az értelme?

zozzi

zozzi

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
sziasztok

viszonylag uj vagyok a dirt temaban ezert kerem segitsetek

szoval szeretnek hatso valtot es fogaskoszorut cserelni
es sokaknal lattam pl hardy 1 bicon vagy mas dirton hogy
pl orszaguti koszorut raknak ra es valtot mert allitolag jobb maert rovidebb karos stb...
szoval tenyleg megeri pl shimano ultegrat felrakni egy mondjuk X9 es rovidkanalas helyett vagy akar egy uj saint helyett??
koszi!!!

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
sram attack tirgger váltókaromban a bovden feszítõ kis b@szás a kar végén ahol kijön a bovden,már egy ideje letört.miféle mûanyagból van ez,vagy egyszerûen hogyan tudnám megragasztani?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tudom hogy vannak elvetve kisebbek is de ezek nagyon ritkak. atlag boltba bemesz es kersz egy ilye, akkor csak nagy szemekkel fognak rad nezni hogy mitakarsz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Saros139

Saros139

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás

11-12est sztem csak kazettas fogkoszorun fogsz latni

Nem igaz, van egy öszvér megoldás, MF-HG50-7 néven, 11-34 fogas
menetes racsni. Nekem is ilyen van, nagyon szeretem a 11-es fogsor miatt.
Egy problémám van vele, fogalmam sincs, hogy kell szétszedni, ha
karbantartást akarnék eszközölni rajta. Nem olyan, mint a 14-es fogas társai...

Esetleg valakinek tapasztalata ilyen racsnival karbantartás ügyében...?:confused:

Zoli

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mukodni fog, eszre se veszed
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Sziasztok!

Bocsi, ha az alábbi kérdésem teljesen egyértelmû és hülyeség, de sajnos nem tudom a választ.

Ha egy 3x8-as rendszernél elsõ váltónak felteszek egy 3x9-es rendszerhez való deore elsõ váltót, akkor az nem fog mûködni? Miben nyilvánul meg a dolog?

Köszi a választ.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
most mar hogy megvetted nem teljesen mindegy? felrakod aztan majd ha nagyon nem tetszik neki akkor lecsereled valami masra. de ha meg tetszik neki akkor meg olyan mindegy hogy mi mit gondolunk rola. kettetorni a mindennapos hasznalattol nem fog.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Sziasztok!

Az asszony bringájára rendeltem egy ilyen váltókart: SRAM TRX Trigger (http://ebike.hu/term...himanohoz/3940/)
3x8-as Shimano rendszerhez, hátul Alivio elöl Altus.
Abszolut hétvégi kisebb nagyobb túrabringások vagyunk.

Olvastam ebben a topicban róla, de semmi pozitív negatív véleményt nem találtam.

Aki használt már vagy használ ilyet, az elmondhatná a véleményét róla.
Esetleg jobban jártam volna ha egy sima 3x8-as Alivio kart, vagy a nagyobb SRAM ATTACK Trigger 3x8s-t (http://ebike.hu/term...himanohoz/3942/) veszek?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen

RAUH-Welt
B E G R I F F

nachos

nachos

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás

a burkolatot le lehet szedni rola gond nelkul, csak ugyesen csinald, sok pici csavar van benne, el ne vesszenek. aztan majd mar latod hogy vissza lehet-e akasztani a rugot, vagy valami eltorott belul. ha torott, akkor felhivot a velo-t es megkerded hogy van-e nekik hozza alkatresz. ha nincs nekik akkor uj valtokart veszel.

Igen eltört a rugó.
A Velo az pontosan a Velotrade?:confused:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a burkolatot le lehet szedni rola gond nelkul, csak ugyesen csinald, sok pici csavar van benne, el ne vesszenek. aztan majd mar latod hogy vissza lehet-e akasztani a rugot, vagy valami eltorott belul. ha torott, akkor felhivot a velo-t es megkerded hogy van-e nekik hozza alkatresz. ha nincs nekik akkor uj valtokart veszel.

RAUH-Welt
B E G R I F F

nachos

nachos

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Üdv

Lepattant a jobb oldali LX váltókaromban a váltókarfeszítõ rugó vége és most lötyögnek a karok meg valamikor nem tudok vele váltani.
Ez orvosolható probléma vagy újat kell venni?
típus: Shimano Deore LX SL-M570 '99

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
van menetesben is ám.miskolci srácok valahonnan tudtak szerezni,megérdeklõdöm majd tõlük honnan

no meg is van milyen cuccról van szó:Shimano m valami 50.már nem tudja elolvasni a kolléga mi a pontos típusa.A folytontipróban vette kazincbarcikán

(modi összevonhatja a 2 üzenetem)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

A 7es racsni pedig nem a fokozatok száma miatt merült fel, hanem 6osban csak olyanokat láttam aminek 14-es a legkisebb tányérja, jobb szeretnék 11- esetleg 12-est inkább. Kérdés hogy a hátsó váltó elég -e hozzá, vagy keressek vmi használt váltót is...

11-12est sztem csak kazettas fogkoszorun fogsz latni

RAUH-Welt
B E G R I F F