Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Vadember

Vadember

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
elkészítettek egyet nekem a szerelõ srácok ami kis utólagos csiszolással pont megfelelt a célnak és nem is került sokkal többe mint egy új.
De...ami még ennél is nagyobb hír...
pár e-mail váltás után a gyártótól ma megérkezett két (2) darab vadonatúj eredeti váltófül házhoz szállítva ingyen...no comment
hajrá Drössiger :)

ja csak ha nincs puszipajtás szaki aki tud is fusizni akkor nem lesz occsó....

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Sziasztok!
Kérnék némi tanácsot, hogy szerintetek milyen különbségek vannak az 1-el nagyobb és kisebb kategóriás váltók közt.
Gondolok itt pl a sram x.7 és x.9-re. Mennyi különbség lehet a kettõ közt ami miatt majdnem 2x annyiba kerül a 9-es!?

nekem ugyanez lenne a kérdésem
asszem a 2010-es x9-es kanala már kompozit, meg több alu van a váltótestben -> könnyebb kicsit,
de pl. életertamra, erõsségre sztem ugyanolyan lehet, mint az x7-es,
Ti mit tudtok ezekrõl?
és a 2010-es 7-es van rövid kanállal is, szóval inkább emelett döntenék

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok!
Kérnék némi tanácsot, hogy szerintetek milyen különbségek vannak az 1-el nagyobb és kisebb kategóriás váltók közt.
Gondolok itt pl a sram x.7 és x.9-re. Mennyi különbség lehet a kettõ közt ami miatt majdnem 2x annyiba kerül a 9-es!?

bacsesz

bacsesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 532 hozzászólás
06' os xtr dual controlom van, és nemtudom, hogy valahol kell-e takarítani évente legalább, hogy ne kotyogósodjon ki?! igazából szétkapni nemmerem nehogy nagyobb kárt csináljak mint hasznot. Köszi a segítséget...

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Tamaska, köszi! Fordult már elõ, hogy beesett oda a lánc, és hát tényleg nem egy leányálom kiszedni:D

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás

11-28as sorral hátul 22-32-vel elõl merev vázban még pont elmegy, ha csak a nagyokat használod hátul amikor elõl a 22esen vagy.

pont így használom aváltóm, ezek szerint nem lesz vele baj...:)
köszi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
L jelu csavart tekerd egy fordulattal kijjebb az elso valton. lehet hogy egy fel fordulat is eleg lesz. ovatosan, mert ha tul kitekered, leeshet a lanc a vaz es a hajtomu koze, es az szivas.

Ha az elsõ váltó a középsõ tányérról nem rakja le rögtön az alsóra a láncot, csak ha hátul az 1-2-3 fokozatban van a váltó, akkor hol állítsak rajta? Idegesítõ a kávédaráló hang, amikor le akarok oda váltani, ahhoz meg gyenge vagyok, hogy ezt ne tegyem

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A Saint SS váltót alapvetõen egy lánctányérhoz, klasszikus DH felhasználásra tervezték. Ha több kell, akkor GS változat. Mindez egyébként kiderül a felhasználási segédletbõl is, ami elérhetõ a gyári honlap kiemelt linkjén.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

madve vegyél nyugodtan gs kanalas saintet. nem fog csapkodni az sem, max rövidebbre veszed a láncot egy szemmel kb. és ha kerül össztelós, arra is jó lesz.

Az nem akciós.

A sebesség mindent megold.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
madve vegyél nyugodtan gs kanalas saintet. nem fog csapkodni az sem, max rövidebbre veszed a láncot egy szemmel kb. és ha kerül össztelós, arra is jó lesz.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az ss az nem megy 2 tányérral elõl...?az miért baj neki, hogy van egy 22-es, meg egy 32-es tányérom, annyira nem áll keresztbe a lánc sehol sem, nem?vagy olyan rövid kanál már nem tudja feszegetni a láncot ha...vagy miért, vagy ez ilyen felhasználóbutító dolog? :S nem értem... :S
valaki megmagyarázhatná... :(

11-28as sorral hátul 22-32-vel elõl merev vázban még pont elmegy, ha csak a nagyokat használod hátul amikor elõl a 22esen vagy.

A sebesség mindent megold.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Ha az elsõ váltó a középsõ tányérról nem rakja le rögtön az alsóra a láncot, csak ha hátul az 1-2-3 fokozatban van a váltó, akkor hol állítsak rajta? Idegesítõ a kávédaráló hang, amikor le akarok oda váltani, ahhoz meg gyenge vagyok, hogy ezt ne tegyem:D

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

a shadow elvileg kevesbe hajlamos a serulesre mivel nem all ki annyira.

az volt a kérdés, hogy ezen kívül mit tud:)

ezen kívül azt tudja, hogy nem csapkod annyira, sokkal jobban tartja a láncot, mint a régebbi shimanok, kb. olyan lett, mint egy sram, de megmaradt a finomság. mondjuk azért a saint elég brutálisan csattog váltáskor:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a shadow elvileg kevesbe hajlamos a serulesre mivel nem all ki annyira.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Madve! Csak nem te is az ebike-os akciós váltón gondolkodsz? :) Én is arra gyanakszom,hogy túl rövid a kanál és nem feszít elég láncot,de fene se tudja. Lehet,h mûködne 2 tányérral. Én 3hoz keresek, úgyhogy inkább nem kockáztatok.

Én kérdésemre senki sem tud okosat mondani?

Amire nekem kéne egy kis felhomályosítás: Miért jobb a Shadow váltó,mint a sima. Mármint azon kívül,hogy kevésbé lóg ki? Mert nekem nem nagyon tetszik a shadow. :(

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

nem beszélve arról ha tényleg az elsõ váltókarhoz ér hozzá a láncod akkor ott vmi qrva nagy gáz van...

Nem tudom 2 hónapos bicajról van szó tehát (elvileg) annyira nem lehet nagy a baj(bár hogy mennyi idõs lehet nem is számít). De ha nem oda ér hozzá akkor hova máshova? Ja és ahol én lakom nem nagy választék van kerékpár szervízbõl és azok sem valami nagy "szakemberek". Ja és lehet nem voltam egyértelmû én szerintem az elsõ láncvezetõhöz érhet hozzá.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hello Mindenkinek!

-ben az eslõ váltókarhoz egy kicsit hozzáér a láncom. !

nem beszélve arról ha tényleg az elsõ váltókarhoz ér hozzá a láncod akkor ott vmi qrva nagy gáz van...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem viccnek szántam, mivel, abból amit írtál úgy tûnik, hogy elég "kínai" még számodra a dolog. Alaposan olvass utána, tanuld meg, hogy kell, aztán utána. Én évekig úgy csináltam, hogy a netrõl kinyomtatott szerelési útmutató ott volt nálam, amikor a beállítást végeztem.

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás

Szerintem ne kezdj bele.

Tömör lényegre törõ válasz! :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás