Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Switch333

Switch333

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Hello Mindenkinek!

Én egy váltóbeállításban szeretnék segítséget kérni!
Egy Shimano Acera váltóm van Shimano EF608 váltókarral. Az a probléma hogy 2/7-ben az eslõ váltókarhoz egy kicsit hozzáér a láncom. Nézegettem már róla videókat meg olvasgattam is ebben a témában de nem tudom hogy neki kezdje-e mert annyira "egyszerûnek" mutatják be hogy nekem ez már gyanús és nem akarok többet ártani neki. A válaszokat elõre is köszöntem!

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
az ss az nem megy 2 tányérral elõl...?az miért baj neki, hogy van egy 22-es, meg egy 32-es tányérom, annyira nem áll keresztbe a lánc sehol sem, nem?vagy olyan rövid kanál már nem tudja feszegetni a láncot ha...vagy miért, vagy ez ilyen felhasználóbutító dolog? :S nem értem... :S
valaki megmagyarázhatná... :(

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Madve!
A saint váltó állítható,attól függõen,hogy mekkora a legnagyobb fogaskereked. Az extra rövid kanalas: SS maximum 28-as lánckereket bír el és elöl csak egy tányérral mûködik,míg a rövid kanalas : GS mûködik több tányérral és 34-essel is elbír!
Itt egy pontosabb leírás:
http://techdocs.shim...69830657451.pdf

Amire nekem kéne egy kis felhomályosítás: Miért jobb a Shadow váltó,mint a sima. Mármint azon kívül,hogy kevésbé lóg ki? Mert nekem nem nagyon tetszik a shadow. :(

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
:mybad:
jaaa, oksi, köszi
:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A rövid kanalas shadow saint elviszi a 28as fogszámot hátul?mert a katalógusba valami fura 17-22 fogszám volt írva, de gondolom azért 22-nél csak felvált nagyobbra is... :S
légyszi aki nálam többet tud ebben a témában az segítsen!

Nem azt nézted, ami fontos. Ez a lényeg: "Maximum Sprocket : 28/34T"

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 hozzászólás
A rövid kanalas shadow saint elviszi a 28as fogszámot hátul?mert a katalógusba valami fura 17-22 fogszám volt írva, de gondolom azért 22-nél csak felvált nagyobbra is... :S
légyszi aki nálam többet tud ebben a témában az segítsen!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
...jé itt is.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

tropus75

tropus75

újonc

• felfüggesztett
  • 5 hozzászólás
Sziasztok.
Ha valakinek pont egy zsír új 7 sebességes szabadonfutós shimano nexus agyváltóra lenne szüksége írjon a tropus75@gmail.com mail címre.
Típusa: Shimano SG-8R31 2009
Ár: A bolti töredéke.

sopi66

sopi66

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy dupla tányéros országúti hajtómûvet egy montis elsõ vált ókarral lehet-e használni?

Kösz az infót.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

köszi a tanácsokat, nagyjából én is ezekre a lehetõségekre gondoltam ha a szervízes srácok sem találnak ilyen fület.
Csak esztergapadon nem hiszem, hogy el lehessen készíteni, de ha egy marós is besegít talán össze lehet hozni.

ja csak ha nincs puszipajtás szaki aki tud is fusizni akkor nem lesz occsó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vadember

Vadember

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
köszi a tanácsokat, nagyjából én is ezekre a lehetõségekre gondoltam ha a szervízes srácok sem találnak ilyen fület.
Csak esztergapadon nem hiszem, hogy el lehessen készíteni, de ha egy marós is besegít talán össze lehet hozni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ja... láttam. De nem tudom, hogyan mûködik. Viszont én úgy tudtam, hogy nekem esztergályos csinálta a váltófülemet. :D

az lehet hogy drehás csinálta, csak ki volt képezve marógépre is :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ja... láttam. De nem tudom, hogyan mûködik. Viszont én úgy tudtam, hogy nekem esztergályos csinálta a váltófülemet. :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hát nem tudtad, hogy az esztergályosok már szabályos hétszöget is csinálnak egy rúd alumíniumból?:P
Mármint szabályos hétszög alapú hasábot:D

Úgy látszik, hogy már le vagyok maradva, és nem haladok a korral. Ezek után mindenki elõtt letagadom, hogy valaha is esztergapad mögé álltam.
:D:D:D

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Hát nem tudtad, hogy az esztergályosok már szabályos hétszöget is csinálnak egy rúd alumíniumból?:P
Mármint szabályos hétszög alapú hasábot:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ha nem találnátok, szerintem irány az esztergályos.

Felteszem a kérdést még egyszer (egy másik topicban korábban már megtettem). Láttál már életedben esztergapadot? Ha igen, akkor magyarázd el nekem, hogy kell váltófület esztergálni!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Jaaa... hogy Te a váltótartó szár alatt a váltófület érted!
Azt hittem, hogy erre gondolsz: Feltöltött kép

Ha nem találnátok, szerintem irány az esztergályos.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A gond már csak az, hogy ezt a típusút itt Székelyudvarhelyen még nem találtunk. Drössiger vázról van szó és eléggé eltér a megszokottaktól ennek a fülnek a formája.

Kérdezzetek rá a gyártónál! http://www.droessiger.de/

Vadember

Vadember

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
gyanítom, hogy igen, shimano kompatibilis. sep0303 kód van ráírva, egyéb azonosítót nem látok, de tényleg nagyon jól mûködtek együtt. Ha minden igaz nem is járt le még a közös pályafutásuk, hiszen kiderült, hogy csak a váltószárat kell cserélni egyelõre ami eltört. A gond már csak az, hogy ezt a típusút itt Székelyudvarhelyen még nem találtunk. Drössiger vázról van szó és eléggé eltér a megszokottaktól ennek a fülnek a formája. Kissé meggyötrõdött a váltó de bízom benne, hogy müködõképes maradt és megúszom olcsóbban ha találunk megfelelõ fület.
Ha végül mégsem mûködik majd úgy ahogy kell akkor eddig 2-0 az állás az SRAM javára :)
Köszi a hozzászólásokat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos shimano kompatibilis sram volt.

Váltóvédõt felesleges venni, csak nagyobb kárt okoz.

A sebesség mindent megold.