Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Sajnos ez normális. Egyesben csend, többi kettõben hangos :(
YouTube - 3 speed wheel install
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

peetii

peetii

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok. Kérdésem lenne Shimano Nexus 3 agyváltóval kapcsolatban. Hogyan kell helyesen beállítani? Ugyanis a helyzet az, hogy 1-ben csendes, 2-ben már "racsnizik" 3-ban edig már elég szépen hallatszik a "racsizós" hang. Bárhová állítottam a bowden hosszát, és bármilyen lassan váltottam vele, az adott két sebességben hallatszik az a "racsnizós" hang. Van rajta az üvegecskén az a két vonal. A sárga kis jelecskét 2-es fokozatban, annak a közepére kell állítani? Vagy, mi a módja? Várom a segítségeteket. Elõre is köszönettel.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
2010es Sram X.9 rövidkanalas hátsóváltó: 204g (saját mérés)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jobban csapkod, konnyebb odaverni. merev vazon hasznalva nincs elonye, szal akkor inkabb vedd a rovidebb kanalast, az jobban fesziti a lancot, es nem annyira zajos. es ha szamit, akkor picit konnyebb is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

Mind2 kanálhosszal viszi a váltó a 34es hátsó fogast. Szerintem jobban jársz a rövidebb kanállal.

Miért? Mi a hátránya a nagyobb kanálnak?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek jár valamilyen hátránnyal ha nem GS, hanem SGS XTR hátsó váltót teszek fel? Hátul 34 fogas a legnagyobb tányér.

Mind2 kanálhosszal viszi a váltó a 34es hátsó fogast. Szerintem jobban jársz a rövidebb kanállal.

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek jár valamilyen hátránnyal ha nem GS, hanem SGS XTR hátsó váltót teszek fel? Hátul 34 fogas a legnagyobb tányér.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv

Köszi Jani a gyors választ,hálám üldöz:)

Üdv,Péter

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv.

kérdésem egyszerû lenne elsõ váltókról lévén szó.
Shimano XT felülbilincses 34,9 vagy Sram X.9 felülbilincses 31.8
a váltókar egy 08 xt dcl lenne.

XT-t szeretnék,netrõl jön,az oldalon oda van írva,hogy adapterekkel 31.8 illetve 28.6mm-re adapterezhetõ...és itt a probléma,szerintetek kapok hozzá adaptert az online boltból?és ha esetleg nem kapnék,akkor boltban mennyi pénzembe fájna nekem utólag úgy kb?31.8-as a nyeregvázcsõ.mivel ma estefelé megy rendelés(többen rendeltünk) így most értetlenkedek nagy hirtelenjében.

köszönöm a válaszokat.
Üdv Péter

Kapsz hozzá.
Utólag pár száz forint.

A sebesség mindent megold.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv.

kérdésem egyszerû lenne elsõ váltókról lévén szó.
Shimano XT felülbilincses 34,9 vagy Sram X.9 felülbilincses 31.8
a váltókar egy 08 xt dcl lenne.

XT-t szeretnék,netrõl jön,az oldalon oda van írva,hogy adapterekkel 31.8 illetve 28.6mm-re adapterezhetõ...és itt a probléma,szerintetek kapok hozzá adaptert az online boltból?és ha esetleg nem kapnék,akkor boltban mennyi pénzembe fájna nekem utólag úgy kb?31.8-as a nyeregvázcsõ.mivel ma estefelé megy rendelés(többen rendeltünk) így most értetlenkedek nagy hirtelenjében.

köszönöm a válaszokat.
Üdv Péter

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen ezt tudom, de kövezzenek meg érte, de XT-t nem szeretnék, mert a grafit szürke-fekete színvilág ott kútba esne. :) Tény, hogy etalon jó,de sajna e kettõ közül kellene válasszak.

Semmi lényeges különbség nincs köztük, az slx kicsit könnyebb, jobban megfaragták. Talán annyi még, hogy slx-bõl van rövid kanalas is (ami jobban tartja a láncot és ugyanúgy használható, mint a hosszú).

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Igen ezt tudom, de kövezzenek meg érte, de XT-t nem szeretnék, mert a grafit szürke-fekete színvilág ott kútba esne. :) Tény, hogy etalon jó,de sajna e kettõ közül kellene válasszak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm mester! :)

Esetleg ezen kívül a "surlódási pontokon", vagy rugó erõsségben/feszességben nincs külömbség? Fõleg ilyesmikre gondoltam amúgy.
Amik nem kinézetben, hanem felhasználásnál jelentkeznének, tehát amik a mûködésében befolyásoló tényezõk lehetnek.

Az xt-ben sokkal jobbak a görgõk.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Köszönöm mester! :)

Esetleg ezen kívül a "surlódási pontokon", vagy rugó erõsségben/feszességben nincs külömbség? Fõleg ilyesmikre gondoltam amúgy.
Amik nem kinézetben, hanem felhasználásnál jelentkeznének, tehát amik a mûködésében befolyásoló tényezõk lehetnek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jobb anyagfelhasznalas, kicsit konnyebb, kicsit szebben van megmunkalva. hasznalat kozben valoszinuleg elhanyagolhato a kulonbseg [ha nem nezel oda nem mondod meg hogy melyik van fent]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
OFF: Bocsi mindenkitõl, nem köszöntem, csak behánytam a kérdésem.
Egyszóval elnézést kérek, és utólagos sziasztok.

A kérdésem elég bárgyú, de fontos lenne, mivel a kettõ közt alig van árbeli külöbség, és érdekelne mégis mik a "tudásbeli" külömbségek. Esetleg ha tud valaki valami érdemlegeset, írja meg.
Köszi mindenki.

Hogyha az árat nem nézzük, akkor mik a fõbb külömbségek egy shadow slx és egy deore shadow hátsó váltó közt? Remélem lesz aki tudja, és/vagy tapasztalta.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem a sima rapidfire valtokar plusz forditott hatso valto kombinacio jon be a legjobban, dehat ugye kinek mi :)

RAUH-Welt
B E G R I F F

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv,
Köszi a hamar választ Tam

Volt már dualcontrol karom..jobban szerettem mint a mostani lx-t...
megszokással nem lesz gond,remélem.. :)

legyetek jók.
üdv,Péter

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tokeletesen fog mukodni, csak megszokas kerdese. par napig ossze-vissza fogsz valtogatni, de aztan menni fog siman

RAUH-Welt
B E G R I F F

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
HellóHelló, jó nyuszizást!

kérdésem a következõ lennerendeltem egy xt dcl 08-as kart...jelenleg a régebbi xt dcl kar miatt megvett fordított rugóállású hátsó váltót használok jelenleg lx karral,régebben meg az említett xt karral...annyi lenne a kérdésem,hogy mivel hátsó váltóm cserére érett így talán elgondolkoztató ,hogy fordított rugóállásút vegyek vagy pedig jó lesz oda a normál is?jelenleg nem érzem hátrányát,hogy sima kart használok fordított rugóval..éreznék a kettõ között különbséget?

válaszotokat köszönöm.
üdv,Péter