Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

ha találsz jó áron engem is érdekelne, cannondale SS-t átépitem 8sebire

Ok.Nem jársz felém véletlen pár darab kónuszkulccsal? :D

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Prófétáról van szó,a váltó meg más alternatíva nem lévén Alfine 8 lenne

A láncfeszítõ alap és elõre is kell a terelõ ugyanúgy mint a Rohloffnál is. Az alfine emlékeim szerint bõ 300%-ot fog át, ami kb. 34es tányérral és 11-34-es fogsorral egyenértékû.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha találsz jó áron engem is érdekelne, cannondale SS-t átépitem 8sebire

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Prófétáról van szó,a váltó meg más alternatíva nem lévén Alfine 8 lenne

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
kelleni fog hozza a lancfeszito, hacsk nem a monoblokk korul van a fo forgaspontja a vaznak. ha 4 forgaspontos akkor teljesen felejtos.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ha 1es körüli áttételt össze tudsz vele hozni, akkor simán.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Mennyire lehet értelmes megoldás all mountain fullyra 7-es agyváltó elõl egy tányérral?

frankjana22

frankjana22

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Nagyon köszönöm, sokat segített.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Sziasztok!
Szétszedtem sram x9 bal oldani váltókaromat és nem tudom összerakni. Valaki le tudja írni, hogyan kell vagy tud küldeni képet? Nagy segítség lenne elõre is köszönöm.
Üdv.
Jana

Én nem tudom, de Google-m van.
SRAM x9 shifter rebuild

frankjana22

frankjana22

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Sziasztok!
Szétszedtem sram x9 bal oldani váltókaromat és nem tudom összerakni. Valaki le tudja írni, hogyan kell vagy tud küldeni képet? Nagy segítség lenne elõre is köszönöm.
Üdv.
Jana

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Gepida Alboin CRS 300 típusú bringát, amin elöl Shimaon TX51, hátul Alivio váltó van. A boltban a szerelõ beállította mindent a biciklin, a váltóval azonban van egy kis problémám: az elsõ váltónál halk ciripelõ hangot hallok, amikor tekerem a pedált. Nem folyamatosan halllom, de szinte minden pedálfordulatnál jelentkezik. Megnézettem a szerelõvel, picit állított rajta, de még midnig van egy kis hangja. Azt mondta, hogy ez még elfogadható, és hogy akkor hallható, ha a jobb oldali pedált taposom.
Engem azonban mégis zavar a dolog, ennyiért elvárná az ember, hogy ne csörögjön.
Szerintetek van rá valami megoldás?

A négyszögtengely varázsa. Ha tekersz, a tengely és a hajtómû hajlik, kitér a síkjából és beleér az elsõ váltóba. Nagy mázli kell ahhoz, hogy annyira szélre tudd állítani a váltó végpontját, hogy ne súroljon, de még jól mûködjön a váltó. Megszokás/mp3 lejátszó/ISIS-es, vagy integrált tengelyes hajtómû lehet a megoldás ár szerint növekvõ sorrendben.

Kérdés: X0 marokváltóhoz a fokozatkijelzõt fedõ kis plexi lap rendelhetõ, vagy ne álmodjak ilyenekrõl és csak a csere segít?

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrég vettem egy Gepida Alboin CRS 300 típusú bringát, amin elöl Shimaon TX51, hátul Alivio váltó van. A boltban a szerelõ beállította mindent a biciklin, a váltóval azonban van egy kis problémám: az elsõ váltónál halk ciripelõ hangot hallok, amikor tekerem a pedált. Nem folyamatosan halllom, de szinte minden pedálfordulatnál jelentkezik. Megnézettem a szerelõvel, picit állított rajta, de még midnig van egy kis hangja. Azt mondta, hogy ez még elfogadható, és hogy akkor hallható, ha a jobb oldali pedált taposom.
Engem azonban mégis zavar a dolog, ennyiért elvárná az ember, hogy ne csörögjön.
Szerintetek van rá valami megoldás?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
igen, ez igy van, teljesen hangtalan sosem lesz. viszont igy azt is hallod ha nem jol van beallitva...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Sajnos ez normális. Egyesben csend, többi kettõben hangos :(
YouTube - 3 speed wheel install
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

peetii

peetii

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok. Kérdésem lenne Shimano Nexus 3 agyváltóval kapcsolatban. Hogyan kell helyesen beállítani? Ugyanis a helyzet az, hogy 1-ben csendes, 2-ben már "racsnizik" 3-ban edig már elég szépen hallatszik a "racsizós" hang. Bárhová állítottam a bowden hosszát, és bármilyen lassan váltottam vele, az adott két sebességben hallatszik az a "racsnizós" hang. Van rajta az üvegecskén az a két vonal. A sárga kis jelecskét 2-es fokozatban, annak a közepére kell állítani? Vagy, mi a módja? Várom a segítségeteket. Elõre is köszönettel.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
2010es Sram X.9 rövidkanalas hátsóváltó: 204g (saját mérés)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jobban csapkod, konnyebb odaverni. merev vazon hasznalva nincs elonye, szal akkor inkabb vedd a rovidebb kanalast, az jobban fesziti a lancot, es nem annyira zajos. es ha szamit, akkor picit konnyebb is.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás

Mind2 kanálhosszal viszi a váltó a 34es hátsó fogast. Szerintem jobban jársz a rövidebb kanállal.

Miért? Mi a hátránya a nagyobb kanálnak?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!

Szerintetek jár valamilyen hátránnyal ha nem GS, hanem SGS XTR hátsó váltót teszek fel? Hátul 34 fogas a legnagyobb tányér.

Mind2 kanálhosszal viszi a váltó a 34es hátsó fogast. Szerintem jobban jársz a rövidebb kanállal.

SWirl

SWirl

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Sziasztok!

Szerintetek jár valamilyen hátránnyal ha nem GS, hanem SGS XTR hátsó váltót teszek fel? Hátul 34 fogas a legnagyobb tányér.