Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás

A v
itt megtalálsz mindent a témában

Köszi a linket! Elolvastam a cikket, de nem lettem sokkal okosabb:( Ugye az L és az R csavarokkal kell játszani? A bilincshez nem akarok nyúlni, gondolom az gyárilag jól be van állítva. Egybként 3-asból 2-esbe elég nehézkes a váltás, tehát kattog kb. 10-15 másodpercig. Az L csavart tekerjem kifelé?

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
A v
itt megtalálsz mindent a témában

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
A zaj gondolom azt jelenti, hogy a lánc hozzáér folyamatosan. Ami beállítás kérdése ha nem tévedek.

Meg mondjuk én úgy szoktam elsõ váltót állítani, hogy vagy az alsó, vagy a felsõ lánctányéron van a lánc. Eddig mindig mûködött.:)

Izomtéridõninja-geológus!

zsoooc

zsoooc

vendég

• fórumtag
  • 33 hozzászólás
Sziasztok!

Az elsõ váltókkal kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Gepida ALBOIN 300 CRS típusú biciklim van aminek az elsõ váltója Shimano TX51 típusú, ami kicsit zajos tekerés közben (nem olyan hangos, és nem folyamatosan, de azért lehet hallani). Visszavittem a boltba a kerékpárt, megmutattam a szerelõ srácnak, állított rajta, és azt mondta, hogy normális ha van egy kicsi hangja. Ez tényleg így van? Tehát nen lehet tökéletesen beállítani? Még azt is észrevettem, hogy 3-asban kicsit zajosabb mint 2-esben. Tehát nem csak ciripel néha hanem halk, de szinte folyamatos zörgést hallok. Ez azt jelenti, hogy csak az egyik fokozatban lesz majdnem hangtalan a váltó? A szerelõ amikor beállította akkor 2-esben volt, tehát a középsõ lánckeréken volt a lánc. Egyébként 1-esben szinte egyáltalán nincs hangja, bár abban a fokozatban csak egyszer-kétszer használtam, tehát ott csöröghetne, engem nem zavarna.
Bocsi, ha hülyeséget kérdezek, de még kezdõ vagyok.

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Speckó szerszámmal mondjuk ki tudják húzatni szervízben asszem. Nekem is ilyen gondom van jelenleg, csak nem tudom hol találok ilyen váltófület, mert régi bringám van.

ricsárd

ricsárd

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Megéri azt az 1-2 ezret. Nekem egy törött tartó miatt váltó, küllõ, lánc cserém volt...:(

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
vegyél újat

kellaci

kellaci

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Mit csináljak az elgörbült váltófüllel?Mert tökéletesen egyenesre nem tudom visszahajlítani sõt ezáltal meggyengül a fémis.Vegyek egy új váltõfület és azt szereljem rá valahogy , vagy mit tegyek?

kellaci

kellaci

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Kössz igazad van a vûltófül a hibás!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
erre valók a végpont állító csavarok a váltón...
ha úgy is beleér a küllõbe akkor ferde a váltó/váltófül

kellaci

kellaci

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
De mindig tulváltás van és úgy kapja el a kereket!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha ossztelos a vaz akkor valoszinuleg a rovid lanc es rossz attetelbe valtas kombinacioja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kellaci

kellaci

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Jó napot!

Nekem van egy problémám két váltómat is megölte a bicajom mégpedig úgy ,hogy egy döcenõben váltottam és váltás során az egész hátsó váltóm felcsavarodott a hátsó kerékre.Ezt a sztorit két váltóval is megcsinálta,szerintetek mi lehet a probléma?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Kösz, hasonló pakkom van (kazi 11-32, és nincs láncfeszítõ), szóval menni fog. Hurrá. :)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nálam tökéletesen mûködik, slx lánckerékkel, középkanalas x9-cel, 11-34 kazettával, blackspire láncfeszítõvel.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Üdv, Sram x9 váltókar+váltó megeszi a 36-22-es elsõ áttételt (gondolok itt a max fogkülöbségre, meg hogy szépen vált-e, ha vált.. :D), vagy felejtõs?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Akkor oké, szervizben biztos tudják. Egyelõre még semmi sincs meg ezek közül, elõször majd veszek egy hátsó váltót, meg elsõ váltóhoz váltókart, hogy végre külön legyen a fék meg a váltó. Köszi!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Deore hajtómûvel kompatibilis az alivio váltó? Elõre nem érzem szükségességét egy deore váltónak. Illetve hátul a deore váltó mûködik alivio váltókarral 8 sebességesként használva? Egyelõre a 9 sebesség nekem nem kell, viszont jó lenne egy új váltó, amit késõbb nem kell cserélnem, ha mégis 9 sebességre váltok.

Hátsó váltó jó lesz úgy ahogy írtad, de az elsõ több dologtól is függ, a legfontosabb, hogy olyan fogszámú hajtómûhöz legyen tervezve mint ami neked van. Meg persze a bilincsátmérõ, alsó vagy felsõ huzás.... Ha ezek stimmelnek tök mindegy hogy Alivio vagy XT, kb. ugyanolyan jól mûködik.
Failure is always an option.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Deore hajtómûvel kompatibilis az alivio váltó? Elõre nem érzem szükségességét egy deore váltónak. Illetve hátul a deore váltó mûködik alivio váltókarral 8 sebességesként használva? Egyelõre a 9 sebesség nekem nem kell, viszont jó lenne egy új váltó, amit késõbb nem kell cserélnem, ha mégis 9 sebességre váltok.

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

SLX hátsó váltóhoz milyen kar lenne az ideális? ár/teljesítményben a középkategóriát céloznám meg.

Esetleg SLX?