Sziasztok!
Shimano Deore XT Shadow hátsó váltókról mi a véleményetek, tapasztalatotok?
Illetve szerintetek RD-M772 vagy RD-M773 a jobb választás? Esetleg más Shadow?
XT hátsó váltót szeretnék Deore helyére. XTR nekem most túl drága.
Melyiket válasszam?
Köszönöm!!!
Én személy szerint nagy reményekkel tettem fel még tavaly az XT Shadow hátsó váltómat, amit szakszervizben be is állítottak. De aztán kínlódtam vele egész évben. Nem váltott csak sokadik kattintásra, vagy közé váltott a hátsó sor lánckerekeinek, pedig XT sorral és SRAM PC-991-es lánccal használtam. Azt hittem, hogy csak kifogtam valami selejtes darabot, így túl is adtam rajta. Most kedvesem gépén ugyanilyen Shadow XT van, de az is ugyanilyen hulladék. Van amikor vált, van amikor közé dobja a láncot, van amikor semmit nem hajlandó csinálni. Hiába állítom, vagy állíttatom be, mindig sz*r marad. Ellenben egy régi XTR volt a kedvesem elõzõ gépén, azzal sose volt gond. Minden idõjárási körülmények közt feszesen tette a dolgát.
Én egy életre megfogadtam, hogy XT-t hátra többet nem. Könnyen lehet, hogy csak nekünk van pech szériánk, de vagy SRAM (X-9, X-0), vagy akkor kicsit késõbb, de XTR-t.
Vicces, de más ismerõsnek meg mûködik szépen, pedig ugyanott szereltetjük a bringákat. Ki érti ezt? Mindenesetre, nekem nincsenek jó tapasztalataim.