Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

nálam 42-28as áttételen tökéletesen mûködik az mtb elsõ váltó is

Milyen hajtókart használsz? És milyen fogszámú sort?

atom86

atom86

új vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Valami baja van a Deore-nak? Mert ha jó állapotú, akkor nem hiszem hogy sok különbséget észre veszel, mégha XTR-re cseréled akkor sem.

Hát szerintem a deore 9 rendszerrel használhatatlan csak szívás van vele. Nem elég erõs és pontatlan is. Volt alivio-tól xt-ig mindenem és egy sram 7.0 Ez nagyon régi volt és tök jól mûködött. szerintem már az lx is nagyon jó sárban is. Nekem nem volt vele problémám pedig elég nagy sárban is használtam. Viszont nem volt olyan merev mint az xt, és a sram 7.0 (eléggé ugrált). Tehát elég nagy különbségeket lehet észrevenni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Valami egyenes kormányos cuccra gondoltam... bár cuki lenne az AMS egy koskormánnyal is. :D

jah, vágesz.
szerintem felesleges. csináld, ahogy McGywer mondta. váltókar közép tányérra pozícionál és kész...

anno csinált ilyet Zerge, hogy az egyenes kormányhoz való duraace 10-es hátsóváltókart feltette montira egy duraace sorral és hipp-hopp lett 30 sebességes montija, amikor másnak még senkinek :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás

országúti váltókar nem szükségszerû - nem is értem, hogy akarod feltenni

Valami egyenes kormányos cuccra gondoltam... bár cuki lenne az AMS egy koskormánnyal is. :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
országúti váltókar nem szükségszerû - nem is értem, hogy akarod feltenni, viszont országúti elsõ váltót láttam már több bringán - gyanítom a súly miatt kerültek fel.
nálam 42-28as áttételen tökéletesen mûködik az mtb elsõ váltó is

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Kéttányéros montis hajtómûhöz országúti átdobókat és váltókarokat szokás használni a gyári megoldások alternatívájaként? Vagy? Csak játszom a gondolattal... :)

Jó az monti elsõváltóval és váltókarral is, az elsõváltót leszabályozod a középtányérra, így véletlenül sem tudsz továbbváltani.

drotos.toth

drotos.toth

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Kéttányéros montis hajtómûhöz országúti átdobókat és váltókarokat szokás használni a gyári megoldások alternatívájaként? Vagy? Csak játszom a gondolattal... :)

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Ez egész biztos? Sort nem cserélnék, abban is bõ 1000km van csak. Eladó azt mondta, nem lehet kompabilitási probléma. Hátsó váltó állításával nem lehet segíteni rajta?

Nem lehet, hogy csak össze kell kopniuk?

Pedig ez lesz a megoldás. A sor hozzákopott a kinyúlt lánchoz ezért az új lánc ugrál a kopott soron. A régi láncal mûködik hibátlanul de akkor elkoptatja még a lánctányérokat is. Korábban kellett volna láncot cserélned kb. 500 km-nél. Veszel 3db láncot és azokat 500-anként cserélgeted és akkor sokat elmegy egy sor.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Vissza a régi lánc, vagy új fogsor fel.

Ez egész biztos? Sort nem cserélnék, abban is bõ 1000km van csak. Eladó azt mondta, nem lehet kompabilitási probléma. Hátsó váltó állításával nem lehet segíteni rajta?

Nem lehet, hogy csak össze kell kopniuk?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

XT Shadow hátsóváltó és CS-HG61-9 11-34 fogaskoszorúval használtam 1300km-en át a HG53-as gyári láncot, hiba nélkül. Kímélvén a koszorút, és a fejlõdés jegyében vettem egy HG73-as láncot. Amikor a kettõt egymás mellé tettem, azonos szemszám mellett a régi lánc mintegy 7mm-el hosszabb volt. Gondolom ennyit nyúlt a használat alatt. Az új lánc gyönyörûen fut, hibátlanul vált, ámde: terhelés alatt össze-vissza ugrál a fogaskoszorún. Olyan, mintha nem érezné jól magát a helyén. Mindig igyekszik a kónusz felé elmászni, a váltó pedig igyekszik visszaterelni a helyére. Így csökkent a kerékpározás élvezeti faktora :)
Ismert jelenség? Hogyan tudom orvosolni?
Köszi a válaszokat,

Peti

Vissza a régi lánc, vagy új fogsor fel.

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

XT Shadow hátsóváltó és CS-HG61-9 11-34 fogaskoszorúval használtam 1300km-en át a HG53-as gyári láncot, hiba nélkül. Kímélvén a koszorút, és a fejlõdés jegyében vettem egy HG73-as láncot. Amikor a kettõt egymás mellé tettem, azonos szemszám mellett a régi lánc mintegy 7mm-el hosszabb volt. Gondolom ennyit nyúlt a használat alatt. Az új lánc gyönyörûen fut, hibátlanul vált, ámde: terhelés alatt össze-vissza ugrál a fogaskoszorún. Olyan, mintha nem érezné jól magát a helyén. Mindig igyekszik a kónusz felé elmászni, a váltó pedig igyekszik visszaterelni a helyére. Így csökkent a kerékpározás élvezeti faktora :)
Ismert jelenség? Hogyan tudom orvosolni?
Köszi a válaszokat,

Peti

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
Nekem szintén tökéletes.Én is XT sorral és lánccal használom.
"Ride today, heal tomorrow"

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Nálam pl. kifogástalanul mûködik az XT Shadow XT sorral XT váltókarral és HG93-as lánccal.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem is beszélve a bovdenezésrõl.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

A lánc+sor és a váltókar többet számít.

Megint tanultam valamit. :) Köszi!

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sikerült használt, de jó állapotban lévõ X-9 hátsó-, X-gen elsõ váltóhoz, X-7 markolatváltóhoz jutnom 9 ezerért, szerintem jó vétel volt legalábbis kiderül ha majd fel lesz rakva

az jóü vétel volt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

xgen sem olcsó sajnos. :(

sikerült használt, de jó állapotban lévõ X-9 hátsó-, X-gen elsõ váltóhoz, X-7 markolatváltóhoz jutnom 9 ezerért, szerintem jó vétel volt legalábbis kiderül ha majd fel lesz rakva
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nincs baja, csak én azt hittem sokkal jobb az XT mint a Deore.
De akkor spóroltál nekem pár ezret.

A lánc+sor és a váltókar többet számít.

A sebesség mindent megold.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Nincs baja, csak én azt hittem sokkal jobb az XT mint a Deore.
De akkor spóroltál nekem pár ezret.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

Sziasztok!

Shimano Deore XT Shadow hátsó váltókról mi a véleményetek, tapasztalatotok?
Illetve szerintetek RD-M772 vagy RD-M773 a jobb választás? Esetleg más Shadow?

XT hátsó váltót szeretnék Deore helyére. XTR nekem most túl drága.
Melyiket válasszam?

Köszönöm!!!

Valami baja van a Deore-nak? Mert ha jó állapotú, akkor nem hiszem hogy sok különbséget észre veszel, mégha XTR-re cseréled akkor sem.
Failure is always an option.