Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

jól emlékszem, hogy a 11s váltó + 10s v.kar + 10s sor (minden shimano) működik, ugye? mert akkor ez a sunrace valóban jó ajánlat. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

hivatalosan az én kommentemre mondhatnók, hogy nem objektív.

ettől független néhány végfelhasználói és viszonteladói tapasztalatot tudok. azok pozítivak voltak eddig, mind pontosságot mind tartósságot illetően.olyik dealeri tapasztalat is volt hogy vevőnek felszerelve már 2x annyit bírt mint a gyárilag szerelt slx. garis még nem volt belőle (a 40es 42 es végűből sem.)

egyébként jövőre prémium márkák top vagy top közeli modelljeit is szerelik vele.

Na, köszi, ez igen biztató! 

Akárhogy nézem, nem találom a fogkiosztását a 11-46-os verziónak. http://www.sunrace.c...TB 10-Speed.pdf

Beírnád légyszíves, ha tudod? 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Erről esetleg van valakinek felhasználói tapasztalata? https://ebike.hu/ter...-fogaskereksor/

Vajon mennyire tartós deore-slx-xt-hez viszonyítva? Váltáspontosságban egyenértékű a shimano-val?

hivatalosan az én kommentemre mondhatnók, hogy nem objektív.

ettől független néhány végfelhasználói és viszonteladói tapasztalatot tudok. azok pozítivak voltak eddig, mind pontosságot mind tartósságot illetően.olyik dealeri tapasztalat is volt hogy vevőnek felszerelve már 2x annyit bírt mint a gyárilag szerelt slx. garis még nem volt belőle (a 40es 42 es végűből sem.)

egyébként jövőre prémium márkák top vagy top közeli modelljeit is szerelik vele.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Erről esetleg van valakinek felhasználói tapasztalata? https://ebike.hu/ter...-fogaskereksor/

Vajon mennyire tartós deore-slx-xt-hez viszonyítva? Váltáspontosságban egyenértékű a shimano-val?

E.Robi

E.Robi

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Köszi szépen!
Én is így tippeltem, de így már biztos a dolog! :)

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Szeretnék átállni XT M8000 1x11 váltásra!

Ennek a váltókar felfogatása I-spec B vagy I-spec II!

A fékkarra szeretném felfogatni a váltókart, hogy ne legyen annyi bilincs a kormányon.

Az lenne a kérdésem, hogy az M785-ös fékkarra melyik felfogatás kompatibilis? Egyáltalán kompatibilis az M8000 az M785-tel?

Csak ezért féket nem szeretnék cserélni!

forums.mtbr.com/drivetrain-shifters-derailleurs-cranks/how-choose-m8000-shifter-m785-brake-lever-1007185.html

I-spec B-t válassz, például: bike-components.de/en/Shimano/XT-Schaltgriff-SL-M8000-B-I-mit-I-Spec-2-3-11-fach-p43931/

E.Robi

E.Robi

újonc

• fórumtag
  • 13 hozzászólás

Üdv!

Szeretnék átállni XT M8000 1x11 váltásra!
Ennek a váltókar felfogatása I-spec B vagy I-spec II!

A fékkarra szeretném felfogatni a váltókart, hogy ne legyen annyi bilincs a kormányon.

Az lenne a kérdésem, hogy az M785-ös fékkarra melyik felfogatás kompatibilis? Egyáltalán kompatibilis az M8000 az M785-el?

Csak ezért féket nem szeretnék cserélni!
Előre is köszi a segítséget!

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 hozzászólás

Egy kérdésem lenne: Van egy '14 Superior 919 bringám, amin egy xt shadow rovidkanalas valto van (talan m781), gondolkozok 1x10 setupon, elolre egy 34-es tanyert tennek, azzal nincs gond, viszont hatul a 11-40 mar lehet sok lenne neki, gyarilag 36 a max, van valakinek tapasztalata, hogy egyaltalan mukodne-e?

Hosszabb B csavart teszel bele, a 40-es lanckerek me'g nem olyan extrem. Biztos kapni 3,29 fontnal olcsobban is, talan a Faborynal is van:

s-l400.jpg

es sima shadow valtoval nem esik le a lanc az egytanyeros hajtomurol?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

Talán rövid a lánc. Könnyen felrakja a 36-ra?

igen, könnyen felmegy, nem erőlködik.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Talán rövid a lánc. Könnyen felrakja a 36-ra?

Van némi gondom, ezért segítséget kérnék. Az áttétel 11-36*34. Mivel hajlamos volt elejteni a láncot, kivettem egy szemet, elötte mérve úgy tűnt, kb pont jó lesz még a hossz. A kérdés, hogy ez így egészségesnek tünik?

11-en így áll a váltó:
169IMG_20171023_124354.jpg

36-on így:
289IMG_20171023_124452_2.jpg

240IMG_20171023_124452.jpg

Jó ez igy, vagy tegyek vissza egy szemet?

Amíg egy szemmel hosszabb volt a lánc, eléggé be kellett tekernem a b-screw-t, különben némileg lógott kicsit 11-en... :(

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás
Van némi gondom, ezért segítséget kérnék. Az áttétel 11-36*34. Mivel hajlamos volt elejteni a láncot, kivettem egy szemet, elötte mérve úgy tűnt, kb pont jó lesz még a hossz. A kérdés, hogy ez így egészségesnek tünik?

11-en így áll a váltó:
169IMG_20171023_124354.jpg

36-on így:
289IMG_20171023_124452_2.jpg

240IMG_20171023_124452.jpg

Jó ez igy, vagy tegyek vissza egy szemet?

Amíg egy szemmel hosszabb volt a lánc, eléggé be kellett tekernem a b-screw-t, különben némileg lógott kicsit 11-en... :(

Kisherceg módosította - 2017. október 23. - 12:58

• sisqo kedveli ezt

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

XT Shadow+ váltómon a rugófeszítő kapcsoló feltűnően könnyen jár, nem igazán érzem, hogy "on" állásban jobban feszítene. Lehet, hogy kinyiffant? Javítható ez a hiba? Köszi

Próbálj meg feszíteni rajta, plusz ha nagyon koszos tisztítsd is ki.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Üdv!

Egy kérdésem lenne: Van egy '14 Superior 919 bringám, amin egy xt shadow rovidkanalas valto van (talan m781), gondolkozok 1x10 setupon, elolre egy 34-es tanyert tennek, azzal nincs gond, viszont hatul a 11-40 mar lehet sok lenne neki, gyarilag 36 a max, van valakinek tapasztalata, hogy egyaltalan mukodne-e?

Koszi!

szak

szak

vendég

• fórumtag
  • 350 hozzászólás

XT Shadow+ váltómon a rugófeszítő kapcsoló feltűnően könnyen jár, nem igazán érzem, hogy "on" állásban jobban feszítene. Lehet, hogy kinyiffant? Javítható ez a hiba? Köszi

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

Nem rossz ötlet, köszi.

Tovább gondoltam és erre már rá is kérdeztem: http://www.gevenalle...shop/hydraulic/

Amerikában van lehetőség átalakító szettet rendelni (csak magát a fékkart és a váltókart, meg mindent az átalakításhoz), az eu-s oldalon ez nincsen fent. Ezt az oldalt és ilyennel szerelt lovakat többször is linkeltem már itt, nem tudom miért nem jutott az eszembe. Ez kompatibilis a 11-es Shimano mtb váltókkal, így egész pofás dolog lenne és illik is a bringához nagyon. 

nah, ez már döfi!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A gevanelle átalakító szett elég elegáns.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A Gevenalle nekem is nagyon tetszik, csak eléggé túlárazott. Nekem microshift barend shifter van fent 10-es ultegra váltóval, sram sorral és lánccal. Elől superstar 40-es tányér van. Tökéletes, egyszerű, olcsó.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

Nem rossz ötlet, köszi.

Tovább gondoltam és erre már rá is kérdeztem: http://www.gevenalle...shop/hydraulic/

Amerikában van lehetőség átalakító szettet rendelni (csak magát a fékkart és a váltókart, meg mindent az átalakításhoz), az eu-s oldalon ez nincsen fent. Ezt az oldalt és ilyennel szerelt lovakat többször is linkeltem már itt, nem tudom miért nem jutott az eszembe. Ez kompatibilis a 11-es Shimano mtb váltókkal, így egész pofás dolog lenne és illik is a bringához nagyon. 

• sisqo kedveli ezt

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

A Sram Rival1 szett még érdekes lehet. Külön-külön nem nagyon éri meg, így akkor már egy XD-s szabadonfutó is kell. 

Lehet szétszedem az egysebist és úgy is árulom ami nem kell belőle meg a vázat+villát. Attól függ mi talál gazdára építek majd belőle valami jó váltósat vagy elmegy és akkor ezt a 2. bringa dolgot elengedem végleg. 

Hülye érzés 200-at dobni egy váltószettre  mikor van egy ilyen az apróban Force 1 szettel: http://apro.bikemag....0-l386105.html#

Kicsi lenne a 181 cm magasságomhoz. 

Bar end shifter (microshift), hátsó váltó (pl. Ultegra) és egy sor? Akkor a fék is maradhat. Ha időben váltasz és nem versenyzel jó lehet. 

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás

A Sram Rival1 szett még érdekes lehet. Külön-külön nem nagyon éri meg, így akkor már egy XD-s szabadonfutó is kell. 

Lehet szétszedem az egysebist és úgy is árulom ami nem kell belőle meg a vázat+villát. Attól függ mi talál gazdára építek majd belőle valami jó váltósat vagy elmegy és akkor ezt a 2. bringa dolgot elengedem végleg. 

Hülye érzés 200-at dobni egy váltószettre  mikor van egy ilyen az apróban Force 1 szettel: http://apro.bikemag....0-l386105.html#

Kicsi lenne a 181 cm magasságomhoz.