Hali! Van egy nagy kérdésem, hátha valamelyik guru tud segíteni.
Ahogy nemrég említettem, a bicómon a Shimano SL-441/FD-R441 háromsebis, egyeneskormányos, 3 tányéros outi elsõváltó szett van. Na most ezt egy ideje hihetetlenül rühellem, valahogy nagyon megbízhatatlan érzést kelt, kelepel, nem vált idõben, gyakran van hogy fél pozícióval túl kell húzni a kart hogy váltson, aztán visszapattintani pozícióba...
Ehhez képest komolyan egy sima, pozícionálatlan váltókart is többre tartanék.
Na most hozzájutottam kedvezményesen egy 105-ös hajtáslánchoz, incl. elsõ váltó, ami ugye nem kompatibilis az SL-441-es váltókarral (meg a Shimano egyik egyeneskormányos váltókarjával sem).
Milyen opcióim vannak, ha meg szeretném tartani a bicót egyeneskormányosnak? (Arra, amire használom, szerintem ez több mint kiváló felállás, meg a V-fékbe is beleszerettem kicsit.) Nyilván a mostani elsõ váltót nincs kedvem fenthagyni, fõleg hogy úgyis cserélni fogom a hátsó váltókart 9 vagy 10 sebisre.
Hallottam olyat, hogy a SRAM egyeneskormányos outi elsõ váltókarja kompatibilis a Shimano outi elsõ váltókkal. Ebben három para van, egyrészt hogy pletyka, másrészt nem tudom hogy ez csak a két-, vagy a háromtányérosra is vonatkozik-e (nekem az van), harmadrészt meg a SRAM csak párban árul váltókart.
Esetleg létezik valami jó minõségû pozícionálatlan váltókar egyenes kormányra, amit érdemes lenne megnézni?