Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2010. október 01. - 17:51
Írta 2010. október 01. - 17:45
Üdv!
A hátsó váltók leírásánál a Total capacity jól sejtem hogy a legnagyobb elsõ lánctányér mérete? Tehát pl ha egy rövid kanalas váltónál ez 33T akkor azt nem lehetne használni normál elsõ váltós gépen? (mivel ott 42T a nagytányér)
nem.
azt adja meg, hogy hány fog különbséget tud átváltani a fogaskoszorún.
vagyis a 33T kapacitású max. 11-34est tud átvinni.
Írta 2010. október 01. - 17:39
A hátsó váltók leírásánál a Total capacity jól sejtem hogy a legnagyobb elsõ lánctányér mérete? Tehát pl ha egy rövid kanalas váltónál ez 33T akkor azt nem lehetne használni normál elsõ váltós gépen? (mivel ott 42T a nagytányér)
Írta 2010. szeptember 30. - 14:25
de vannak olyan szerencsetlenul kialakitott vazak amire csak az megy ra, szal neha szukseges. de ha bilicsest is fel tudsz tenni akkor csak magadat szivatok foloslegesen az e-type-pal.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. szeptember 30. - 13:12
Felsõbilincsesnél néha túl hosszú a lánckalitka, ezért beleérhet a láncvillába, és sajna már ennél is ritka a szögben történt láncemelés.
E-type- ot sokan nem szeretik, sokkal kevesebb az állítási lehetõség, pedig van elõnye. Nekem régen (kilencvenvalahány, amikor kijött) nagyon bejött azóta csak most szereztem be egyet magamnak. Még nem raktam fel, mert ezt nem lehet egy-két fokkal elfordítani mint a bilincseseket. Pedig ezzel a trükkel sok esetben meg lehet akadályozni a láncköszörût.
Ride everywhere.
.
Írta 2010. szeptember 30. - 10:13
sajna a 08-as Anthemre sem megy fel a felsõ bilincses mert ott van a himbakart tartó dudor ha 3mm-el feljebb kezdõdne akkor már jó lenne.
Fullynál sokkal komplexebb a helyzet, és ott néha fel kell áldozni.
Írta 2010. szeptember 30. - 10:06
simán ráraktuk a furatraSok vázon az üléscsõt tartó csövön is vannak furatok (kulacsnak pl) amik miatt nem lehet felsõ bilincsest felszerelni rá.
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. szeptember 30. - 09:08
Én ezt nem mondanám szarul tervezett váznak. De a 2 váltó teljesítménye szinte azonos szóval sztem teljesen mind1. Persze cáfoljatok meg ha nem így van.
Higgyél Robnak...
Írta 2010. szeptember 30. - 06:35
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. szeptember 29. - 22:19
szarul tervezett vázaknál, tegyük gyorsan hozzá
Én ezt nem mondanám szarul tervezett váznak. De a 2 váltó teljesítménye szinte azonos szóval sztem teljesen mind1. Persze cáfoljatok meg ha nem így van.
Írta 2010. szeptember 29. - 07:18
Mert a felsõbilincses elsõ váltó bilincse pont a kulacstartó szem alsó furatához esik. Ezért nem tudod rendesen összehúzni a bilincset. Nekem pont ez volt az idei tfs merida-val.
Rob megadta a korrekt választ;)
Írta 2010. szeptember 28. - 22:01
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2010. szeptember 28. - 21:58
Miért ne lehetne?
Mert a felsõbilincses elsõ váltó bilincse pont a kulacstartó szem alsó furatához esik. Ezért nem tudod rendesen összehúzni a bilincset. Nekem pont ez volt az idei tfs merida-val.
Írta 2010. szeptember 28. - 21:46
Erre én is kíváncsi lennék, hogy a felsõbilincses miért jobb, mert eddig csak szóbeszédbõl hallottam, de az okát nem tudom.
Valaki el tudná magyarázni?
Tapasztalatom szerint az alsóbilincses könnyen telemegy sárral és egyéb vacakkal, aztán nem tud teljesen összehúzódni és nem húzza le a láncot középrõl kistányérra.
Írta 2010. szeptember 28. - 21:14
Sok vázon az üléscsõt tartó csövön is vannak furatok (kulacsnak pl) amik miatt nem lehet felsõ bilincsest felszerelni rá.
Miért ne lehetne?
Írta 2010. szeptember 28. - 19:05
Írta 2010. szeptember 25. - 18:27
Erre én is kíváncsi lennék, hogy a felsõbilincses miért jobb, mert eddig csak szóbeszédbõl hallottam, de az okát nem tudom.
Nem elemeztem még a két váltó pontos felépítését (már két éve nincs itthon felsõbilincses váltóm), de a lényeg az, hogy az alsóbilincses sokkal hamarabb kikotyogósodik, saját tapasztalat. Gondolom kisebb a forgáspontok közti távolság vagy valami hasonló dolog okozhatja.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. szeptember 25. - 17:35
A felsõbilincses a jobb, az alsó a könnyebb.
Írta 2010. szeptember 25. - 17:13
A felsõbilincses a jobb, az alsó a könnyebb.Sziasztok,
meg tudja nekem valaki mondani hogy miért létezik elsõ váltóból felsõ bilincses,meg alsó (de nem a középcsapágyas,hanem vázra) felfogatású is?
Melyik jobb esetleg? Konkrétan: FD-M 771 vagy 770?
Köszi.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. szeptember 25. - 11:51
arn sokkal kevesebbet kellene idegeskedned,ha inkább átmennél igénytelen felhasználóba...
en mar csak ilyen vagyok
viszont a varosi cangam mar ennyire nem tiptop - nah az nem erdekel, csak az hogy eljuttasson a munkahelyre minden esetben.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére