Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
...

Egy szerencsétlen láncledobástól (beszorult a lánc a két tányér közé) vagy nem tudom mitõl eldeformálódott a Shimano XT FD-M771 átdobóm. Ez azért durva. Leszereltem, felszerletem, semmi nem változott, beállíthatatlan. Végállás teljesen kitekerve. Túlságosan kint van. Elöl nagytányér, hátul legkisebb kerék állásban a terelõ lemez szemmel láthatóan minden irányban el van tekeredve.

Új korában még jó volt. Egyszer már volt ilyen, akkor szervizben fogóval állították be, elment még 2000km-t, de köszönöm, többet inkább ne.

Ez a váltó egyáltalán megy az FSA Alpha Powerdrive hajtásomhoz? Van még egy vadonat új Shimano SLX hajtómûvem, ahhoz gondolom menne, de azt nem szeretném felrakni, eladom újonnan és valami mást rakok rá, mert a shitmanóból elég volt ennyi.

Átmenetileg szeretném olcsón megúszni. Vennék akár használt átdobót is, szabad ilyesmit venni vagy ezen ne spóroljak? Idén még 2000km-t terveztem menni. És egyáltalán milyet, hogy a láncvonal jó legyen?

Szóval nem teljes terhelésnél, taposva kell váltani? Hát ezt még nem mondta senki. Még nem vagyok ennyire profi, nem tudok ilyeneket. Nekem még a szerelõ bácsikhoz kell járni szereltetni és õket kérdezgetni. Igaz, a kérdésemhez semmi köze, már rég nem itt tartunk, de igazi úriember vagy, hogy ezt mind megosztottad velem és a fórummal. Mint írod, elõször magadban keresed a hibát, szóval gondolom a rólam (számodra egy vad idegenrõl) feltételezetteket csak egészen véletlenül írod ide.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Kerékpárok millióin hiba nélkül mûködnek a Shitmano hajtómûvek, átdobók. De ez pofára megy ! Õk a szerencsés kiválasztottak és egyeseknek a hibás shitmano cuccot adják el ......
Sportársam! Vidd el egy szervizbe a bringád és majd õk beállítják neked helyesen. És kérdezd meg õket, hogy lehet elrontani egy váltást ! (persze taposva, teljes terhelésnél, gondolom)
Én is (más is) váltottam már sokszor félre de hasonló esetben biztosan nem a fórumon kezdeném szidni a cuccot, hanem elõször Magamban keresném az esetleges hibát.

Szóval nem teljes terhelésnél, taposva kell váltani? Hát ezt még nem mondta senki. Még nem vagyok ennyire profi, nem tudok ilyeneket. Nekem még a szerelõ bácsikhoz kell járni szereltetni és õket kérdezgetni. Igaz, a kérdésemhez semmi köze, már rég nem itt tartunk, de igazi úriember vagy, hogy ezt mind megosztottad velem és a fórummal. Mint írod, elõször magadban keresed a hibát, szóval gondolom a rólam (számodra egy vad idegenrõl) feltételezetteket csak egészen véletlenül írod ide.

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 hozzászólás
Kerékpárok millióin hiba nélkül mûködnek a Shitmano hajtómûvek, átdobók. De ez pofára megy ! Õk a szerencsés kiválasztottak és egyeseknek a hibás shitmano cuccot adják el ......
Sportársam! Vidd el egy szervizbe a bringád és majd õk beállítják neked helyesen. És kérdezd meg õket, hogy lehet elrontani egy váltást ! (persze taposva, teljes terhelésnél, gondolom)
Én is (más is) váltottam már sokszor félre de hasonló esetben biztosan nem a fórumon kezdeném szidni a cuccot, hanem elõször Magamban keresném az esetleges hibát.

Egy szerencsétlen láncledobástól eldeformálódott a Shimano XT FD-M771 átdobóm.
Ez azért durva.
Új korában még jó volt.
....de köszönöm, többet inkább ne.
a shitmanóból elég volt ennyi.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Igen, köszönöm. Összevontam a két mondatot, így talán félreérthetõen írtam, de ezt tudtam. Arra gondoltam, teljes értékû lesz-e a váltás, van-e bármi hátránya egy ilyen megoldásnak?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Két kérdésem lenne. SRAM X.9 mûködik deore váltókarral, de lesz valami hátránya, próbált már valaki ilyet?

Amennyiben elsõ váltóra gondoltál, akkor a válasz igen.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Két kérdésem lenne. SRAM X.9 mûködik deore váltókarral, de lesz valami hátránya, próbált már valaki ilyet? Shimano tz-30-al (22-32-42-es hajtómûvön) el lehet lenni egy-két hétig ha babusgatom (finoman váltok)? Ha esetleg csak tz-31-et kapok, ami 48 fogú nagytányérhoz van, az gondot okoz a 42 fogas nagytányéros hajtómûnél?

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás
Ezért tényleg a Shimano a hibás? :)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ez aztán a segítség.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Minden kétséget kizáróan csakis a Shimano lehet a hibás, mongyon le! Eszem- f@szom megáll...

+1.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Minden kétséget kizáróan csakis a Shimano lehet a hibás, mongyon le! Eszem- f@szom megáll...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
huh
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Egy szerencsétlen láncledobástól (beszorult a lánc a két tányér közé) vagy nem tudom mitõl eldeformálódott a Shimano XT FD-M771 átdobóm. Ez azért durva. Leszereltem, felszerletem, semmi nem változott, beállíthatatlan. Végállás teljesen kitekerve. Túlságosan kint van. Elöl nagytányér, hátul legkisebb kerék állásban a terelõ lemez szemmel láthatóan minden irányban el van tekeredve.

Új korában még jó volt. Egyszer már volt ilyen, akkor szervizben fogóval állították be, elment még 2000km-t, de köszönöm, többet inkább ne.

Ez a váltó egyáltalán megy az FSA Alpha Powerdrive hajtásomhoz? Van még egy vadonat új Shimano SLX hajtómûvem, ahhoz gondolom menne, de azt nem szeretném felrakni, eladom újonnan és valami mást rakok rá, mert a shitmanóból elég volt ennyi.

Átmenetileg szeretném olcsón megúszni. Vennék akár használt átdobót is, szabad ilyesmit venni vagy ezen ne spóroljak? Idén még 2000km-t terveztem menni. És egyáltalán milyet, hogy a láncvonal jó legyen?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
ellenorizd le, hogy jo e a lanchossz, utana lehet a tobbi dologgal jatszani.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en valasztanek egy masik szervizt. mondjuk egy olyat ahol tudjak hogy kell beloni a lanchosszt. ami azert eleg alap dolog.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Remek. Két napja vittem el szervizbe, hogy állítsák be normálisan a lánc hosszát, ki is vett pár szemet a gyerek, de ezek szerint nem elegendõt...

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Hosszú a lánc.

Tudnátok valami ötletet mondani, hogy mit állítsak a váltómon ugyanis ha elõl a kisebb fogaskerékre rakom a láncot akkor a hátsó váltó ilyen alakzatot ölt, zörög, hangos, stb....

elõre is köszi!

VoGRoN

VoGRoN

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
Tudnátok valami ötletet mondani, hogy mit állítsak a váltómon ugyanis ha elõl a kisebb fogaskerékre rakom a láncot akkor a hátsó váltó ilyen alakzatot ölt, zörög, hangos, stb....

elõre is köszi!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Közvetlenül a váltónál is lazul a bovden? Mert általában pont az utolsó szakaszon szokott koszolódni. De ha tényleg nem ezek akkor a váltóval lehet a gond, nem biztos, hogy a rugó, lehet csak koszosak a forgáspontok és emiatt akad ki a végállásnál.

Úgy néz ki, hogy a forgáspontok voltak a ludasak, egy kis tisztítás, WD40, majd pár csepp olaj megoldotta. Köszönöm a segítséget!

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Köszi! Szép lett, informatív, tudtam meg olyasmit amiért lehet "zaklatni " kellett volna vkit.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Shimano nagykatalógus 2012 - 33Mb, letölthetõ

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.