Egy szerencsétlen láncledobástól (beszorult a lánc a két tányér közé) vagy nem tudom mitõl eldeformálódott a Shimano XT FD-M771 átdobóm. Ez azért durva. Leszereltem, felszerletem, semmi nem változott, beállíthatatlan. Végállás teljesen kitekerve. Túlságosan kint van. Elöl nagytányér, hátul legkisebb kerék állásban a terelõ lemez szemmel láthatóan minden irányban el van tekeredve.
Új korában még jó volt. Egyszer már volt ilyen, akkor szervizben fogóval állították be, elment még 2000km-t, de köszönöm, többet inkább ne.
Ez a váltó egyáltalán megy az FSA Alpha Powerdrive hajtásomhoz? Van még egy vadonat új Shimano SLX hajtómûvem, ahhoz gondolom menne, de azt nem szeretném felrakni, eladom újonnan és valami mást rakok rá, mert a shitmanóból elég volt ennyi.
Átmenetileg szeretném olcsón megúszni. Vennék akár használt átdobót is, szabad ilyesmit venni vagy ezen ne spóroljak? Idén még 2000km-t terveztem menni. És egyáltalán milyet, hogy a láncvonal jó legyen?
Szóval nem teljes terhelésnél, taposva kell váltani? Hát ezt még nem mondta senki. Még nem vagyok ennyire profi, nem tudok ilyeneket. Nekem még a szerelõ bácsikhoz kell járni szereltetni és õket kérdezgetni. Igaz, a kérdésemhez semmi köze, már rég nem itt tartunk, de igazi úriember vagy, hogy ezt mind megosztottad velem és a fórummal. Mint írod, elõször magadban keresed a hibát, szóval gondolom a rólam (számodra egy vad idegenrõl) feltételezetteket csak egészen véletlenül írod ide.