Édes jó Istenem.
Freddyke: Nem, nem váltunk teljes terhelésnél, irónia volt. Lehetett gond a lánctányér is, vagy a lánc. Beakadt, te meg jol tapostad, persze, hogy elhajlik. A sram is széthajlott volna. Lehet most neked a shimano a szar, de a Sram sem jobb. Az az slx hajtókar, meg fényévekkel jobb mindenben annál az fsa hajtókarnál
.
Részemrõl is irónia volt, mert xclajos szerint én mindent rosszul csinálok és szervizbe kellene mennem. A választ is neki szántam és azt gondoltam egyértelmû, hogy ennyire valaki nem lehet satu (mármint én). Sajnálom, ha ez nem tûnt fel. Nem tapostam, nem erõltettem, leszálltam egybõl. Váltás elõtt taposom, hogy a váltás pillanatában ne legyen terhelés.
Egyáltalán nem bizos, hogy ennél a váltásnál görbült el, már lehetett baja. Minimális terhelés volt rajta, de mivel lefelé dobtam a láncot, máskor is sima ügy volt. De nem tapostam rá. Ez bármikor elõfordulhat, ha ennyit nem bír ki a váltó, akkor nem tudom mit mondjak.
Megelégeltem, hogy minden látható ok (külsõ behatás, ütés, stb.) nélkül nagyon gyorsan fogynak az xt váltóim. A stílusomból eredõen örök életûnek kellene lenni. Ha az sram-ot is elfogyasztom, akkor majd magamra vállalom a váltógyilkos cimkét.
OFF: Nem egy kategória a kettõ. Az SLX hajtómû hajtókarja biztosan jobb, a tányérokban már nem vagyok biztos (FSA-hoz lehet kapni jó minõségû tányérokat). A középcsapágy pedig szerintem fényévekkel jobb az FSAnál.