Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tényleg jó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob: van ez a Shimano katalógus angolul? Csak mert van benne egy marék érdekes dolog, de aki fordította, az nem biztos, hogy látott már biciklit közelrõl.

Azt mindenesetre megtudtam belõle, hogy nem nagyon fogjuk megúszni a 10 fokozatú cuccokat. A hûtõbordás fékbetét nagy faszaságnak tûnik, nem is értem, hogy miért nem gondolt erre eddig senki.

--Trifo

bármennyire meglepõ, gép fordítja. én személyesen is angolt használok, de az sem tökéletes, nyugi ;) de pdf-ben tuti nem tudok ilyet, max. papirosban.
a hûtõbordás fékbetét pedig jó.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

All About Front Derailers

Jó vagy, köszi! ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Kérdés (lehet volt már, ez esetben elnézést): 3x10-es rendszer elsõ váltója kompatibilis a 3x9-es rendszerrel?

All About Front Derailers

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Kérdés (lehet volt már, ez esetben elnézést): 3x10-es rendszer elsõ váltója kompatibilis a 3x9-es rendszerrel?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Miért szidnám a trans hungárián az X9 mikor letört a 67km-nél 8sebis shimi kompatibilis Sun RACE-re tudták csak gyorsan lecserélni igaz hogy néha (sûrûn )) oda váltot ahova õ akart de tette a dolgát és be tudtam fejezni a versenyt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Na és a Sunrace smafu?
Az miért nem szidja senki? :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,820 posts

Én most cseréltem le nemrég a '97 körül gyártott hátsó shimano váltómat, mert a telek kicsit megviselték a csapokat, meg a rugó is már ki volt nyúlva. Az elsõ még az erdeti stx '95-bõl, igaz kicsit lóg már, de nagyjából ennyi.

El nem tudom képzelni, hogy hogy lehet összehajlítgatni rendszeresen egy elsõ vagy egy hátsó váltót.

Ezen gondolkodtam én is nekem a téli/"edzõ"/melóba járós bringámon egy 99-es LX van (FD-M-571) nem lóg nem kotyog semmi baja.
Úgy hiszem valami hibás széria lehet. :)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

Havernak a karbonos FSA hajtómûve volt. Nagyából, az a csúcsmodelljük, ugye ? Gondolom, akkor a tányérból is valami nagyon jókat raknak rá. Olyan gyorsan elkopott a tányérja, hogy nem hittük el ! Egy Deore simán tartósabb.
(most akkor már én is shitmano-ügynök vagyok ?):D

deore középtányér nálam nettó 15 ezret bírt

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Havernak a karbonos FSA hajtómûve volt. Nagyából, az a csúcsmodelljük, ugye ? Gondolom, akkor a tányérból is valami nagyon jókat raknak rá. Olyan gyorsan elkopott a tányérja, hogy nem hittük el ! Egy Deore simán tartósabb.
(most akkor már én is shitmano-ügynök vagyok ?):D
Marci

daniel.jozsef

daniel.jozsef

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 posts
FSA és FSA közt is biztos hatalmas különbségek vannak, de anno ami gyárilag rátett FSA tányért én leszereltem a bicajról (FSA Vero), az egy olyan ocsmány, kõnehéz, minden eleganciát nélkülözõ harckocsi-alkatrész volt, hogy szerintem a legolcsóbb Shimano is magasan veri.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Én most cseréltem le nemrég a '97 körül gyártott hátsó shimano váltómat, mert a telek kicsit megviselték a csapokat, meg a rugó is már ki volt nyúlva. Az elsõ még az erdeti stx '95-bõl, igaz kicsit lóg már, de nagyjából ennyi.

El nem tudom képzelni, hogy hogy lehet összehajlítgatni rendszeresen egy elsõ vagy egy hátsó váltót.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts
már látom, hogy itt mindenki a gonosz Shimano ügynöke :)

Egyébként meg svédfogó a mezbe, aztán lehet tekerni.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Megelégeltem, hogy minden látható ok (külsõ behatás, ütés, stb.) nélkül

Egyszer már volt ilyen, akkor szervizben fogóval állították be, elment még 2000km-t

most akkor...?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
A tányérokban is biztos lehetsz, hogy jobb a Shimano. Az FSA-k nagyon hamar kopnak, Sh. sokkal tartósabb szokott lenni. Gondolom, erõsebb ötvözetbõl készülhetnek.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts

Édes jó Istenem.

Freddyke: Nem, nem váltunk teljes terhelésnél, irónia volt. Lehetett gond a lánctányér is, vagy a lánc. Beakadt, te meg jol tapostad, persze, hogy elhajlik. A sram is széthajlott volna. Lehet most neked a shimano a szar, de a Sram sem jobb. Az az slx hajtókar, meg fényévekkel jobb mindenben annál az fsa hajtókarnál ;) .

Részemrõl is irónia volt, mert xclajos szerint én mindent rosszul csinálok és szervizbe kellene mennem. A választ is neki szántam és azt gondoltam egyértelmû, hogy ennyire valaki nem lehet satu (mármint én). Sajnálom, ha ez nem tûnt fel. Nem tapostam, nem erõltettem, leszálltam egybõl. Váltás elõtt taposom, hogy a váltás pillanatában ne legyen terhelés.

Egyáltalán nem bizos, hogy ennél a váltásnál görbült el, már lehetett baja. Minimális terhelés volt rajta, de mivel lefelé dobtam a láncot, máskor is sima ügy volt. De nem tapostam rá. Ez bármikor elõfordulhat, ha ennyit nem bír ki a váltó, akkor nem tudom mit mondjak.

Megelégeltem, hogy minden látható ok (külsõ behatás, ütés, stb.) nélkül nagyon gyorsan fogynak az xt váltóim. A stílusomból eredõen örök életûnek kellene lenni. Ha az sram-ot is elfogyasztom, akkor majd magamra vállalom a váltógyilkos cimkét.

OFF: Nem egy kategória a kettõ. Az SLX hajtómû hajtókarja biztosan jobb, a tányérokban már nem vagyok biztos (FSA-hoz lehet kapni jó minõségû tányérokat). A középcsapágy pedig szerintem fényévekkel jobb az FSAnál.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Rob: van ez a Shimano katalógus angolul? Csak mert van benne egy marék érdekes dolog, de aki fordította, az nem biztos, hogy látott már biciklit közelrõl.

Azt mindenesetre megtudtam belõle, hogy nem nagyon fogjuk megúszni a 10 fokozatú cuccokat. A hûtõbordás fékbetét nagy faszaságnak tûnik, nem is értem, hogy miért nem gondolt erre eddig senki.

--Trifo

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Állandóan basztatjátok a szegény gyereket. Különben az eldeformálódott átdobóját már gyógyították "szervízben" kombináltfogóval, azóta kicsit megrendült a bizalma. Kicsit túlaggódós a srác, de nem érdemli meg ezt a fokú arroganciát.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Édes jó Istenem.

Freddyke: Nem, nem váltunk teljes terhelésnél, irónia volt. Lehetett gond a lánctányér is, vagy a lánc. Beakadt, te meg jol tapostad, persze, hogy elhajlik. A sram is széthajlott volna. Lehet most neked a shimano a szar, de a Sram sem jobb. Az az slx hajtókar, meg fényévekkel jobb mindenben annál az fsa hajtókarnál ;) .

xclajos

xclajos

vendég

• fórumtag
  • 158 posts
Akkor ezt megbeszéltük.