Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem ugyanezt a matricat rakjak az osszes elso valtora 15 eve.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
most ez a vicc jut eszembe:
- minden járõrnek: valami hülye szembe megy a forgalommal az autópályán.
- milyen egy? az összes!
:)

de könnyítésképpen kisétáltam a raktárba, és lefényképeztem egy 10 sebességes tripla FDM660-at
a piros részen van egy nyil, felül a fekete csik a váltó kanala és a fog közti távolságra azt irja 1mm, alul pedig azt, hogy 3mm.
http://img543.images...2385/kp1092.jpg

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

2-3mm-vel legyen magasabban mint a nagytál fogai, egy síkban a külsõ terelõlemezzel. Nem annyira bonyolult ám egy elsõváltót beállítani...

ezt a 2mmt ajanljak mindenutt, de ez nem csak regebbi atdobokra volt ervenyes? azok sokkal egyszerubb alakuak voltak, nem voltak osszevissza hajlitgatva. a korabbi bringakon e type volt, azon spec semmit sem lehet allitani, de sokkal magasabbon volt (furcsalltam is). a mostani bilincses, de detto, es tokeletesen mukodott, igy nem is nyultam hozza. te mindig ennyire allitod?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

az atdobo gorbuletenek pontosan kell kovetnie a lanckerek szelet? tehat konstans a tavolsag? ez egy jo kiindulo pont lenne, mert a vaz szoge miatt a magassag igy kiadodik.

ps: szvsz nem, de akkor hogy a fene hatarozzam meg a magassagot? lancfelkapas miatt elrantotta az egesz atdobot, sarban csak annyira futotta, hogy nagyjabbol visszaallitottuk az erdoben. most viszont tobb helyen is meg van karcolva a vaz, igy meg azt sem tudom megnezni, hogy gyarilag milyen magassagban volt.

2-3mm-vel legyen magasabban mint a nagytál fogai, egy síkban a külsõ terelõlemezzel. Nem annyira bonyolult ám egy elsõváltót beállítani...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az atdobo gorbuletenek pontosan kell kovetnie a lanckerek szelet? tehat konstans a tavolsag? ez egy jo kiindulo pont lenne, mert a vaz szoge miatt a magassag igy kiadodik.

ps: szvsz nem, de akkor hogy a fene hatarozzam meg a magassagot? lancfelkapas miatt elrantotta az egesz atdobot, sarban csak annyira futotta, hogy nagyjabbol visszaallitottuk az erdoben. most viszont tobb helyen is meg van karcolva a vaz, igy meg azt sem tudom megnezni, hogy gyarilag milyen magassagban volt.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
3x10es slxnel az atdobonal a magassagbeallitasnal mennyi a fogaktol valo tavolsag? a pdfben vmi sablont hasznalnak hozza... amit parkertoolson vagy mashol ajanlanak az meg tul kicsinek tunik.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Köszi a cikkszámot, a belsõ kanálhoz is tudnál mondani egyet, szerencsére csak az tört el.

techdocs.shimano.com-on fenn van minden robbantott ábra visszamenõleg 1992-ig
váltóból többféle van, sima, forditott (ugyanaz a kanál) meg shadow. nem mindegy melyikhez keresed.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Miért nem szeded szét? Lehet, hogy nincs a rugó a helyén.

Helyén volt, viszont tele volt porral, ami bejutott a tengely melletti szûk résen is és attól állt be.
Azt mondjuk nem értem, hogy a rugó fülét megakasztó apró lyukon hogy tudott ennyi kosz bejutni, de a lényeg, hogy orvosolható volt a probléma.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts

a váltófül cikkszáma 10101, a nagykerben tonnaszám van készleten, és én inkább Cube dealert keresnék, nem webshopot.... Ha van egy Mercedesed, akkor sem a márkaszervizbe mész vele, hanem Pista bácsihoz, hátha van neki alkatrésze?
az xt váltókanál pedig nem olcsó, a belsõ ~2000 a külsõ a tengellyel kb 6000 huf

Köszi a cikkszámot, a belsõ kanálhoz is tudnál mondani egyet, szerencsére csak az tört el.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok,

A hétvégén sikeresen letörtem a bicajom (2008-as cube acid) váltótartó fülét, vajon hol érdemes érdeklõdni, ahol raktáron is lehet, mert eddig csak olyan webshopokat találtam, ahol nincs elérhetõ készlet belõle, vagy egybõl írjak a forgalmazónak. Illetve van esély arra, hogy 2008-as hosszú kanalas xt hátsóváltóhoz tudok új kanalat szerezni, ilyen alkatrészek beszerezhetõek Magyarországon?

a váltófül cikkszáma 10101, a nagykerben tonnaszám van készleten, és én inkább Cube dealert keresnék, nem webshopot.... Ha van egy Mercedesed, akkor sem a márkaszervizbe mész vele, hanem Pista bácsihoz, hátha van neki alkatrésze?
az xt váltókanál pedig nem olcsó, a belsõ ~2000 a külsõ a tengellyel kb 6000 huf

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Sziasztok,

A hétvégén sikeresen letörtem a bicajom (2008-as cube acid) váltótartó fülét, vajon hol érdemes érdeklõdni, ahol raktáron is lehet, mert eddig csak olyan webshopokat találtam, ahol nincs elérhetõ készlet belõle, vagy egybõl írjak a forgalmazónak. Illetve van esély arra, hogy 2008-as hosszú kanalas xt hátsóváltóhoz tudok új kanalat szerezni, ilyen alkatrészek beszerezhetõek Magyarországon?

A váltókanál esélytelen.

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok,

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Oké, az lesz, csak nem volt még ilyen hibám.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Miért nem szeded szét? Lehet, hogy nincs a rugó a helyén.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Mi van akkor, ha a váltó kanala (RD-M772) nem akar visszamenni? Kézzel megy (nehezen) és már fújtam is bele kenõanyagot, de nem javult.
Eltört volna a tövénél a tekercsrugó?
Javítható, vagy "többe kerül a leves, mint a hús" és így felejtõs?

Trance

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nem csak sznobsagbol vesz mindenki XO-t, .

csak 10bõl 9 :)

amúgy kb már az x7 sem tud semmivel kevesebbet, sem mûködésben sem tartósságban csak nehezebb.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nem csak sznobsagbol vesz mindenki XO-t, de ertheto az allaspontod. ha merev vazad van akkor jo lesz a kozepes kanal is.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

egy bizonyos szint felett az arkulonbseg mar "csak" a kisebb suly es a jobb felhasznalt anyagok miatt van. Mukodesre szerintem egy X.9 is boven jo barkinek hobbi felhasznalasra.

Értem, köszönöm. Akkor marad az X9, annyira sznob nem vagyok, hogy kétszeres pénzt fizessek harminc grammért és a jobb anyagminõségért, hisz egy esésnél simán gallyra vághatom a váltót. 11-34-es hátsó sorhoz kell a hosszú kanál vagy megpróbálhatom a közepes hosszúságút?

@5815: Egy Magellan Pyxis Teambe lesz. Nagyszerû, kösz!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egy bizonyos szint felett az arkulonbseg mar "csak" a kisebb suly es a jobb felhasznalt anyagok miatt van. Mukodesre szerintem egy X.9 is boven jo barkinek hobbi felhasznalasra.

RAUH-Welt
B E G R I F F

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Ismét én, ismét itt. Bár a váltóm már mûködik "rendesen", nem akad meg, de mivel meg van csavarodva a kanál, az érdekelne, hogy van-e érezhetõ különbség (vételáron kívül pl. váltásban, sártûrésben) a SRAM X9 és X0 között? A tömegbéli különbség (kb. harminc gramm) nem indokolja a kb. kétszeres árbéli különbséget. Köszönöm a válaszokat!