Persze, mukodni fog. En egy 9 sebesseges integralt Deore-t hasznalok, 8-as sorral es lanccal.
klassz, köszönöm!
Persze, mukodni fog. En egy 9 sebesseges integralt Deore-t hasznalok, 8-as sorral es lanccal.
Sziasztok!
van egy 3x7 shimano rendszerem (váltók és kar altus) 48as nagytányérral. kiválóan mûködik minden, csak a hajtókar nem elég merev, nagyobb terhelésnél hajlong.
arra gondoltam, hogy lecserélném egy octalink-es hajtókarra, viszont csak olyat találok, amit 9es rendszerhez ajánlanak. (külön van octalinkes 7-8as és 48as nagytányérú 7/8as is, de nem együtt)
szerintetek mûködne a 9es rendszerhez ajánlott hatókar a 7/8as láncommal? vagy kell láncot és vagy váltókat is cserélni, ha ezt a kart venném?
Shimano Alivio '11 (FC-M431-8) Octalink (Hajtás | Hajtómû | Octalink) | Kerékpár Webshop
Érdekesen írtad le, de valószínûleg el van kopva a hajtásod, azaz a lánc, hajtómû ill fogsor ezek összessége de az is lehet hogy csak az egyik.Sziasztok,
nemrég vettem itt aprón egy Scott bringát, asszem 2007-es évjárat, eléggé belépõ szintû cuccokkal. Elég szépen megy, de egy dolog nagyon zavar benne: szinte mindig fel kell váltanom 3/6-7-be, mert különben egyszerûen nem lehet elég erõt kifejteni a kellõen gyors hajtáshoz és a bringa érezhetõen ugrál elõre-hátra tekerés közben. A hátsó váltó egy Acera, a hajtókar egy alap Shimano SIS. Hallottam olyat, hogy az Acera nagyon gyengén feszíti a láncot, ez lehet-e az oka és érdemes lenne-e mondjuk kivenni egy láncszemet a jobb hajtás érdekében ? Elõre is köszönöm a válaszokat.
simán!
sram markolatváltóval használom a 3 tányérosról 2 tányérosra alakított XT hajtókart (idei XT hajtókar, tehát 10 sebességes)
simán!Valakinek van tapasztalata a következõ felálláshoz? 3 fokozatú (9seb rendszerû) elsõ váltókar kezeli valamilyen módon a 2 fokozatú (10seb rendszer) elsõ váltót, 40-28 as 10seb,hajtómûvel.Ha lenne valakinek véleménye a dologról kérem jelezze köszi :cool2:
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Használ valaki Shadow Plus hátsó váltót? XTR mellett már kapható egy ideje a 2013-as XT és SLX verzió (webshop), és ha a chain suck jelenség ellen védne valamelyest, az nem lenne rossz. Unom már, hogy felkapódik a lánc néha. (Új lánckerekek, új a sor, új a lánc, új elsõ váltó és mégis, kb. 300-400km-enként elõfordul.)
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Sziasztok!
Már több shimano váltókarnál is tapasztaltam, hogy eleinte csak hidegben aztán már mindíg a felfele váltó kar, amit elõre fele kell nyomni nem mûködik. Nem akad meg csak elõresiklik. Ezt lehet valahogy orvosolni, vagy a csere az egyetlen megoldás?
nekem úgy van megoldva hogy amikor váltok akkor lefelé van olyan a végén hogy üresbe vált (hogy csak a váltókart engedi lejebbi fokozatra de nem történik semmi) vissza felé meg egyik fokozatban többet kell váltanom hogy feljebb tegye (2 vagy 3mat kell váltanom felfelé hogy feljebbtegye eggyel)