Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
hello xt hátsó váltobowdent alsó nyugalmi állapotban kell rögziteni a vátóhoz?

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Kösz. Ma több helyen kerestem, de eredemény nélkül.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok! A hétvégén sikeresen eltörtem a Deore XT RD-M780 Shadow 10-speed váltóm belsõ kanalát illetve az alsó görgõ is elrepedt. A váltó nem sérült, így nem feltétlen cserélném ki az egészet de a felsorolt alkatrészeket a mai napon nem tudtam felhajtani. Persze hetekig vadászhatnék az apróban, de nem tudjátok hol tudom ezeket aránylag gyorsan beszerezni? Minden megoldás érdekel ami olcsóbb mint a kb. +20E váltócsere. Ráadásul itt a jó idõ, így az sem baj ha nem tart napokig.
Kösz, Attila

Akármelyik bringa boltban amelyik shimanót be szerez
http://techdocs.shim...69830799957.pdf
7 es és 8 -as alkatrész + hosszú vagy középkanalas
Nem lesz olcsó.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sziasztok! A hétvégén sikeresen eltörtem a Deore XT RD-M780 Shadow 10-speed váltóm belsõ kanalát illetve az alsó görgõ is elrepedt. A váltó nem sérült, így nem feltétlen cserélném ki az egészet de a felsorolt alkatrészeket a mai napon nem tudtam felhajtani. Persze hetekig vadászhatnék az apróban, de nem tudjátok hol tudom ezeket aránylag gyorsan beszerezni? Minden megoldás érdekel ami olcsóbb mint a kb. +20E váltócsere. Ráadásul itt a jó idõ, így az sem baj ha nem tart napokig.
Kösz, Attila

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
jók

én most 2*10es direct mount slx-et használok 2*9-hez
2*10-eshez valót használj a 3 tányérosokhoz valónál nagyoka terelõlemezek

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
3x10-es elsõváltó 9-es rendszerrel kompatibilis? Illetve ha a háromtányéros hajtómûvemet 2x9-ként használom 2x10-es vagy 3x10-es elsõváltó is jó lehet?
Illetve o.úti váltó? Direct Mount rogzítéssel kell....

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

ja azt hittem az M442 is octalink volt. Az uj monoblokkot ugyanott vetted ahol a hajtokart? Az elado megbizonyosodott rola hogy a megfelelo hosszu tengelyut adja el neked?

Lehet, hogy picit rosszul fogalmaztam.
Az LX hajtókar + hozzá való monoblok egy másik bringámról való volt.
A hajtókar csere után vittem szervizbe, mert nem boldogultam a váltóállítással;1 váltás nagytányérra és aztán újra kellett állítani mert többet nem váltott fel.Ez megcsináltam 3× aztán jött a szerviz. Õk is beállították de ugyan az volt a probléma, egyszer tudtam kidobni nagytányérra aztán többször nem.Ebbõl gondolom, hogy most az LX hajtókar picit kintebb van mint a sima négyszöges volt és ezért már nem kompatibilis a deore elsõ váltóval mert utóbbi nem tudja annyira kitenni a láncot, hogy rádobja a nagytányérra.Ezért gondolom, hogy az elsõ váltónak is akkor LX-nek kéne lenni.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja azt hittem az M442 is octalink volt. Az uj monoblokkot ugyanott vetted ahol a hajtokart? Az elado megbizonyosodott rola hogy a megfelelo hosszu tengelyut adja el neked?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

ha nem valt fel a nagytanyerra, az ket okbol lehet

1. nincs jol beallitva a valto (H jelu limit csavar tul be van tekerve, vagy nincs elegge megfeszitve a bovden)
2. tul hosszu a monoblokk ezert a nagytanyer tulsagosan messze esik a vaztol. Elofordulhat hogy amikor a hajtokart cserelted, akkor monoblokkot is kellett volna mivel a LX-hez rovidebb tengelyu kell.

Ha ugyanazok a tanyerok vannak fent mint az elozo hajtomuvon voltak akkor nem kell elsovaltot cserelned.

Az hogy elszakad a lanc az abszolut nem fugg ossze azzal hogy milyen hajtokar van fent. Lehet tul nagy atteteleket hajtasz, lehet el van kopva, lehet gyari hibas, vagy meg egy millio egyeb indoka lehet.

Köszi a választ.
Anno próbáltam beállítani, de egy váltás és annyi.Elvittem szervizbe, beállították de még ekkor is ugyan ez volt a helyzet.
A monoblokot meg muszáj volt cseréltem mivel az elõzõ négyszögtengelyes volt, ez meg ugye octalinkes:)

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

LX es Alivo hajtómû esetén a lánctányérok közötti távolság ugyanaz, egyedül a láncvonalad változhatott meg, amit az elsõ váltó beállításával korrigálnod kell. Valószínûleg a "H" határállító csavaron kell állítanod és utána fel fog váltani. Láncszakadást passzolom...

Köszönöm a választ!
Próbálkozom vele, bár úgy rémlik, hogy tavaly mikor lecseréltem a hajtókart, elvittem vbeállítani, mert én nem boldogultam vele.Én is azt a csavart állítottam, de egy váltás a nagytányérra és nyekk...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha nem valt fel a nagytanyerra, az ket okbol lehet

1. nincs jol beallitva a valto (H jelu limit csavar tul be van tekerve, vagy nincs elegge megfeszitve a bovden)
2. tul hosszu a monoblokk ezert a nagytanyer tulsagosan messze esik a vaztol. Elofordulhat hogy amikor a hajtokart cserelted, akkor monoblokkot is kellett volna mivel a LX-hez rovidebb tengelyu kell.

Ha ugyanazok a tanyerok vannak fent mint az elozo hajtomuvon voltak akkor nem kell elsovaltot cserelned.

Az hogy elszakad a lanc az abszolut nem fugg ossze azzal hogy milyen hajtokar van fent. Lehet tul nagy atteteleket hajtasz, lehet el van kopva, lehet gyari hibas, vagy meg egy millio egyeb indoka lehet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 hozzászólás
LX es Alivo hajtómû esetén a lánctányérok közötti távolság ugyanaz, egyedül a láncvonalad változhatott meg, amit az elsõ váltó beállításával korrigálnod kell. Valószínûleg a "H" határállító csavaron kell állítanod és utána fel fog váltani. Láncszakadást passzolom...

Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Adott volt egy ilyen összeállítás:
Váltókar: Shimano Deore SL-M590 Rapidfire-Plus, 9-speed
Elsõ váltó: Shimano Deore FD-M590, Top Swing 34,9mm
Hátsó váltó: Shimano Deore XT RD-M772 Shadow
Hajtómû: alap shimano FC-M442 44x32x22
Lánc: Shimano CN-HG53

Ezzel technikailag nem is volt probléma, ám mikor lecseréltem a hajtókart LX-re(a lánctányérok maradtak a régiek) ; + intenzívebb használat/hosszabb túrázgatás, jött 3 láncszakadás valamint a nagytányérra nem tudok felváltani.
A váltásnál gondolom megoldhatom egy kompatibilis elsõ váltó cserével(?), de a láncszakadások vajon minek a következményei lehetnek?
Mit kéne cserélni a szetten?

wolf80

wolf80

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni.
Adott volt egy ilyen összeállítás:
Váltókar: Shimano Deore SL-M590 Rapidfire-Plus, 9-speed
Elsõ váltó: Shimano Deore FD-M590, Top Swing 34,9mm
Hátsó váltó: Shimano Deore XT RD-M772 Shadow
Hajtómû: alap shimano FC-M442 44x32x22
Lánc: Shimano CN-HG53

Ezzel technikailag nem is volt probléma, ám mikor lecseréltem a hajtókart LX-re(a lánctányérok maradtak a régiek) ; + intenzívebb használat/hosszabb túrázgatás, jött 3 láncszakadás valamint a nagytányérra nem tudok felváltani.
A váltásnál gondolom megoldhatom egy kompatibilis elsõ váltó cserével(?), de a láncszakadások vajon minek a következményei lehetnek?
Mit kéne cserélni a szetten?

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Ez lett volna a következõ kérdésem, hogy mennyire fix vele a két kar pozíciója.
De elõre válaszoltál. (Írtam levelet, arra is? :D)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszönöm! XT 45, XTR 75 usd. Remek. :)
Van vele tapasztalat? Bár ennyi pénzt biztos nem költenék rá, elsõre azt gondoltam, egy csavar, egy elem cseréje, nem egy komplett generál. :)
---
* jav: amúgy meg nem lesz jó, mert ahogy nézem 10-es váltókarhoz való, ott meg még nem tart a tudomány. Pénz megmarad más okosságra.

Nekem nincs, nem is vágyom rá, nem vagyok meggyõzõdve hasznosságáról, jobb szeretem ha külön állíthatom vertikálisan a két kart, grammozók spórolnak két bilincsnyi súlyt, cserébe úgy áll egymáshoz képest ahogy a mérnök megálmodta.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Köszönöm! XT 45, XTR 75 usd. Remek. :)
Van vele tapasztalat? Bár ennyi pénzt biztos nem költenék rá, elsõre azt gondoltam, egy csavar, egy elem cseréje, nem egy komplett generál. :)
---
* jav: amúgy meg nem lesz jó, mert ahogy nézem 10-es váltókarhoz való, ott meg még nem tart a tudomány. Pénz megmarad más okosságra.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Urak, a képen sárgára színezett kis elemet lehet külön kapni? Van neki rendes neve, kódja? Próbáltam nézni a shimano techdocsokat, de nem jártam sikerrel.
Jó lenne egy bilinccsel felrakni a váltó-, fékkart, elméletileg mindkettõ képes lenne rá, csak ez a baszkura hiányzik.
Feltöltött kép

Így lehet: Wiggle | Shimano XT M780 I-Spec Conversion Mounts | Gear Levers & Shifters

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Urak, a képen sárgára színezett kis elemet lehet külön kapni? Van neki rendes neve, kódja? Próbáltam nézni a shimano techdocsokat, de nem jártam sikerrel.
Jó lenne egy bilinccsel felrakni a váltó-, fékkart, elméletileg mindkettõ képes lenne rá, csak ez a baszkura hiányzik.
Feltöltött kép

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Az A akár jelenthet Alsó-bilincses-t, bár kétlem (hol látod ezt?).

FD-M580A - Szerintem az "A" az alumínium rögzítõbilincset jelöli.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Elsõ Lx váltónál mit jelent az A és a TS jelölés? Shimano Deore LX fh.-ah. (FD-M580A) TS | Váltás | Váltó |

TS: Top Swing: felül húzós
A leírás eléggé kétértelmû, magyarul mindkettõ angolul meg csak felülhúzós. Szerintem kérdezz rá ebike-on.

Az A akár jelenthet Alsó-bilincses-t, bár kétlem (hol látod ezt?).