Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2013. június 06. - 22:02
Középsõ tányérról kicsire csak úgy tudok leváltani, hogy a felfelé váltó kart picit megtámasztom hüvelykujjal, s úgy húzom meg a másik kart. Enélkül a határozott kattanás helyett csak apró klatty hallatszik, nyilván a bovden se mozdul, csak picit.
Pár napja leszedtem az alját, fejjel lefelé forgattam a kormányon, telefújtam wd40-el, hagytam állni, kifújtam levegõvel, ezt ismételgettem párszor, jobb lett. Aztán összeraktam, visszaforgattam a helyére, pontosan olyan, mint elõtte volt...
Szétszedni nem merem, így meg nem látszik, hogy elkopott, kiakadt, vagy csak szimplán koszos a belseje. Használom tovább így, már megszoktam.
Írta 2013. június 06. - 21:56
Ez menynire igaz!
De összerakni... :-DDD
Össze fele se nehezebb, ha tudja az ember mit hova kell rakni, na meg kell hozzá egy kis türelem.
Egyébként meglett a probléma, nem a kar volt a hibás...
Írta 2013. június 06. - 21:16
Írta 2013. június 06. - 21:01
Éppen enduro bringám építése közepet vagyok és egy kis segítségre lenne szükségem. Nem tudom eldönteni h 1x10-es rendszert vegyek vagy 2x9-est. Hajlanék az 1x10-es felé mivel azt szeretem ha minél kevesebb dologgal kell foglalkozzak tekerés közben de nem tudom hogy ezzel mennyivel fog csökkenni a tekerés hatékonysága/élvezete. Akinek van saját tapasztalata ossza meg velem mert kíváncsi vagyok a véleményekre.
Elõre is köszi srácok.
Írta 2013. június 05. - 21:36
Váltókart ne szedjél szét, elég problémás összerakni.
Amelyik szerelõ ilyet ad neked azt kerüld el messzire ezután.
Váltókart nem nehéz szét szedni, csak idõigényes, nagyon finom kis szerkezetek. A 20 éves Alivió karokon még kopás nyomot se nagyon találni, de azok még rendes anyagból készültek. Nem én kaptam a bringát, más vette, elismert neves helyen, ezt sikerült kihozni belõle nekik. Én nem is megyek ilyen helyre.
Írta 2013. június 05. - 21:25
Váltókart ne szedjél szét, elég problémás összerakni.Negatív.... Ezt szerelõ csinálta mikor elhozták az új bringát (neves helyen). Ezt szeretnénk helyre hozni. Egy váltó állítás nem a világ vége, rémesen egyszerû dolog, fõleg az elsõ. Csak most valami nem úgy mûködik, szerintem a karnak lesz valami baja.... Holnap szétszedem, hogy minden teszi e benne a dolgát.
Amelyik szerelõ ilyet ad neked azt kerüld el messzire ezután.
Írta 2013. június 05. - 21:22
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2013. június 05. - 21:21
Negatív.... Ezt szerelõ csinálta mikor elhozták az új bringát (neves helyen). Ezt szeretnénk helyre hozni. Egy váltó állítás nem a világ vége, rémesen egyszerû dolog, fõleg az elsõ. Csak most valami nem úgy mûködik, szerintem a karnak lesz valami baja.... Holnap szétszedem, hogy minden teszi e benne a dolgát.
Garis a cucc, semmibe nem kerül visszavinni.
Írta 2013. június 05. - 21:20
Ez már X-akta.
Vidd szervizbe, a szerelõ 20 mp alatt megmondja.
Negatív.... Ezt szerelõ csinálta mikor elhozták az új bringát (neves helyen). Ezt szeretnénk helyre hozni. Egy váltó állítás nem a világ vége, rémesen egyszerû dolog, fõleg az elsõ. Csak most valami nem úgy mûködik, szerintem a karnak lesz valami baja.... Holnap szétszedem, hogy minden teszi e benne a dolgát.
Írta 2013. június 05. - 21:10
Írta 2013. június 05. - 20:54
Akadt egy kis probléma egy bringával. Adott egy fc3403-as tripla hajtómû a hozzá való fd-r443-as váltó és egy sl-r441 váltókar. A probléma az a dologgal, hogy csak úgy hajlandó rendesen mûködni ha legalsó helyzetben teljesen laza a bowden, de nem kicsit hanem nagyon hasas. Ha a nagykönyv szerint állítjuk a váltót és alsó véghelyzet beállítása után bowden megfeszít, csavarral rögzít akkor a középsõ tányér helyett egybõl a nagyra teszi. Ugye ez dupla és tripla hajtómûhöz is jó kar, nem lehet a belsejében valamit átállítani vagy ilyesmi. Valakinek ötlet?
Köszi
Írta 2013. május 29. - 09:40
meglepo modon (...) a shimano honlapon van ilyesmi. Google-t ismered? Fantasztikus mit meg nem lehet talalni vele.
Flat Handlebar
Köszi a segítséget!
Írta 2013. május 28. - 22:08
Köszi szépen a választ. Tudnál esetleg egy ilyen egyenes kormányhoz tervezett váltót belinkelni ami kompatibilis egy régebbi elsõ/hátsó shimano váltóval?
meglepo modon (...) a shimano honlapon van ilyesmi. Google-t ismered? Fantasztikus mit meg nem lehet talalni vele.
Flat Handlebar
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. május 28. - 18:37
a mostani sorrend ugy megy hogy: Dura-ace > Ultegra > 105 > tiagra > sora > 2300
1997ig: Dura Ace > 600 (Ultegra) > 105SC > RX100 > RSX > 300EX (exage)
A kulonbseg sokretu, felhasznalt anyagok, suly, minoseg, csapagyazas, funkciok. Pl egy jobb valtoban jobb gorgok vannak, tobb fokozatot tud vinni, konnyebb, szebben mukodik, stb.
A hatso valtasban nem lesz problema a deore valtokar + orszaguti valto kombinacioval, elol viszont nem biztos hogy be tudod loni pontosan. Erre vannak a kimondottan orszaguti valtohoz tervezett, egyenes kormanyra valo valtokarok.
Köszi szépen a választ. Tudnál esetleg egy ilyen egyenes kormányhoz tervezett váltót belinkelni ami kompatibilis egy régebbi elsõ/hátsó shimano váltóval?
Írta 2013. május 28. - 13:29
Hello
Egy régebbi outit szeretnék venni. Nem igazán ismerem ki magamat a szettekkel kapcsolatban. Kérdésem hogy minõségben hogyan követik egymást a shimano termékek 105, 600, Exage, Ultegra, Tiagara stb. Vagy ha nem csak minõség beli különbség van köztük, akkor még mi?
Más. Egy 105-ös vagy 600-as váltót össze tudok párosítani pl egy deore váltókarral ha egyenes kormányt szeretnék?
Elõre is köszi a választ.
a mostani sorrend ugy megy hogy: Dura-ace > Ultegra > 105 > tiagra > sora > 2300
1997ig: Dura Ace > 600 (Ultegra) > 105SC > RX100 > RSX > 300EX (exage)
A kulonbseg sokretu, felhasznalt anyagok, suly, minoseg, csapagyazas, funkciok. Pl egy jobb valtoban jobb gorgok vannak, tobb fokozatot tud vinni, konnyebb, szebben mukodik, stb.
A hatso valtasban nem lesz problema a deore valtokar + orszaguti valto kombinacioval, elol viszont nem biztos hogy be tudod loni pontosan. Erre vannak a kimondottan orszaguti valtohoz tervezett, egyenes kormanyra valo valtokarok.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2013. május 26. - 02:36
Van valakinek információja errõl a váltóról
Shimano C101 [FD-C101] E-Type [#747]
egy kis technikai infora is szükségem volna a felszerelését illetõen
összteleszkópos MTB-m van
elõre is köszi a segítséget
Írta 2013. május 12. - 21:48
Egy régebbi outit szeretnék venni. Nem igazán ismerem ki magamat a szettekkel kapcsolatban. Kérdésem hogy minõségben hogyan követik egymást a shimano termékek 105, 600, Exage, Ultegra, Tiagara stb. Vagy ha nem csak minõség beli különbség van köztük, akkor még mi?
Más. Egy 105-ös vagy 600-as váltót össze tudok párosítani pl egy deore váltókarral ha egyenes kormányt szeretnék?
Elõre is köszi a választ.
Írta 2013. május 12. - 10:42
Írta 2013. május 12. - 10:32
Írta 2013. május 09. - 23:12
Az jutott még eszembe, hogy szélsõséges esetben ilyet a bowden hibája is okozhat, szorulhat a bowden.hello beszart az ilyen Váltókapcsoló: Shimano Deore Rapidfire-Plus 9-f. tipusó elsõ váltokapcsolom ha felfelé váltok vele,váltás után ott marad meg sem moccan ujjal kell visszahuzni,hogy megint váltani lehessen.kérdésem h ennek kapa-e vagy csak valami baja lehet,és tényleg szétesik,ugrik ha szétcsavarozom.javithato?
Mikor cseréltél utoljára bowdent + bowdenházat ?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére