Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igen, az olcsó kategóriás meridák joytech agyakkal jönnek, láttam párat közelrõl, szereltem is õket össze out-of-the-box, mégsem tûntek zsirzatlannak, a tied valszeg' egyedi eset.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

inkább a shimanonak... szép is lenne, ha a meridások szétszednének minden agyat, hogy zsírozzanak... gyárilag teszik, nem teszik, amikor kell, ott keleten ;)

Egy Kalahari-n gyárilag nem hinném, hogy shimano agyak vannak. Inkább valami Joytech-re tippelnék.

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

Mi az, hogy topos vagy nem topos? Szerintem topos.

Húha! Akkor inkább szervíz:)
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
inkább a shimanonak... szép is lenne, ha a meridások szétszednének minden agyat, hogy zsírozzanak... gyárilag teszik, nem teszik, amikor kell, ott keleten ;)

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Nah tul vagyok eletem elso nagytakaritas ujra bezsirzas beolajozas es beallitason.

Ami a hajtas resze volt azt szetszedtem es minden egyseget ahol zsirnak kell kellene lennie bezsiroztam. Ahol oil kellett volna legyen beolajoztam :)

El is mosolyodtam ,hogy rengeteg a muanyag alkatresz a valtoban es a feszito fogazott kerek persely resze se fem :).
Megforditottam a lancot is es lekezeltem a par oldallal odebb irtak alapjan thx to bikkmakk users.

Azt kell ,hogy mondjam igy minden hiba jelensegem megszunt, nem gondolkodik nem ugral, halal pontos es szeretem. Vegre ugy muxik ahogyan kell.

A vicc az egeszben az ,hogy uj koraban sem volt ilyen , pedig ugy hoztam el a boltbol ,hogy minden tokeletesen be van allitva. Valoszinusitem ,hogy nem terhelesre volt konfigolva.

Megvalami Meridanak egy nagy fekete pont se az elso se a hatso agyamban nem volt zsir !!!!
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

hogy top-swinges e a váltód, azt kérdi....

top swing, amikor a terelõlemez felfelé billen, a bilincs alul van
....kép....

down swinges, amikor felül van a bilincs, és a terelõlemez alul mozog
...kép....

Okés. Már értem. Akkor down swinges a váltóm.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
hogy top-swinges e a váltód, azt kérdi....

top swing, amikor a terelõlemez felfelé billen, a bilincs alul van
....kép....

down swinges, amikor felül van a bilincs, és a terelõlemez alul mozog
...kép....

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Topos vagy nem topos:chin:

Mi az, hogy topos vagy nem topos? Szerintem topos.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Attól függ milyen váltód van! Az alsóbb kategóriásokat nem árt kenni, viszont az XT-XTR-re kimondottan káros hatással van bármilyen kenõanyag, mert a forgáspontok gyárilag kezelve vannak és csak árt ha másmilyen "vegyi anyag" kerül rájuk. (tapasztaltam :mad: :()

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Ja, én kenem õket, de a legjobb magasnyomásúval, utána befújni v.mi sûrûbb cuccal, ha esik akkor én 1 kis zsírt is szoktam odabiggyeszteni. :afro:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ö...
balfaszka:

ti szoktátok kenni a váltócsapokat vmivel? Vahy csak a retket sikerül is mégjoban odakoncentrálni? Én teflonspray, végigváltfel/le, majd töröl...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás

off: Az egyedi saját magad épített gép varázsa messze felülmúlja a gyárit, mert a tudat, hogy ezt te raktad össze, ebben te is "benne vagy egy kicsit" sokat számít. Fõleg ha a váz is saját.
on: Én 7-es vátókart hassználok már vagy tizen... mittomén éve. A hátsóagy most 9-es 8-as xt fogsorral amirõl leszedtem a 32-est, mert teljesen fölösleges, csak súly.(mondjuk nem sok) -Ha valahol nem tudnék 1:1-es áttétellel felmenni akkor kissebbel nincs sok értelme, mert tolva gyorsabb- Van direkt erre a hézagra való alátét ami kipótolja a fogaskerekek helyét.
Szerintem akkor lenne értelme a 8. 9. fokozatnak, ha nem nagyobb fogaskerekek lennének ezek, hanem kissebbekbe lennének belekeverve/osztva.
Az országútisoknál ez vajon miért tudják ezt normálisabban megcsinálni?

dettó.
24-30, ill, 42 11-el elvagyok öregesbe' 7es osztással, csak a váltókarok kezdenek halni már...

gagyenkov

gagyenkov

törzsvendég

• fórumtag
  • 502 hozzászólás

2005-ös Lx elsõ váltón .

Topos vagy nem topos:chin:
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
egyetértek ggx-el, de szerintem a külsõ, persze, ha top swinges. Csak azé mondom mert nekem olyan van, csak XT-be

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ha kikötöd a váltóbowdent, és hagyod teljesen a vázhoz csuklani a láncterelõt, utána elkezded csavarni mindkét csavart, és amelyiknél elkezd távolodni a láncterelõ a váztól, azzal állítod az alsó határt.... tuti el kell kezdenie elemelni valamikor, csavard türelemmel :)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
2005-ös Lx elsõ váltón melyik csavar a H jelû és melyik az L jelû? Mert én jelzéseket nem látok. És nem is tudom megállapítnai, hogy melyik melyik, mert hiába tekerem a csavarakat, nem látom, hogy mozdulna a láncterelõ.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Igen.

csita

csita

vendég

• fórumtag
  • 235 hozzászólás
A 7-es fogsor hézagai megegyeznek a 8-aséval?
"A sport a test útján nyitja meg a lelket.":)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
off: Az egyedi saját magad épített gép varázsa messze felülmúlja a gyárit, mert a tudat, hogy ezt te raktad össze, ebben te is "benne vagy egy kicsit" sokat számít. Fõleg ha a váz is saját.
on: Én 7-es vátókart hassználok már vagy tizen... mittomén éve. A hátsóagy most 9-es 8-as xt fogsorral amirõl leszedtem a 32-est, mert teljesen fölösleges, csak súly.(mondjuk nem sok) -Ha valahol nem tudnék 1:1-es áttétellel felmenni akkor kissebbel nincs sok értelme, mert tolva gyorsabb- Van direkt erre a hézagra való alátét ami kipótolja a fogaskerekek helyét.
Szerintem akkor lenne értelme a 8. 9. fokozatnak, ha nem nagyobb fogaskerekek lennének ezek, hanem kissebbekbe lennének belekeverve/osztva.
Az országútisoknál ez vajon miért tudják ezt normálisabban megcsinálni?

Ride everywhere.

.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás

+ a szerelést is szervizre vagy ismerõsre bízza,
az nem is tudja, mirõl marad le!

Hat ezzel maximalisan egyetertek :)

Bar szerintem itt mindenki maga szereli :cheers:
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin: