Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Tud valaki valamilyen értelmes módszert a váltókarok kipucolására ? (Alivio fékváltókarokról van szó, és nem igazán szeretném szétszedni õket)
Nemrég eléggé telementek sárral, és érezni a sercegést-hezitálást váltás közben. (a bowden és a váltó már tiszta)
kössz,t

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
mondjuk a képen 9-es van... De lehet hogy ez direkt 8fokozatú. Nem régebbi, csak gondoltak azokra, akik nem akarnak átállni a 9sebességre. Mert vannak iylen emberek, és meg lehet érteni õket is.

Az 1x9 amugy nem olyan rossz, a szélsõ fogakat úgyse használja az ember, fõleg ha valami 36/38fogú elsõ lánctányér van fenn elöl.

vegyél x.7 váltót, x.7 triggerrel, és jó lesz. Ha most vennék váltót/váltókart, én is ezt venném.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás
http://www.ebike.hu/...mal/101.adatlap
8 sebesség?Ez valami régebbi verzió? Az X-7 bírja a 9-et is nem?Hogy van ez akkor?

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás
De azokat tényleg csak viszonylag ritkán használom.A városban meg nagyon sokat megyek ott nincs szükség rá, csak ha kimegyek terepre.De hát ez bele van kalkulálva.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Sztem így az 1. és a 9. fokozatban eléggé kereszben áll a lánc, ezért gyorsabban kopik, és hangja is lesz! Ráadásul pont a szélsõ helyzetekben vannak a legnagyobb gyötrésnek kitéve a lánckerekek.

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ahogy gondolod, de az x.7/x.9 dögösebben néz ki ;)
én is shimano párti voltam, csak elegem lett a szarakodásból és vettem ugyanannyi pénzért mint egy deore, egy jól mûködõ sramot. ebike rulz ;)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás
Persze középen van.Elõl eddig sem volt váltóm mert minek.De 9-el, azért jobban érzem magam.

Mindenki a Sramot dicsõíti.A pecegtetõs váltókarjait nem volt alkalmam kipróbálni hosszú távon de lehet hogy a pozitív véleményezés hatására meggondolom.És akkor 7.0-9.0 körül gondolkodjak?

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
ha középen van a tányér, akkor valamennyire mûködik. fõleg láncterelõvel. jobban terheli a láncot, de azt amúgy sem érdemes ezer évig használni.
szertem meg ezerszer jobb a sram pöcögtetõs váltókar, sokkal logikusabban mûködik és nam akad bele folyton a kezem... de kinek mi, ha mindenképpen shimano, akkor lx alá ne add, a deore elég ratyi...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás

Én sokáig használtam Alivio-t elöl-hátul, most XT van, egyiket sem kell állítgatni normális bowdenezés mellett (Jagwire, a ház végei szépen síkba köszörülve, havonta egyszer teljesen átolajozva). Persze az XT sokkal gyorsabban, szebben dolgozik, és vált még terhelés alatt is.
Szerintem Neked jó lenne az Lx, és még egységes is lenne a géped.
Mondjuk ezzel az elöl egy, hátul kilenc fokozattal szemben vannak fenntartásaim!

Na gyerünk, mondd a fenntartásokat.Minden véleményre kiváncsi vagyok.Szóval mesélj...

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Én sokáig használtam Alivio-t elöl-hátul, most XT van, egyiket sem kell állítgatni normális bowdenezés mellett (Jagwire, a ház végei szépen síkba köszörülve, havonta egyszer teljesen átolajozva). Persze az XT sokkal gyorsabban, szebben dolgozik, és vált még terhelés alatt is.
Szerintem Neked jó lenne az Lx, és még egységes is lenne a géped.
Mondjuk ezzel az elöl egy, hátul kilenc fokozattal szemben vannak fenntartásaim!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás
Jó, de pl. a S-nak a választékában is vannak variálási lehetõségek.Esetleg országuti váltóról ilyen tapasztalat?

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hát igen, akkor még tudtak katalógust csinálni. Most már csak kis füzetecskékre telik. :(

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás
Szerintem egy SRAM markolat- :D, vagy "pöcögtetõs"váltó
meg egy X.7 lenne a legjobb (ebben a kategóriában),
de mivel a GripShifteket nem szereted,
a Rapidfire-ök/DualControl-ok meg a 2:1 miatt nem kompatibilisek a SRAM hátsóváltóival, így tulajdonképpen már el is dõlt a dolog, nem? :)

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
OFF
Nah boklaszas kozben ezt talaltam ;) legyen ez mindenkinek husveti ajandeka ,aki meg nem latta persze.

Ime egy eredeti hamisitatlan Shimano 1982 !! katalogus.
PDF formatum 7.3 MB
(utananeztem nem sert semmilyen jogi fittyfirittyet ,de ha megis akkor toroljetek)
http://members.chell...shimano1982.pdf
ON

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
egy masik kerdes az altus valto birja a 8 speedet ? vagy csak 7ig jo ?

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
koszonom a figyelmezteteseket en 100% hogy kinyomtam volna aztan lehettem volna én is bantu :)

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás
Valaki a "nagyöregek" közül?(Bezzeg a vázas topic:( )Legyen már egy kis tapasztalat leírás.Én is próbálgattam egy két váltót de sajnos hosszútávon nincsennek széleskörû tapsztalataim.Ami a shimano mellet szól az az hogy a markolatváltót nem szeretem a pecegtetõs váltókarjai pedig a S.-nak kifinomultabbak.Elõl 1, hátul 9 sebességest fejlesztek,egy Lx hajtómû meg egy LX sorom van eddig.Terep, kis ugri-bugri,street elõfordulna.Szóval sztetek mi lenne a legjobb.Persze kb. a meglévõ cuccok szintjén mozogva nagyjából.A váltásélmény nekem inkább a háttérbeszorulna, az lenne a fontosabb hogy ne kelljen minden fogas/ugrás után állítgatni.

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

Mennyit bírnak állítgatás nélkül?

Nekem már majd egy éve fenn van az X.7(mezei shimano bowdenházzal, sram bowdennel) és még mindig nem kellett állítgatni.a shimanokrol meg csak azt tom hogy sokkal több idö beállítani, de azt nem tom hogy ezt mien gyakran kell elvégezni.
FuLL SpEEd oR NoThiNg

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nekem az edzõgépen Deore van hátul valami 2000 Ft-os fékváltókarral 8-as sorral, kb.2-3 havonta állítom (persze nem bovdencsere után) pedig megyek vele terepen is elég sokat, szóval ez felett csak jobb lehet, de a bovdenen is sok múlik. Érdemes pl. valami spéci Jagwire bovdent, bovdenkupakot venni. Megéri!

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.362 hozzászólás
Nekem is sikerült visszasuckszolni.Valami 1000Ft-os szarral.De, válaszd nyugodtan az egyszerûbb megoldást:)

Apropó váltókról:Szerintetek melyik márka melyik váltóinak kell a legtöbb/legkevesebb utánállítás terepmenet után?Jah, és azért ne Xtr-ben, meg XO-ban gondolkodjunk.Max. Xt kategóriáig. Mennyit bírnak állítgatás nélkül?