Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2005. április 07. - 08:42
Üdv.
Lehet , hogy nem ide tartozik, a lánc olajozásról lenne kérdésem.
Jól tudom, hogy lehet kapni teflon tartalmú láncolajat? Lehet, hogy kileszek röhögve, de a teflon igazából mit tesz a lánccal? úgy gondolom, valami réteget képezhet rá, ha ilyen olajjal kenem a láncot az jó?
Lehet , hogy nem ide tartozik, a lánc olajozásról lenne kérdésem.
Jól tudom, hogy lehet kapni teflon tartalmú láncolajat? Lehet, hogy kileszek röhögve, de a teflon igazából mit tesz a lánccal? úgy gondolom, valami réteget képezhet rá, ha ilyen olajjal kenem a láncot az jó?
Írta 2005. április 06. - 15:42
azt, hogy "a gyári", én úgy értelmezem,
hogy amilyen a váltón eredetileg van.
hogy amilyen a váltón eredetileg van.
Írta 2005. április 06. - 15:13
ázé 2300-közül már illene csapágyasat adniuk; vagy csak a speciális(an idétlen)
felfogatás miatt annyi?
felfogatás miatt annyi?
FuLL SpEEd oR NoThiNg
Írta 2005. április 06. - 13:28
köszi, de pont az a lényeg, hogy nem a gyári kellene,
hanem valami csapágyas.
bár ha van köztük régi (9.0-ás) gyári is...
hanem valami csapágyas.
bár ha van köztük régi (9.0-ás) gyári is...
Írta 2005. április 06. - 11:19
sramban a felsõ helyére biztos nem megy bele más, és az alsó helyére sem vennék másikat, lehet hogy az se kompatibilis.
Jelentem a Bikernél beszerezhetõ a Sram vátókhoz a gyári váltógörgõ! 2300 Ft körül van a nagykeráruk!!!
Írta 2005. április 06. - 08:27
off
Akkor mondom így: van az x.0-ához méltó pöcögtrtõs váltókar.
on
Akkor mondom így: van az x.0-ához méltó pöcögtrtõs váltókar.
on
FuLL SpEEd oR NoThiNg
Írta 2005. április 05. - 21:50
A Grip Shiftje is méltó hozzá...
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)
Írta 2005. április 05. - 21:43
de ha azt nézed hogy a régi xt-22000Ft a régi meg xtr-38000Ft(ebike) akkor sztem ez sem lesz 50 fölött:)
végre van az x.0-ához méltó váltókar...
végre van az x.0-ához méltó váltókar...
FuLL SpEEd oR NoThiNg
Írta 2005. április 05. - 21:36
ilyenem lesz. ez hótziher, addig nem halok meg
az x.0 most is 45 körül van legolcsóbb beszerzési áron. (hátsóváltó) és a kar hozzá x.9 is vagy 12 ezer. akkor olcsóbb nem lesz
az x.0 most is 45 körül van legolcsóbb beszerzési áron. (hátsóváltó) és a kar hozzá x.9 is vagy 12 ezer. akkor olcsóbb nem lesz
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. április 05. - 21:35
Írta 2005. április 05. - 20:50
Hát ez nagyon komoly darabnak néz ki, de az ára :scared:
Írta 2005. április 05. - 20:44
A segítségeteket kérem! Szóval van az én szekeremen egy Shimano hátsó váltó (asszem LX, ha van ilyen??). Elöl 1lánctányérom van + láncfeszítõ. Elvittem szervízbe, beállították a váltót. Mentem vele egy délutánt és estére már megint rossz a váltó! 4-5 fokozot nem megy, kattog mint állat és kis idõ múlva átdob a 6-osra.
3-2-1 meg tökéletessen megy. Egyébként 8-as a fogaszkoszorú. Ez mitõl van? és hogy állítódott el egy fél nap alatt. Esetleg tudtok rá megoldást? Én a láncfeszítõre gyanakszom, ugyanis eléggé érdekessen áll a váltótest.
Nem értek ezekhez a váltó-lánc dolgokhoz ezért kérek segítséget.
3-2-1 meg tökéletessen megy. Egyébként 8-as a fogaszkoszorú. Ez mitõl van? és hogy állítódott el egy fél nap alatt. Esetleg tudtok rá megoldást? Én a láncfeszítõre gyanakszom, ugyanis eléggé érdekessen áll a váltótest.
Nem értek ezekhez a váltó-lánc dolgokhoz ezért kérek segítséget.
Írta 2005. április 05. - 19:58
http://www.sram.com/en/X0/
Végre a sram már váltókarban is felveszia versenyt a shimanoval...sõt ez már túl jó
Nekem ien kell :lick:
Végre a sram már váltókarban is felveszia versenyt a shimanoval...sõt ez már túl jó
Nekem ien kell :lick:
FuLL SpEEd oR NoThiNg
Írta 2005. április 05. - 14:20
off
Kedves forum tarsaim mindenkeppen szukseget ereztem ujra beszolni ide ,mivel a szar altus es altus tourney rendszerem vazze olyan olajozottan mukodik ,hogy a csere szikraja meg veletlenul is elvetodott bennem.
Nagyon szepen koszonom mindenkinek aki ebben nekem segitsegemre sietett.
Mar 600km et belecsavartam es kifogastalanul mukodik minden.
Valoban nagyon nagyon sok mulik a tiszta rendszeren es a fasza bovden beallitason. Sot talan majdnem minden!
Szoval uj tagok akinek szarakszik a rendszere az olvasson hatra par lapot es vegezze el a szakszeru tanacsokat.Aranyat ernek.
on
Kedves forum tarsaim mindenkeppen szukseget ereztem ujra beszolni ide ,mivel a szar altus es altus tourney rendszerem vazze olyan olajozottan mukodik ,hogy a csere szikraja meg veletlenul is elvetodott bennem.
Nagyon szepen koszonom mindenkinek aki ebben nekem segitsegemre sietett.
Mar 600km et belecsavartam es kifogastalanul mukodik minden.
Valoban nagyon nagyon sok mulik a tiszta rendszeren es a fasza bovden beallitason. Sot talan majdnem minden!
Szoval uj tagok akinek szarakszik a rendszere az olvasson hatra par lapot es vegezze el a szakszeru tanacsokat.Aranyat ernek.
on
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey
Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:
Írta 2005. április 04. - 19:26
hamarosan megszületnek az unokáid is és te még mindíg vársz.
errõl van szó; azért kérdeztem, hátha valaki tud egy boltot ahol nem rendelni kell, hanem fölösbe van egy-két darab
FuLL SpEEd oR NoThiNg
Írta 2005. április 04. - 18:23
persze, megrendelteted a kedvenc boltodban a bikertõl aztán vársz. hamarosan megszületnek az unokáid is és te még mindíg vársz.
Írta 2005. április 04. - 18:22
hát bemész boltba és megkérded...
esetleg felhivod/leimélezed a nagykerrel
esetleg felhivod/leimélezed a nagykerrel
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. április 04. - 18:18
Írta 2005. április 04. - 17:41
Írta 2005. április 04. - 16:58
igen. azért mondtam.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.