Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Szerintetek nem lehet semmi probléma ha egy deore LX hátsó váltóhoz egy sram 4.0-ás gombos váltót használunk? (a fékkar nélküli változat)

Használunk vagy használnánk?

Mert ha az utóbbi, akkor lesz probléma.
Ha elõbbi, akkor...

Hátul más a bowdenhúzás, Shimano/Sram nem kompatibilis. (de van Sramnak külön Shimano kompatibilis karja is)

Ezerszer kitárgyalva.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szerintetek nem lehet semmi probléma ha egy deore LX hátsó váltóhoz egy sram 4.0-ás gombos váltót használunk? (a fékkar nélküli változat)

és az fog mûködni ?...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
amúgy én is bovdent cseréltem..azóta más bajom vana hátsóváltóval..a felsõ 3 lánckeréken összevissza vált ugrál fel le a lánc...nemtom mi baja lehet..az a váltótávoltartó csavar tökig bevan tekerve..az lehet baj h túl rövidre hagytam a hásó bowdent és kicsi ott a kanyarív??

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

...már csak egy gondom van h a felsõ 3 fogaskeréken/igaz itt is szépen vált viszonylag/ viszontugrál a lánc??

távol állok a hozzáértéstõl, de nem lehet, hogy a lánc+fogak kopása miatt?
nálam ez volt...
ja, és a felsõ három mit jelent? a kicsiket, vagy a nagyokat?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Feszességröl szó sem lehet, a 44-11-nél tök laza, szinte már lóg. A beállítás is jó, a lánc is teljesen egyenesen fut, a váltófül is egyenes. Mégis lassú, gondolkodik leváltásnál és a váltás hangjával sem vagyok kibékülve.Nem hiszem, hogy egy xtr-nek így kéne váltania, eddig mindenki dicsérte akinek volt, én meg lassan bánom, hogy lecseréltem a deorét, az sem váltott sokkal csúnyábban. Ezért várok ötleteket, hogy mi a bánatot csináljak még vele. Mágusok segítsetek! Köszi.

cserélj bovden és bovdenházat.ha úgy sem jó akkor robbantsd föl.

nem apróhirdetõ

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

nemlehet h túlfeszes a bowden?? a váltó "határértékei "jólbevannak lõve??

Feszességröl szó sem lehet, a 44-11-nél tök laza, szinte már lóg. A beállítás is jó, a lánc is teljesen egyenesen fut, a váltófül is egyenes. Mégis lassú, gondolkodik leváltásnál és a váltás hangjával sem vagyok kibékülve.Nem hiszem, hogy egy xtr-nek így kéne váltania, eddig mindenki dicsérte akinek volt, én meg lassan bánom, hogy lecseréltem a deorét, az sem váltott sokkal csúnyábban. Ezért várok ötleteket, hogy mi a bánatot csináljak még vele. Mágusok segítsetek! Köszi.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
nekem sajna nicns ötletem...várd meg az okosokat...:)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Senkinek nincs ötlete az elsõváltómra? :(

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
nemlehet h túlfeszes a bowden?? a váltó "határértékei "jólbevannak lõve??

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Én is kipucoltam a váltó elötti nagy kanyarban a bovdenházat, egy kicsit jobb lett, de még mindig nem vagyok teljesen elégedett a 3 legkisebbnél a leváltással. Újabb ötleteket várok.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
kb egy hete panaszkodtam h a hátsóváltóm mindig elállítódik és nonstop rá kell feszítenia bovdenre mer nemvált rendesen felfelé...megoldódott..bowdent cseréltem..mivel az elõzõnek az egyik szála meg vt szakadva ésa váltónál ami a csavar tartja utánna teljesen felvolt már tekeredve az az egy szál..azér írtam le ha más is hasoló cipõben evezne...már csak egy gondom van h a felsõ 3 fogaskeréken/igaz itt is szépen vált viszonylag/ viszontugrál a lánc??

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Sikerült értelmesen megfogalmaznia problémám:

SR Suntour 48-38-28as hajtómûvem van, ami fogaskerekek közötti
hézagban ua mint a shimano hajtómûvei. Elvileg a 48-36-26-os Deore
elsõ váltónak vinnie kellett volna; gyakorlatilag nem vitte rendesen.

C050es van most (újra) rajta; az viszi rendesen, amennyire tõle tellik.
Amikor a Deore-t közelebb akartuk állítani a belsõ láncterelõ beleért a
középsõ fogaskerékbe. Olyan elsõváltót keresnék, aminél a külsõ és
belsõ láncterelõ közötti különbség kicsi (állítólag '02-'04es Deore-ok
ilyenek, ill a régi '90es évekbeli XT-k és LX-ek is).

Felülhúzós, 31,8as csõméret.

Nem tudom melyik váltók felenek meg az alábbi kritériumoknak, ezért
fordulok hozzátok segítségért!

Remélem sikerül valami megfelelõt találni; hiszem/remélem hogy a
hajtómû cseréje nélkül is megoldható a probléma.

Segítségeteket elõre is köszönöm!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha jön egy emil, arra az válaszol aki ért hozzá. nem az aki elöbb megkapja.
Specialized ÜK nem shimano ÜK, így kérdezheted ám.... mintha 2 külön cég lenne. így viszont nem nehéz ilyen negatív dolgokat írni.
de a cég teljes ismerete nélkül persze énis ezt írtam volna, viszont ez még hozzátartozott a teljes igazsághoz, vagyis hogy teljes legyen a kép.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a paul lange nem forgalmazo? nem boltost akartam irni. bar ott meg tobb a hozza nem erto.

mondhatok neveket is, a specialized uk, meg a fisher outdoor leisure alkalmazottjaitol is hallottam mar ordas baromsagot.

csak azt probaltam mondani, hogy attol hogy van egy adott markanak egy adott forgalmazoja, es elvileg ok kepzettek, meg nem tudnak mindent. sot. de az eleg ritka mikor azt mondjak, hogy nem tudom, inkabb mond valamit, hogy ugy tunjon ert hozza. es akkor jon az okossag...

de ez off

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

persze hogy meg lehet, miert ne lehetne? :chin:

ok a forgalmazok, de en hallottam mar hivatalos forgalmazotol akkora hulyeseget, hogy a fulem ketteallt. csak attol fugg, hogy ki veszi fel a telefont.

kereskedõt írj ne forgalmazót.
vagy mondj konkrétat, mert így furán hangzik, sõt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

']hmmm...innen? http://www.google.co...meta=lr=lang_hu
amúgy szerintem ezen a fórumon ezt nyugodtan meg lehet kérdezni...

Olvasod rendszeresen ezt a Fórumot? Mert ha igen, rájöhetnél, hogy itt nem ez a jellemzõ hozzáállás. Egyébként pedig minek van például ez a topic, ha nem arra, hogy megpróbáljunk segíteni.:chin:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
persze hogy meg lehet, miert ne lehetne? :chin:

ok a forgalmazok, de en hallottam mar hivatalos forgalmazotol akkora hulyeseget, hogy a fulem ketteallt. csak attol fugg, hogy ki veszi fel a telefont.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

[pIFtA]

[pIFtA]

törzsvendég

• fórumtag
  • 825 hozzászólás
hmmm...innen? http://www.google.co...meta=lr=lang_hu
amúgy szerintem ezen a fórumon ezt nyugodtan meg lehet kérdezni...

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hali!
És ha ezt nem ide, hanem az info@paul-lange.hu ra küldenéd, akkor lehet pontosabb választ kapnál:)
Üdv:Thy

Thy!
Ejnye, bejnye!
"Szerencsétlen" átlagfelhasználó honnan tudja, hogy a Lange forgalmazza itthon a Shimano-t?