Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.721 hozzászólás
Kurvára nem ide tartozik és disznó lusta vok, de hogy a 'csába kell mondani azt, hogy "deore" meg "dura-ace"? A kretén Shimano folyton olaszos neveket ad, de õk se tudják, mit akarnak vele. Jelzem, a biopace pl helyesen "biopácse"...

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
hali.
valakinek van tapasztalata a sram4.0-ás váltóval és egy sram 4.0ás váltókarral?
lazább ugribugri dh/fr-ra kell.(tudom hogy a 4.0ás váltókar 7 sebességes de a legkönnyebb fokozatot ugyse használnám mert bekapja a küllõ a váltót8lagalábbis a shimanókat)

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
kösz a válaszokat!!!

én mostmár a "kitudom ejteni a hone szót" népes táborába tartozom

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
volt erre egy topic régesrég... :)
Álljunk meg egy szóra

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
sajna nekem nincs fent a gigasmiley :D én is elnézést kérek

HLev

HLev

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

viszont ezzel a kérdéssel elérted, hogy nem az eladó, csak 10e fórumozó néz hülyének :D

OFF
-1
Nem szégyen kérdezni :)
Szerintem.
ld. szpesölájzed, meg marzoccsi , meg dór, meg stb..

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En kerek elnezest.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Úgy kell mint a "hónalj"-at. "Alj" nélkül. :D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
hón? mondjuk

viszont ezzel a kérdéssel elérted, hogy nem az eladó, csak 10e fórumozó néz hülyének :D

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
elég hülye kérés de remélem tudtok rá válaszolni!!!!

shimano hone szettet szeretnék venni de nem tudom hogyan kell kiejteni azt hogy "HONE"!!!, és nem szeretnék tök hülyének tûnni az eladó szemében

remélem van valaki aki le tudná nekem írni fonetikusan!!!

lehet hogy hülye kérés de ne küldjetek idiótázó válaszokat!!

KÖSSSSZ

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

Hali!
A magasság és a szög OK, de a h ponttal újat mondtál.

szerény véleményem szerint a "h pont" az eredeti hozzászólásban azt jelentette: hogy pontosan a bemárásnál terelje a láncot. Mea culpa, ha tévednék ;)
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

a két csavar tetején..a végállások közül az egyik...

A végálláscsavarokra gondoltál? A beállítást azzal kezdtem. Utána próbáltam a pozicionálást a bovdenfeszítõ csavarral ami nem akart összejönni.
Szóval míg a nyolcasrendszer volt többször is szereltem /pl: vázcsere alkalmával/ és mindig sikerült precíz munkavégzésre bírnom.
De holnap tényleg elviszem egy szerelõhöz, had okosodjak na meg hétvégére kell a maratonra.
Azért köszi a segítõ szándékot, ha érdekel a szerelõ véleménye és a remélhetõ megoldás, tanulságként közzé teszem.
Hali.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
a két csavar tetején..a végállások közül az egyik...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Sztem meg csak be kéne rendesen állítani azt a fránya XT e.váltót. Nem olyan egyszerû, mint gondolnád, figyelni kell magasságát, a szöget, és h pont a bemarásnál terelje a láncot. Ha nem megy, vidd el szervízbe, 15 perc alatt pöpecre megcsinálják.

Hali!
A magasság és a szög OK, de a h ponttal újat mondtál. Mi az?
Lehet hogy valami apróság és elkerülte a figyelmemet?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás

az lx váltó tutira megoldaná..

Sztem meg csak be kéne rendesen állítani azt a fránya XT e.váltót. Nem olyan egyszerû, mint gondolnád, figyelni kell magasságát, a szöget, és h pont a bemarásnál terelje a láncot. Ha nem megy, vidd el szervízbe, 15 perc alatt pöpecre megcsinálják.

gyurri87

gyurri87

vendég

• fórumtag
  • 239 hozzászólás
az lx váltó tutira megoldaná..de sztem beállítás kérdése..az igaz ha 9es lánc keskenyebb de nem annyival...

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Hali Mindenkinek aki segíteni akar! / Atöbbiek ne olvassák el!.../
A gondom az, hogy 8-as rendszert használtam ami egy régebbi XT elsõ váltóbol állt 8-as lánc fogsor stb.
Átszereltem 9-esre. Fogsor lánc hátsó váltó váéltókar pár. Az elsõ váltó maradt fent, mert bíztam benne, hogy jó lessz.
Sajna mikor 22-rõl 32-re váltanék, a kart nagyon hosszan elõre kell tolni /LX váltókarpár 9-es szetthez./ Ha beállítom precíz, könnyed váltásra akkor meg 32-rõl 44-re túl vált. Ha a végállást vissza szabályzom akkor meg épp hogy pozícionál.
Vissza váltásnál meg 32-rõl 22-re alíg akarja a láncot leterelni.
Mi lehet a probléma oka?
Én arra gondoltam, hogy a 9-es rendszer lánca keskenyebb lehet ezért a gyárilag 8-as hoz készült váltó terelõlemez távolsága nagy neki.
Mi errõl a véleményetek?
PL a 2004-es LX elsõváltó megoldaná a problémámat?
Várom az ÉPÍTÕ hozzászólásokat.
Köszi a figyelmet:
Laci.

pappi

pappi

vendég

• fórumtag
  • 69 hozzászólás
Én egy deore LX-hez akartam venni azér mert csak ennek a váltókarnak nem volt fékkarja a boltban és hidraulikushoz akarom ahoz meg más fékkar kell
United Merida Freerider<------------>Live Free for Freeride
Mit jelent az, hogy trekking?

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Sokszor volt róla szó, de tessék:

A Sram hátsó váltók 1:1 arányúak, vagyis egységnyit húzol a bovdenen, azt ugyanannyit mozdul a váltó. Ergó a váltókar is 1:1 arányú kell hogy legyen.

A Shimano hátsó váltó 2:1, és meglepõ módon a váltókar is, ezért Shimano elsõváltó nem jó a Sramhoz.

Most jön a trükk: A Sram csinál 2:1-es váltókarokat is, ami ugye mûködik a japán óriáscég hátsóváltóival. Szal visszafelé mûködik.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Felmentem a SRAM honlpra, gondoltam megnézem hátha az ellentétje müködik-e...

De ugy tünik nem nagyon, megnéztem a váltok user manualban a compatibility-t és ne irja hogy shimano váltokarral lehetne használni a SRAm hátso váltokat...és nem hiszem hogy kifelejtették volna, mivel a váltokaroknál irja hogy lehet shimanoval használni...

Esetleg van valakinek gyakorlati tapasztalata az ügyben? bár nem tudom hogy miért mixelné valaki össze a két márkát, csak ugy eszembe jutott a dolog...