Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,724 posts
normál váltókart lehet használni forditott állású váltóhoz ?szóval eddig alivio váltókar- deore hátsóváltó volt, most meg ha lehet, akkor alivió váltókar saint váltó
Ha lehet is akkor forditva fog mûködni a váltókar , nem?
"Minden hülyeség" by Tomidny

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

MESTER! nem tévedsz! :)

egyébként használtam már rapid fire-t fordított hátsó váltóval, csak szokás kérdése minden.

pl. most még a sram markolatváltója is az õrületbe kerget, hogy ha magam felé tekerem a jobb oldalit, akkor teszi nagyobb fogaskerékre hátul. számomra ez érthetetlen :)

pedig meg lehet szokni hamar.....nekem a dawg-on tekerõs van, a supremen x9trigger, de nem gond a használat....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts
Egyébként a shimano fordított mûködésû hátsó váltója tényleg mûködik?? úgy értem, igaz amit marketingolnak róla, hogy finomabb a váltás felfele?
hiszen én pont azt szeretem, hogy a hüvelykujjammal úgy tolom át a láncot, ahogy tetszik - kisebb fogaskerékre meg tökmindegy hogy rakja.
én nem cserélném le, de még nem próbáltam a másikat.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
MESTER! nem tévedsz! :)

egyébként használtam már rapid fire-t fordított hátsó váltóval, csak szokás kérdése minden.

pl. most még a sram markolatváltója is az õrületbe kerget, hogy ha magam felé tekerem a jobb oldalit, akkor teszi nagyobb fogaskerékre hátul. számomra ez érthetetlen :)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
igazad van!!!
kösz hogy kijavítottál
mégegyszer elnézésedet kérem, ha megsértettem a lelki világod

amugy tényleg kösz!!!

shimanora gondoltam

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

az igaz hogy 2 fajta shimano hátsó váltó létezik? egy dual control karhoz egy pedig csak sima triggerhez, és honnan ismerem fel a dual controlhoz hátsóvaltót?

a válaszokat elõre is kösz!!

mellesleg ha jól csalódom a trigger, a sram pöckölös váltókarjainak beceneve, - amivel shimano váltók nem nagyon szoknak mûxeni - sztem Te a rapid fire-ra gondolsz,,,de javitsatok ki ha tévednék....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
kösz a választ!!!

azt tudtam hogy fordított a kezelés triggerrel, csak azt nem tudom hogy dual controllal is fordított lesz -e a kezelés mert az elég hülyén nézne ki, mert dual controlt akarok és ezt csak most olvastam egy újságban hogy tiggerrel összeraktak egy dual controlhoz való hátsó váltót és emiatt fordított lett a kezelés

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

az igaz hogy 2 fajta shimano hátsó váltó létezik? egy dual control karhoz egy pedig csak sima triggerhez, és honnan ismerem fel a dual controlhoz hátsóvaltót?

Ilyen nincs.

De amúgy kétféle váltó van: egy sima rugós (kislánckerék felé húz) és a fordított rugós (nagylánckerék felé húz).

Mindkettõ használható Rapid és DualControl karral is, csak asszem Rapiddal kicsit furcsa a fordított. Remélem nem kevertem össze.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
és az önállóságra nevelés hamvába hal. :) btw. az utsó kettõ a fõoldalt dobja ki nekem

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
http://www.biker.hu/...

or

http://ebike.hu/term...at-sramhoz/3949
http://ebike.hu/term...al-sramhoz/3232
http://www.bikedisco...md=38935.433438
http://www.bikedisco...md=38935.433438

szemezgess

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
felhívod a legközelebbi boltot, megnézed az aprót, keresel online boltot. ;)

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Aha!
És az SX4 milyen árban van?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
sx4-et vagy ha 9-es sorod van akkor sx5-öt

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 posts
Szerintetek milyen váltókart vegyek a Sram 4.0-ás hátsó váltomhoz?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
mindigis élveztem az ilyen fejtegetéseket, szal ne hagyjátok abba.. ;)
de van egy ilyen topicunk ám: :)

http://forum.bikemag...hlight=kiejteni
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 posts
Derailleur minden bizonyal a franciábol jön (ott dérailleur, amit ha kicsit boncoljuk kijön belöle nyers forditásban az hogy átsinelö :) ) namindegy amugy meg franciául ugy ejtik hogy "dérájör" (olyan jo kis torokbol jövö r-el) tehát valszeg ezt vették át az angolok.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts

Kurvára nem ide tartozik és disznó lusta vok, de hogy a 'csába kell mondani azt, hogy "deore" meg "dura-ace"? A kretén Shimano folyton olaszos neveket ad, de õk se tudják, mit akarnak vele. Jelzem, a biopace pl helyesen "biopácse"...

off: helyesen deor és duraeész (az ae hang az ilyen köztes hang az a és az e között, angolban van ilyen, aki tud angolul, az érti, mire gondolok) ....amugy meg mi igy haverbringástársakkal csak ugy mondjuk, h deóre, meg duraész...ahogy le van irva, úgy mondjuk. ugyis tudjuk, hogy mirõl van szó...és ha már itt tartunk, azt, hogy derailleur (angolul váltó) hogy kell kiejteni?:S

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
deor, dárész, biopész

sztem

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Váltókar: olcsó is, mûködik is, ki is néz valahogy. Csúcsteljesítményt ne várj. Nekem a jobboldali kar már lötyög kicsit. Ja és van nyolcas változata is, én azt használom.

Váltóból nekem a hármas van. Ez is belépõ szint, nem cserélhetõ görgõkkel. SX4 ha jól látom cserélhetõ görgõs.