Van egy Specialized Roubaix SL3-as vázam, amire konzolos első váltót lehet feltenni. Vettem egy Rotor Q-Rings-et és egyszerűen nem tudom elég magasra tenni a váltót, hogy ne érjen bele a lánc a váltó tetejébe, ha haladok a nagyobb lánckerék felé. CT-nél még csak-csak elviselhető a dolog, hogy a felső 2-3-ra nem tudok nagy tányérról váltani, mert ez már ugye nem is javallott, de 52/39-nél már a közepétől beleér, ami azért elég gáz szerintem.
Vettem hozzá egy ilyet https://www.bike-com...tsockel-p37868/
Ami kicsit javított a dolgon, de egyrészt továbbra is fennáll a probléma, másrészt képtelenség jó beállítani a váltót, ugyanis, mivel a kiegészítő miatt a váltó kissé hátrébb került a szokásos pozíciójától, ezért amikor a kicsiről a nagy tányérra váltok, szinte mindig ledobja a láncot a hajtókar felé. (Na jó, nem mindig, mert ha odafigyelek, hogy a hátsó soron ne az alsó 4 közül legyen valahol a lánc, akkor jó eséllyel a nem esik le, de hát azért ez így...)
Szóval valami megoldás kellene nekem erre, azon túl, hogy hagyjam a picsába a Q-Rings-et és tegyek vissza normál kerek tányérokat. (De a végén, lehet ez lesz a megoldás)
Felmerült bennem az is, hogy valami úton módon le lehet-e cserélni a váltó tartó konzolt? Hátha van olyan, amelyik 5 mm-rel hosszabb.