Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
én csak azt mondtam, hogy ha SZARUL VAN MEGCSINÁLVA, akkor monnyom le. amúgy meg pap-papné-paplan körben mozog. csak elég gáz, hogy a csúcs széria nem bír ki két évet egy rakat pénzért

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Nekem volt grip shiftem.

Én szerettem, semmi bajom nem volt vele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

u.i.: marokváltó meg monnyon leeee ha ilyen szarul van megcsinálva

nincs azzal semmi gond, ízlés kérdése, nekem már pöckölõs nem kéne

meg most hogy sokat megyek xt-s gépekkel, egyre erõsödik az érzésem hogy továbbra is csak átdobóm + hajtómûvem lesz shimano....kéretik nem 5 oldalas vitát kerekíteni belõle, ez az én véleményem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
volt markolatváltóm, kb.két hónapig próbáltam megszokni, de nem jött össze. szvsz ez is ízlések-és-papnék kérdése.
nálam az abszolút best of a '08-as xt, leszedett kijelzõvel, a fékkaron kívülre téve.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
nekem sram rocket trigger van, fordított váltóval. egyrészt: lefele 2 mozdulatból végig lehet váltani az egészet. normál rugóssal értelemszerûen felfele. DE! egy elõnye van a fordított rugóállásnak így: felfele sokkal pontosabb a váltás, kevésbé erõlteti az ember, mint normál rugósnál, ahol ugye a rugó ellen dolgozol, itt meg a rugó dolgozik helyetted. versenyzésre nem tudom milyen, nekem nem volt problémám még a sebességével. a hegymenethez elég csak gyorsan pöckölni a kart és ugyanott vagy... ott nem lehet többet váltani egy tolással.

u.i.: marokváltó meg monnyon leeee ha ilyen szarul van megcsinálva

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Akkor a Rohloff még jobb, mert azzal 14-et válthatsz egyszerre, meg kitöröd a csuklód. :D

Majd akkor veszek markolatváltók ha az F1-ben is a kormányt csavargatják a fülek pöckölése helyett! :D

szivembol szoltal testverem :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SikiMano

SikiMano

vendég

• fórumtag
  • 208 posts
OU fékkar bowdenhúzása rövidebb, mint a V-fékkaré. Olyan érzés lesz, mint ha canti fékkart használnál V-fékkel.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Fordítva. Nem egyenes kormányt tennék outira, hanem outi kormányt montira. És hozzá outi fékkart.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Attól függ merre. :)
Beke-dombról teszek fel képeket mostmár tényleg. :)

Várjuk :) .

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Attól függ merre. :)
Beke-dombról teszek fel képeket mostmár tényleg. :)
Kala, vannak egyeneskormányos outihoz való fékkarok, csak nem tudom mennyire van hozzá 'kedved'. Bár nem egy nagy tétel.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
És ha lenyomod a pedált, a bringád fékez, vagy gázt ad? :D

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Majd akkor veszek markolatváltók ha az F1-ben is a kormányt csavargatják a fülek pöckölése helyett! :D

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Csak én érzem úgy, hogy kezd átmenni majd megint vitába? :)
De tényleg, jól mondja Thez. RF +, az még gyorsabb.
De ez is olyan, kinek a pappné, kinek a paplan. :)

Felétek elég 2-3 sebesség... :) Az rf+ gyorsaságát nem kéne reklámozni, mert lefelé váltásban a shimano a leglassabb, persze fölfelé váltásban gyors, de keveset vált egyszerre. Egyébként jó kar az xt rf+.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Na ha már így felpörgött a topik;
köv 7en megyek a megfoltozott Authorért

mivel javítva már csak nagyon ár alatt tudnám eladni, inkább megtartom városi ill. túrázós biciklinek; az elképzelés az, hogy vmi haladós, de masszív és nagyon olcsó gép legyen. Ja, és outi kormányt szeretnék rá...

Az elsõ kérdés kicsit OFF; mennyire tér el az outi fékkarok bowdenhúzása a V-fékkarokétól? Egy ilyen párosítás mennyire lenne használható? Ezt pár éve 1x már kérdeztem, de nem találom sehol a fórumban :)

A következõ már ON; a váltás. Filléres frikciós váltáson agyalok, 1*6-7 v 2*6-7 sebességgel. Olcsó, és a váltókar elhelyezésére is egész sok lehetõség adódik. Menetes aggyal nem akarok szívni, nagyon gyengék, kazettás kerekem van, egy 7-es sor kb. 1 ezres, de gondolom távtartó is kell bele. Merre? Vagy ez láncvonaltól függ majd? Váltót meg lánc szintén filléres tétel.
Rákerül még egy ISISes 2tányéros outi hajtómû, és kb. ennyi.

Komment, tipp, esetleg vmi Acchilles-sarok, amirõl megfeledkezek?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Akkor a Rohloff még jobb, mert azzal 14-et válthatsz egyszerre, meg kitöröd a csuklód. :D

14 még gombócból is sok:D
a rohloff sose tetszett
az egésszet én se váltom le egyszerre, az elsõ postomnál rosszul fogalmaztam

edit:
most hogy így belegondolok 14 fokozat, egyszerre, rohloff wrr:D
az hirtelen olyan érzés mintha csomót ugrana a lánc nem?
vagy nemistudom:\ sose volt még olyanom, lehet majd öregkoromra

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

én pl azt szeretem benne hogy egy mozdulattal le tudom váltani vele hátul az egéssz áttételsort:)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Csak én érzem úgy, hogy kezd átmenni majd megint vitába? :)
De tényleg, jól mondja Thez. RF +, az még gyorsabb.
De ez is olyan, kinek a pappné, kinek a paplan. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

mindig ezzel a teljes attetel valtassal jonnek a gripshift hivok, de meg soha senki nem birta elmagyarazni hogy mikor van olyan szituacio amikor ilyesmire szukseg van. en altalaban csak egyet, max 2-t szoktam valtani [fel vagy le tokmindegy]. 8at semmikeppek. minek? annyira rossz fokozatban nem lehetsz.

Dehogynem. Enyhe lejtõ és tekerned kell (44-12), mély homokos az alja és kanyarodik, utána meredek, rövid mászás (32-21 v 44-28 , ha erõs vagy) tekerni csak az emelkedõ harmadától tudsz. Ez csak 6 fokozat nekem, de másnak lehet több is kevesebb is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
tehát akkor ami a gripnél egy igen nagy csuklómozdulat, az a rapidfire karoknál két apró ujjmozdulat, fõleg a felsõbb kategóriánál....

Na most mi van? :)

Egyszerûbb lenne a valós indokot mondani: '"én ezt szeretem!"

Nem kell megideologizálni miért :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Szerintem RF-el, és Gripel való teljes leváltás közti különbség 3 mp. De tényleg.
Meg aki nagyon durva lefelén még belegyorsítani háát... Fõleg ha ismeretlen ugye. ;)