Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2016. december 05. - 21:26
Írta 2016. december 02. - 23:28
Próbáltam, műanyagos, de 8000-es xt is az a régi 770-esemhez képest. Pedig abból kettőt is próbáltam, nem értem, hogy mitől ilyen.
- Kisherceg kedveli ezt
A sebesség mindent megold.
Írta 2016. december 02. - 22:24
Nem próbáltam még a 11est, nekem 10es van. De a legtöbb a bowdenezésen múlik, ha az nagyon jól megy akkor jó lehet az SLX is.
Haver bringáján XT váltókar van de borzasztóan rosszul megy, mert a Cube váza belső bowdenezésén valahol szorul a rendszer. Próbáltunk már mindent, fújtunk bele minden anyagot, cseréltük a bowdeneket - ugyan olyan sz@r maradt.
Viszont ha tudnék választani most már biztosan az XT-t venném, mert nekem pl. nagyon hiányzik, hogy kisebb fogaskerékre váltásnál egy nyomásra csak egy fokozatot vált le, az XT meg tud többet is. Ahogy a cikk is írja. (azt hiszem ez a"Dual Release" funkció)
marton módosította - 2016. december 02. - 22:38
- Kisherceg és Vejne kedveli ezt
Írta 2016. december 02. - 22:02
próbálta valaki az sl-m7000 slx váltókart? jobb, mint a 10-es volt, vagy hasonló, műanyag-érzetű?
mondjuk itt azt írják, hogy "Light to the touch but positive and crisp", de hát írni és is tudok bármit...
itt meg, hogy "It feels a little more clunky under your thumb than XT"
Kisherceg módosította - 2016. december 02. - 22:17
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2016. november 22. - 19:56
Ugyanazon a vázon, a nagyobbhoz átmérő adapterrel.
Írta 2016. július 03. - 11:38
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy letörött a hátsó váltóm tartófüle, vagy felfüggesztése, pontosan nem tudom mi a szakmegnevezése. Kérdés: Tudok én olyat rá venni külön valahol vagy komplett váltót kell rendeljek hozzá?
http://ebike.hu/term...valtotarto-ful/
Ez kell? Mert akkor vehetsz külön.
Írta 2016. július 03. - 09:21
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy letörött a hátsó váltóm tartófüle, vagy felfüggesztése, pontosan nem tudom mi a szakmegnevezése. Kérdés: Tudok én olyat rá venni külön valahol vagy komplett váltót kell rendeljek hozzá?
deaktomboy módosította - 2016. július 03. - 09:23
Írta 2016. június 15. - 12:13
3x8-as hajtásomat lecseréltem 2x9-re. A hátsó váltó sram x5 lett, működik rendesen a váltókarjával. Az első váltó viszont maradt a régi, 2007 környéki acera talán, vagy még az se, nincs rajta felirat. Összekötöttem a sram 2 sebességes váltókarral, elméletileg az elsőváltókat lehet így cserélgetni. Működik ugyan, de nem az igazi, a váltókar nem húz eleget a szép váltáshoz. Monoblokkról integráltra is lett cserélve a hajtókar, ami miatt kijjebb is kerültek a fogaskereket.
Kérdésem, hogy az első váltót milyenre cseréljem le? Ha találok sram váltót, ami 3 sebességes rendszerhez való, az működhet? Tudtommal a 10 sebességeshez való váltó lehet túl keskeny lenne, és beleérhet a lánc.
Írta 2016. június 06. - 13:54
En is igy gondoltam, de akkor a ful ferden (elore) befele all. Most nem vagyok bringakozelben, de kuldok kepet, ha esetleg nem jol magyarazok ![]()
kartonfarkas módosította - 2016. június 06. - 13:55
Írta 2016. június 06. - 13:44
Rosszul csinálod. A csavar meg a papucs sugarába passzoló ellendarab csak pozicionál, leginkább a ráhúzott tengely fogja tartani a fület.
Csináltam egy ilyen sablonos ábrát, a jogdíjakat majd később megbeszéljük.
Szerk.: A fül kívül, a menetes ellendarab belül.
stp1 módosította - 2016. június 06. - 13:45
Írta 2016. június 06. - 13:22
koszi!
ebbol a 3. van is nekem, de a vazon a vagat mogotti lyuk az a sikban kijjebb van (ahova jonne a csavar), szoval nem passzol, vagy en probalom rosszul szerelni?
Írta 2016. június 06. - 12:37
Első három közül bármelyik: ebike - váltótartó fül
Ilyeneket bármelyik boltban hozzád vágnak ennyiért, rendelni sem érdemes.
Írta 2016. június 06. - 12:19
Sziasztok!
Az alabbi vazra szeretnek valtotarto fulet vetelezni (Ez egy '80-as evekbeli Raleigh Gran Sport).

Tudnatok segiteni, hogy milyet kellene vennem? Elore is koszi!
Írta 2016. május 14. - 15:09
Sziasztok!
A 10-es sram fogaskoszorúk kompatibilisek a shimano váltórendszerrel? Ergo ugyanakkora a tányérok távolsága és ugyanolyan szélességű láncot eszik?
Igen és igen, valamint igen
Írta 2016. május 14. - 14:08
A 10-es sram fogaskoszorúk kompatibilisek a shimano váltórendszerrel? Ergo ugyanakkora a tányérok távolsága és ugyanolyan szélességű láncot eszik?
vendég_anorche_*
Írta 2016. május 11. - 19:53
vendég_anorche_*

anorche módosította - 2016. május 11. - 19:57
Írta 2016. április 26. - 23:36
Itt valami bovdenes hiba van. Szerintem túl laza a bowden vagy a bowdenház szorul kicsit.
És a végállás csavar is rosszul van beállítva.
marton módosította - 2016. április 26. - 23:38
Írta 2016. április 26. - 22:13
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy hiba behatárolásában!
9s rendszer Deore XT (régebbi 2010-2012-körüli) hátsó váltó (talán RD-M760-GS) rövid kanalas, és Deore Lx váltókar (Ez is kb ugyanakkori kivitel)
A tapasztalt hibák:
1-esbe váltáskor mintha tul kéne nyomni (olyan fél fokozattal) a kapcsolót és az optikai jelzője is csak minimálisat mozdul.
Lefele váltva 1-től kb5 ig egy kattintásra semmi, a második kattintásra meg 2őt vált le. Attól függően hogy honnan indult, tehát nem fokozat függő.
1 ről egy klikk semmi, második klikk és máris 3as fokozat, majd ugyanígy 5ös fokozat.
2röl indulva is egy klikk semmi még egy klikk 4 es fokozat.... Ezt kb 1 és 5 v 6 között csinálja.
Az alsó kb 3 lánckeréken jól dolgozik, ott egyesével megy le.
Felfele látszólag jól vált egyesével, bár mintha ott is lenne fél fokozatnyi eltérés!
Szerintetek mi lehet a hiba? Beállítás, vagy a váltókapcsoló vagy a váltó rosszalkodik? Én beállításra gyanakszok...
Szerintetek?
Írta 2016. április 25. - 19:58
"aranyos brit történet"
volt ebayen 39 gbp-ért listázva egy rekord fvk, amit az eladó 9s-nek írt, de az én szemem nem veri át, amin "ultra" felirat van, az nem lehet 9s, rányomtam a kikiáltási licitet.
volt hátra 30 perc az aukcióból, és valami kisangyal szállhatott meg, mert írtam az eladónak, hogy ez a kar bizony 10s, számolja meg, hogy 9-et kattan, vagyis 10s.
válasz? semmi.
3 perc múlva: aukció idejekorán lezárva, én vagyok a nyertes, de az eladó egyből visszavonta a vásárlást, újralistázta a kart, és írt egy aranyos üzenetet, hogy "igazad van, elnéztem, bocsánat. újralistázom a kart 10s-ként, köszönöm szépen a segítséget"
ehhh... utána persze kb. 95 eurónak megfelelő gbp-ért adta el.
nekem meg nem lett 39 gbp-s rekord karom ![]()
nyert aukció (előrehozta&cancellezte)
http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT
újralistázott cucC eladás után:
http://www.ebay.com/...-/301925175115?
most mondjátok, nem vagyok egy szerencsétlen idióta?
lehet, kussban kellett volna maradnom?
Írta 2016. április 22. - 15:20
meg tudná nekem vki mondani h konkrétan mi a különbség az alábbi 10-es shimano váltókarok között?
- SLX: SL-M-670
- XT: SL-M-770
Azt tudom, hogy régebben az slx perselyes volt ellenben az Xt csapágyazott, meg hogy ha minden igaz slx "műanyagosabb", de mivel sose volt még slx-em ezért ezt nem tudom.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére