Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7447 replies to this topic

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
:mybad:
jaaa, oksi, köszi
:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A rövid kanalas shadow saint elviszi a 28as fogszámot hátul?mert a katalógusba valami fura 17-22 fogszám volt írva, de gondolom azért 22-nél csak felvált nagyobbra is... :S
légyszi aki nálam többet tud ebben a témában az segítsen!

Nem azt nézted, ami fontos. Ez a lényeg: "Maximum Sprocket : 28/34T"

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts
A rövid kanalas shadow saint elviszi a 28as fogszámot hátul?mert a katalógusba valami fura 17-22 fogszám volt írva, de gondolom azért 22-nél csak felvált nagyobbra is... :S
légyszi aki nálam többet tud ebben a témában az segítsen!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
...jé itt is.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

tropus75

tropus75

újonc

• felfüggesztett
  • 5 posts
Sziasztok.
Ha valakinek pont egy zsír új 7 sebességes szabadonfutós shimano nexus agyváltóra lenne szüksége írjon a tropus75@gmail.com mail címre.
Típusa: Shimano SG-8R31 2009
Ár: A bolti töredéke.

sopi66

sopi66

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy dupla tányéros országúti hajtómûvet egy montis elsõ vált ókarral lehet-e használni?

Kösz az infót.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

köszi a tanácsokat, nagyjából én is ezekre a lehetõségekre gondoltam ha a szervízes srácok sem találnak ilyen fület.
Csak esztergapadon nem hiszem, hogy el lehessen készíteni, de ha egy marós is besegít talán össze lehet hozni.

ja csak ha nincs puszipajtás szaki aki tud is fusizni akkor nem lesz occsó....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vadember

Vadember

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
köszi a tanácsokat, nagyjából én is ezekre a lehetõségekre gondoltam ha a szervízes srácok sem találnak ilyen fület.
Csak esztergapadon nem hiszem, hogy el lehessen készíteni, de ha egy marós is besegít talán össze lehet hozni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

Ja... láttam. De nem tudom, hogyan mûködik. Viszont én úgy tudtam, hogy nekem esztergályos csinálta a váltófülemet. :D

az lehet hogy drehás csinálta, csak ki volt képezve marógépre is :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Ja... láttam. De nem tudom, hogyan mûködik. Viszont én úgy tudtam, hogy nekem esztergályos csinálta a váltófülemet. :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Hát nem tudtad, hogy az esztergályosok már szabályos hétszöget is csinálnak egy rúd alumíniumból?:P
Mármint szabályos hétszög alapú hasábot:D

Úgy látszik, hogy már le vagyok maradva, és nem haladok a korral. Ezek után mindenki elõtt letagadom, hogy valaha is esztergapad mögé álltam.
:D:D:D

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Hát nem tudtad, hogy az esztergályosok már szabályos hétszöget is csinálnak egy rúd alumíniumból?:P
Mármint szabályos hétszög alapú hasábot:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ha nem találnátok, szerintem irány az esztergályos.

Felteszem a kérdést még egyszer (egy másik topicban korábban már megtettem). Láttál már életedben esztergapadot? Ha igen, akkor magyarázd el nekem, hogy kell váltófület esztergálni!

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Jaaa... hogy Te a váltótartó szár alatt a váltófület érted!
Azt hittem, hogy erre gondolsz: Feltöltött kép

Ha nem találnátok, szerintem irány az esztergályos.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A gond már csak az, hogy ezt a típusút itt Székelyudvarhelyen még nem találtunk. Drössiger vázról van szó és eléggé eltér a megszokottaktól ennek a fülnek a formája.

Kérdezzetek rá a gyártónál! http://www.droessiger.de/

Vadember

Vadember

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
gyanítom, hogy igen, shimano kompatibilis. sep0303 kód van ráírva, egyéb azonosítót nem látok, de tényleg nagyon jól mûködtek együtt. Ha minden igaz nem is járt le még a közös pályafutásuk, hiszen kiderült, hogy csak a váltószárat kell cserélni egyelõre ami eltört. A gond már csak az, hogy ezt a típusút itt Székelyudvarhelyen még nem találtunk. Drössiger vázról van szó és eléggé eltér a megszokottaktól ennek a fülnek a formája. Kissé meggyötrõdött a váltó de bízom benne, hogy müködõképes maradt és megúszom olcsóbban ha találunk megfelelõ fület.
Ha végül mégsem mûködik majd úgy ahogy kell akkor eddig 2-0 az állás az SRAM javára :)
Köszi a hozzászólásokat.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos shimano kompatibilis sram volt.

Váltóvédõt felesleges venni, csak nagyobb kárt okoz.

A sebesség mindent megold.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Sram markolatváltó mûködött Shimano XT-vel??? :wtf:
Egyébként Sram X7, vagy Sram X9 szerintem.

Vadember

Vadember

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Sziasztok,
tegnap sikeresen fejreálltam, az az csak szinte mert visszaestem és jól megnyomtam a bringám jobb oldalát ami a Deore XT hátsó váltóm tartószárának töréséhez vezetett (100 kg vagyok). Gyanítom, hogy az nem cserélhetõ (a szár), ezért már most kezdem fontolgatni, hogy ha a szervizben a váltócserét mondják megoldásnak akkor tudjam elõre mit is akarok.
Szóval a kérdésem az ami a cím is, melyiket ajánljátok? A váltókarom Sram gripshiftes, jól mûködött a Deore XT váltóval.
+kérdés: érdemes váltóvédõt szerelni fel? gyanítom, hogy igen...

elõre is köszi mindenkinek a válaszokat

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Rövidkanalas országúti hátsóváltót probálta már valaki 11-32-es sorral?

A sebesség mindent megold.