Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv

Köszi Jani a gyors választ,hálám üldöz:)

Üdv,Péter

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Üdv.

kérdésem egyszerû lenne elsõ váltókról lévén szó.
Shimano XT felülbilincses 34,9 vagy Sram X.9 felülbilincses 31.8
a váltókar egy 08 xt dcl lenne.

XT-t szeretnék,netrõl jön,az oldalon oda van írva,hogy adapterekkel 31.8 illetve 28.6mm-re adapterezhetõ...és itt a probléma,szerintetek kapok hozzá adaptert az online boltból?és ha esetleg nem kapnék,akkor boltban mennyi pénzembe fájna nekem utólag úgy kb?31.8-as a nyeregvázcsõ.mivel ma estefelé megy rendelés(többen rendeltünk) így most értetlenkedek nagy hirtelenjében.

köszönöm a válaszokat.
Üdv Péter

Kapsz hozzá.
Utólag pár száz forint.

A sebesség mindent megold.

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv.

kérdésem egyszerû lenne elsõ váltókról lévén szó.
Shimano XT felülbilincses 34,9 vagy Sram X.9 felülbilincses 31.8
a váltókar egy 08 xt dcl lenne.

XT-t szeretnék,netrõl jön,az oldalon oda van írva,hogy adapterekkel 31.8 illetve 28.6mm-re adapterezhetõ...és itt a probléma,szerintetek kapok hozzá adaptert az online boltból?és ha esetleg nem kapnék,akkor boltban mennyi pénzembe fájna nekem utólag úgy kb?31.8-as a nyeregvázcsõ.mivel ma estefelé megy rendelés(többen rendeltünk) így most értetlenkedek nagy hirtelenjében.

köszönöm a válaszokat.
Üdv Péter

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen ezt tudom, de kövezzenek meg érte, de XT-t nem szeretnék, mert a grafit szürke-fekete színvilág ott kútba esne. :) Tény, hogy etalon jó,de sajna e kettõ közül kellene válasszak.

Semmi lényeges különbség nincs köztük, az slx kicsit könnyebb, jobban megfaragták. Talán annyi még, hogy slx-bõl van rövid kanalas is (ami jobban tartja a láncot és ugyanúgy használható, mint a hosszú).

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Igen ezt tudom, de kövezzenek meg érte, de XT-t nem szeretnék, mert a grafit szürke-fekete színvilág ott kútba esne. :) Tény, hogy etalon jó,de sajna e kettõ közül kellene válasszak.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm mester! :)

Esetleg ezen kívül a "surlódási pontokon", vagy rugó erõsségben/feszességben nincs külömbség? Fõleg ilyesmikre gondoltam amúgy.
Amik nem kinézetben, hanem felhasználásnál jelentkeznének, tehát amik a mûködésében befolyásoló tényezõk lehetnek.

Az xt-ben sokkal jobbak a görgõk.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Köszönöm mester! :)

Esetleg ezen kívül a "surlódási pontokon", vagy rugó erõsségben/feszességben nincs külömbség? Fõleg ilyesmikre gondoltam amúgy.
Amik nem kinézetben, hanem felhasználásnál jelentkeznének, tehát amik a mûködésében befolyásoló tényezõk lehetnek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jobb anyagfelhasznalas, kicsit konnyebb, kicsit szebben van megmunkalva. hasznalat kozben valoszinuleg elhanyagolhato a kulonbseg [ha nem nezel oda nem mondod meg hogy melyik van fent]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
OFF: Bocsi mindenkitõl, nem köszöntem, csak behánytam a kérdésem.
Egyszóval elnézést kérek, és utólagos sziasztok.

A kérdésem elég bárgyú, de fontos lenne, mivel a kettõ közt alig van árbeli külöbség, és érdekelne mégis mik a "tudásbeli" külömbségek. Esetleg ha tud valaki valami érdemlegeset, írja meg.
Köszi mindenki.

Hogyha az árat nem nézzük, akkor mik a fõbb külömbségek egy shadow slx és egy deore shadow hátsó váltó közt? Remélem lesz aki tudja, és/vagy tapasztalta.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem a sima rapidfire valtokar plusz forditott hatso valto kombinacio jon be a legjobban, dehat ugye kinek mi :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Üdv,
Köszi a hamar választ Tam

Volt már dualcontrol karom..jobban szerettem mint a mostani lx-t...
megszokással nem lesz gond,remélem.. :)

legyetek jók.
üdv,Péter

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tokeletesen fog mukodni, csak megszokas kerdese. par napig ossze-vissza fogsz valtogatni, de aztan menni fog siman

RAUH-Welt
B E G R I F F

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
HellóHelló, jó nyuszizást!

kérdésem a következõ lennerendeltem egy xt dcl 08-as kart...jelenleg a régebbi xt dcl kar miatt megvett fordított rugóállású hátsó váltót használok jelenleg lx karral,régebben meg az említett xt karral...annyi lenne a kérdésem,hogy mivel hátsó váltóm cserére érett így talán elgondolkoztató ,hogy fordított rugóállásút vegyek vagy pedig jó lesz oda a normál is?jelenleg nem érzem hátrányát,hogy sima kart használok fordított rugóval..éreznék a kettõ között különbséget?

válaszotokat köszönöm.
üdv,Péter

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Hogyha az árat nem nézzük, akkor mik a fõbb külömbségek egy shadow slx és egy deore shadow hátsó váltó közt? Remélem lesz aki tudja, és/vagy tapasztalta.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás
Szétszedtem a deore rapidfire váltókarjaimat 1 kis "tuning" miatt (kijelzõ pöcköt átfestettem zöldre) :)
És most ott tartok hogy váltás közben nem mozog a kijelzõ cucc. Van benne 1 kis v alakú rugó amit nem tudom hova kellene beakasztani ezért nem megy a kis pöcök sem. Valaki tudna nekem adni valami segítséget akár képekben akár szóban?
Köszi
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Lacika

Lacika

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Mert más arányban húzza a bowdent mint a simanó. Sztem DH-ra megteszi az olcsóbb is!

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
Segítséget kérnék Sram váltókkal kapcsolatban. Elsõ sorban, hogy mi az alapvetõ különbség egy Sram X9 és X7 között? Olvastam a gyári adatokat, de inkább tapasztalati dolgokra gondolok, DH-ra kellene. Valamint mi is pontosan az ESP és D.I.R.T. technológia? Shimano karokkal miért nem kompatibilisek? Köszi.

hyperr

hyperr

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Ha van telópumpád akkor nem nagy dolog és gyorsan meglehet a probléma forrása.

Most jutottam el odáig, hogy a javaslatokra kipróbáljam leereszteni a tagot. Bejött a dolog, ugyanis (mindenféle váltóállítgatás nélkül) a tagot leeresztve a soron a lánc elkezdtett kapkodni a lentebbi fokozat felé. Azaz valamiképpen lazult a bowden. Kicseréltem azt a kis bowdenszakaszt egy jóval hosszabbra, és kipróbáltam teljesen összenyomott taggal is meg felfújttal is. Most úgy tûnik hogy jól vált mindig. (így állványon)
A hurok amit tettem bele elég nagy, alapállapotban is nagyobb mint amennyit én magamtól hagytam volna, de úgy látszik ez a módja.
Remélem éles körülmények közt is bebizonyosodik hogy jól megy.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én tennék egy próbát egy 1-1,5 centivel hosszabb utolsó bovdenházzal is.

A shadow bovdenezése így tökéletes ahogy képen van. Nálam is ilyen.

Az utólsó bowdent nincs értelme hosszabbra venni, mert a shadow váltó a képen látható pozíciónál elõrébb nem tud fordulni, mert ott a végállása.
Tehát csak hátrább fordulhat a váltótetst ami ugye rövidebb bowdenhosszt jelent.

Gyanús hogy akkor a felsõ (himbakarnál levõ) csatlakozás a ludas.
A teló leeresztéséhez még nem kezdtem hozzá, de ha más nem lesz az lesz a vége.

Ha van telópumpád akkor nem nagy dolog és gyorsan meglehet a probléma forrása.

hyperr

hyperr

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Én tennék egy próbát egy 1-1,5 centivel hosszabb utolsó bovdenházzal is.

Az utólsó bowdent nincs értelme hosszabbra venni, mert a shadow váltó a képen látható pozíciónál elõrébb nem tud fordulni, mert ott a végállása.
Tehát csak hátrább fordulhat a váltótetst ami ugye rövidebb bowdenhosszt jelent.

Gyanús hogy akkor a felsõ (himbakarnál levõ) csatlakozás a ludas.
A teló leeresztéséhez még nem kezdtem hozzá, de ha más nem lesz az lesz a vége.