Sziasztok!
Nemrég vettem egy Gepida Alboin CRS 300 típusú bringát, amin elöl Shimaon TX51, hátul Alivio váltó van. A boltban a szerelõ beállította mindent a biciklin, a váltóval azonban van egy kis problémám: az elsõ váltónál halk ciripelõ hangot hallok, amikor tekerem a pedált. Nem folyamatosan halllom, de szinte minden pedálfordulatnál jelentkezik. Megnézettem a szerelõvel, picit állított rajta, de még midnig van egy kis hangja. Azt mondta, hogy ez még elfogadható, és hogy akkor hallható, ha a jobb oldali pedált taposom.
Engem azonban mégis zavar a dolog, ennyiért elvárná az ember, hogy ne csörögjön.
Szerintetek van rá valami megoldás?
A négyszögtengely varázsa. Ha tekersz, a tengely és a hajtómû hajlik, kitér a síkjából és beleér az elsõ váltóba. Nagy mázli kell ahhoz, hogy annyira szélre tudd állítani a váltó végpontját, hogy ne súroljon, de még jól mûködjön a váltó. Megszokás/mp3 lejátszó/ISIS-es, vagy integrált tengelyes hajtómû lehet a megoldás ár szerint növekvõ sorrendben.
Kérdés: X0 marokváltóhoz a fokozatkijelzõt fedõ kis plexi lap rendelhetõ, vagy ne álmodjak ilyenekrõl és csak a csere segít?