sztem az xt egy hangyabokával jobb (pedig amúgy én is a sramot preferálom)
Miben? (nem szívózok, komolyan kérdem)
sztem az xt egy hangyabokával jobb (pedig amúgy én is a sramot preferálom)
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Sziasztok!
Shimano Deore XT Shadow hátsó váltókról mi a véleményetek, tapasztalatotok?
Illetve szerintetek RD-M772 vagy RD-M773 a jobb választás? Esetleg más Shadow?
XT hátsó váltót szeretnék Deore helyére. XTR nekem most túl drága.
Melyiket válasszam?
Köszönöm!!!
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Perfekt.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
annyira nem vágom a váltóbeállítást, de nekem ilyenkor általában a váltófül el van görbülve, és azért nem lehet rendesen belõni a cuccost
Akkor mindenképpen valamilyen kompatibilitási probléma van, vagy a váltókar húz sok bowdent vagy a sort hézagolták rosszul gyárilag (mondjuk ennek elég kicsi az esélye, de alsókategóriában bármi megtörténhet).
Igazándiból a végállással jól be tudom lõni a legkisebb és a legnagyobb lánckereket, itt talán nincs is akkora gond, mint a 2-es és a 6os lánckeréken. Ha 2-est beállítom, hogy ne dobálja 1-2 között a láncot akkor 6-osban dobálja, illetve ugrik a lánc nagyobb erõ hatására. 3-4-5 lánckeréken aránylag szépen fut a lánc és nincs is ott gond.
A sebesség mindent megold.
Igazándiból a végállással jól be tudom lõni a legkisebb és a legnagyobb lánckereket, itt talán nincs is akkora gond, mint a 2-es és a 6os lánckeréken. Ha 2-est beállítom, hogy ne dobálja 1-2 között a láncot akkor 6-osban dobálja, illetve ugrik a lánc nagyobb erõ hatására. 3-4-5 lánckeréken aránylag szépen fut a lánc és nincs is ott gond.
Nem tudom, hogy kompatibilis-e, de szerintem próbáld meg úgy beállítani, hogy a nagy lánckeréken pont jó legyen, a kicsin meg majd utánaállítasz a végállás csavarral, hogy ne váltson túl.
Nem tudom, hogy kompatibilis-e, de szerintem próbáld meg úgy beállítani, hogy a nagy lánckeréken pont jó legyen, a kicsin meg majd utánaállítasz a végállás csavarral, hogy ne váltson túl.Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy régi outim és a váltóbeállítással küzdök. Alkatrészek: agy: SH ultegra kazettás 8-9sp kazettatesttel, Váltó: rövidkanalas Tiagra: váltókar: Sachs new success 7sp, sor: 7sp zoggie, lánc SH HG50. A sor kapott egy hézagológyûrût, hogy fel lehessen rakni a kazettatestre.
A problémám a következõ: alul(kis lánckerék) kevés a bowden feszítés, felül (nagy lánckerék) sok. Tudomásom szerint a Sachs 7sp váltókar kompatibilis a 7sp Shimano rendszerrel, mégsem tudom normálisan beállítani a váltást. Mi lehet a gond szerintetek?
Bocs,hogy beleugatok de nekem anno az országútimon Shimano 105-ös pozicionált váltókar volt 7-seb hátul meg shimano 8-as racsni ráadásul mtb a lánc meg ezüst-fekete Sachs volt.A váltó valami Shimano RSX vagy ilyesmi volt.Kókánynak tûnik de ez 95-ben volt.Kisvárosban nem volt kánaán alkatrészbõl...
Úgy állítottam be a váltót,hogy a legfelsõ lánckerékre ne tudja feltenni a láncot az alsó 7-et használtam.Úgy mûködött mint a vaj,pontosan be lehetett állítani nem kellett órákat szarakodni vele és soha nem állítódott el.Visszasírom ezt a tökéletes kombót.....
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."