Hát szerintem a deore 9 rendszerrel használhatatlan csak szívás van vele. Nem elég erõs és pontatlan is. Volt alivio-tól xt-ig mindenem és egy sram 7.0 Ez nagyon régi volt és tök jól mûködött. szerintem már az lx is nagyon jó sárban is. Nekem nem volt vele problémám pedig elég nagy sárban is használtam. Viszont nem volt olyan merev mint az xt, és a sram 7.0 (eléggé ugrált). Tehát elég nagy különbségeket lehet észrevenni.Valami baja van a Deore-nak? Mert ha jó állapotú, akkor nem hiszem hogy sok különbséget észre veszel, mégha XTR-re cseréled akkor sem.
Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2010. augusztus 21. - 16:07
Írta 2010. augusztus 20. - 23:59
jah, vágesz.Valami egyenes kormányos cuccra gondoltam... bár cuki lenne az AMS egy koskormánnyal is.
szerintem felesleges. csináld, ahogy McGywer mondta. váltókar közép tányérra pozícionál és kész...
anno csinált ilyet Zerge, hogy az egyenes kormányhoz való duraace 10-es hátsóváltókart feltette montira egy duraace sorral és hipp-hopp lett 30 sebességes montija, amikor másnak még senkinek
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. augusztus 20. - 22:23
országúti váltókar nem szükségszerû - nem is értem, hogy akarod feltenni
Valami egyenes kormányos cuccra gondoltam... bár cuki lenne az AMS egy koskormánnyal is.
Írta 2010. augusztus 20. - 22:12
nálam 42-28as áttételen tökéletesen mûködik az mtb elsõ váltó is
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2010. augusztus 20. - 22:06
Kéttányéros montis hajtómûhöz országúti átdobókat és váltókarokat szokás használni a gyári megoldások alternatívájaként? Vagy? Csak játszom a gondolattal...
Jó az monti elsõváltóval és váltókarral is, az elsõváltót leszabályozod a középtányérra, így véletlenül sem tudsz továbbváltani.
Írta 2010. augusztus 20. - 22:04
Írta 2010. augusztus 18. - 22:09
Ez egész biztos? Sort nem cserélnék, abban is bõ 1000km van csak. Eladó azt mondta, nem lehet kompabilitási probléma. Hátsó váltó állításával nem lehet segíteni rajta?
Nem lehet, hogy csak össze kell kopniuk?
Pedig ez lesz a megoldás. A sor hozzákopott a kinyúlt lánchoz ezért az új lánc ugrál a kopott soron. A régi láncal mûködik hibátlanul de akkor elkoptatja még a lánctányérokat is. Korábban kellett volna láncot cserélned kb. 500 km-nél. Veszel 3db láncot és azokat 500-anként cserélgeted és akkor sokat elmegy egy sor.
Írta 2010. augusztus 18. - 18:36
Vissza a régi lánc, vagy új fogsor fel.
Ez egész biztos? Sort nem cserélnék, abban is bõ 1000km van csak. Eladó azt mondta, nem lehet kompabilitási probléma. Hátsó váltó állításával nem lehet segíteni rajta?
Nem lehet, hogy csak össze kell kopniuk?
Írta 2010. augusztus 18. - 18:24
Sziasztok!
XT Shadow hátsóváltó és CS-HG61-9 11-34 fogaskoszorúval használtam 1300km-en át a HG53-as gyári láncot, hiba nélkül. Kímélvén a koszorút, és a fejlõdés jegyében vettem egy HG73-as láncot. Amikor a kettõt egymás mellé tettem, azonos szemszám mellett a régi lánc mintegy 7mm-el hosszabb volt. Gondolom ennyit nyúlt a használat alatt. Az új lánc gyönyörûen fut, hibátlanul vált, ámde: terhelés alatt össze-vissza ugrál a fogaskoszorún. Olyan, mintha nem érezné jól magát a helyén. Mindig igyekszik a kónusz felé elmászni, a váltó pedig igyekszik visszaterelni a helyére. Így csökkent a kerékpározás élvezeti faktora
Ismert jelenség? Hogyan tudom orvosolni?
Köszi a válaszokat,
Peti
Vissza a régi lánc, vagy új fogsor fel.
Írta 2010. augusztus 18. - 17:47
XT Shadow hátsóváltó és CS-HG61-9 11-34 fogaskoszorúval használtam 1300km-en át a HG53-as gyári láncot, hiba nélkül. Kímélvén a koszorút, és a fejlõdés jegyében vettem egy HG73-as láncot. Amikor a kettõt egymás mellé tettem, azonos szemszám mellett a régi lánc mintegy 7mm-el hosszabb volt. Gondolom ennyit nyúlt a használat alatt. Az új lánc gyönyörûen fut, hibátlanul vált, ámde: terhelés alatt össze-vissza ugrál a fogaskoszorún. Olyan, mintha nem érezné jól magát a helyén. Mindig igyekszik a kónusz felé elmászni, a váltó pedig igyekszik visszaterelni a helyére. Így csökkent a kerékpározás élvezeti faktora
Ismert jelenség? Hogyan tudom orvosolni?
Köszi a válaszokat,
Peti
Írta 2010. augusztus 17. - 18:46
Írta 2010. augusztus 17. - 18:15
Írta 2010. augusztus 17. - 16:22
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. augusztus 17. - 16:12
Megint tanultam valamit.A lánc+sor és a váltókar többet számít.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. augusztus 17. - 16:02
sikerült használt, de jó állapotban lévõ X-9 hátsó-, X-gen elsõ váltóhoz, X-7 markolatváltóhoz jutnom 9 ezerért, szerintem jó vétel volt legalábbis kiderül ha majd fel lesz rakva
az jóü vétel volt.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. augusztus 17. - 16:01
xgen sem olcsó sajnos.
sikerült használt, de jó állapotban lévõ X-9 hátsó-, X-gen elsõ váltóhoz, X-7 markolatváltóhoz jutnom 9 ezerért, szerintem jó vétel volt legalábbis kiderül ha majd fel lesz rakva
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2010. augusztus 17. - 16:00
A lánc+sor és a váltókar többet számít.Nincs baja, csak én azt hittem sokkal jobb az XT mint a Deore.
De akkor spóroltál nekem pár ezret.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. augusztus 17. - 15:58
De akkor spóroltál nekem pár ezret.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2010. augusztus 17. - 15:40
Sziasztok!
Shimano Deore XT Shadow hátsó váltókról mi a véleményetek, tapasztalatotok?
Illetve szerintetek RD-M772 vagy RD-M773 a jobb választás? Esetleg más Shadow?
XT hátsó váltót szeretnék Deore helyére. XTR nekem most túl drága.
Melyiket válasszam?
Köszönöm!!!
Valami baja van a Deore-nak? Mert ha jó állapotú, akkor nem hiszem hogy sok különbséget észre veszel, mégha XTR-re cseréled akkor sem.
Írta 2010. augusztus 17. - 15:39
xgen sem olcsó sajnos.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére