Hello!
kérdés_1:
Megfogalmazódott bennem is a sokak által vitatott, és soha el nem döntött kérdés: Shimano vs. Sram
Mutattak egy videot, és komolyan elgondolkoztam a szettváltáson.
Kicsit gyanakvó vagyok. Tényleg ennyivel jobb lenne a Sram a Shimanonál? Vagy ez a video csak parasztvakítás, hogy a laikusok bedõljenek a látszatnak?! Szóval mennyi igaz ebbõl a videóból és mi az amit én nem vettem észre?
Tudom, hogy a shimano halkabb, finomabb, a sram pedig érezhetõ, kattogós (jó értelemben). Engem igazából a tartósság ami érdekel.
XT - X.9 kategóriában melyik masszívabb, erõsebb, sártûrõbb darab?
kérdés_2:
Fékváltókarom is megérett egy cserére.
Nézegettem a Dual-Control karokat. Kinek milyen tapasztalata van róla? Lehet azzal is olyan pontosan váltani, mint egy rapidfire karral? Fékezés közben lehetséges a félreváltás vele?
Vagy jobban járok ha megbontom a fékváltót külön váltó és fékkarra? Ennek gondolom annyi az elõnye, hogy ha az egyik meghibásodik, akkor nem kell vele együtt a másikat is kicserélni (pl.: fékkartörés esetén csak fékkar csere)
Köszi elõre is a segítséget és a tippeket!
1. na megyek csinálok popcornt

2. én komolyan és sokat bringázó embert egyet ismerek aki szereti....sokat aki utálja
b, ami még hátrány hogy hidrósnál kötve vagy a gyártóhoz fékben is.
amúgy 1höz. nekem az x9 váltóm, 2005 óta az 5ik vázon van, állítva/takarítva kb akkor volt mikor át lett rakva egyik vázról a másikra (és minden ment min 2K-t)
szal amiket elmonmdtál (csattog vs halk) azon kivúl annyi hogy elég igénytelen az állítgatásra.
ettõl független most deore/slx/alivio mixes bringám lesz, sztem azzal is teljesen jól el leszek