Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7447 hozzászólás a témában

ilaris

ilaris

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szervusztok
A váz nyúlványán levõ hátsóváltóm egy csúnya esés következtében elferdült, és a tartó része a vázon meggyengült.
Érdemes-e "füles "-hátsókerék tengelyére szerelhetõ- váltóra lecserélnem ,akár a váznyúlvány eltávolításával is? Avagy kukában végzi a váz???:(
ilaris

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nekem a szerelõ srác egy mozdulattal kikapta :)

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Köszi a gyors választ!

Akkor inkább köszörülök én is magamnak egy küllõt, a sopronit meg megiszom én! :-)
Ha sikerül kibányászni, akkor annak örömére, ha nem, akkor meg bánatomban... :-)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem van egy tudomanyosan [koszoruvel] kihegyezett kullom amivel ki tudom piszkalni. de ha nem sikerul akkor beviszed egy muhelybe, egy hideg soproniert cserebe kibanyasszak neked a szakik
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Povi_

Povi_

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Szevasztok szakik! :-)

Váltóbowden szakadásom történt (ez eddig nem sztori...) :-)

Viszont a Rapidfire váltókarban maradt a bowden feje, és kb. 2 cm-nyi bowden, a bowden vége nem lóg ki a váltókarból. Van-e valami trükk, hogy hogyan lehetne kibányászni a váltókarból a bowdent?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ez holnap landol nálam:)

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás

akkor marad az h vágunk egyet ;)

esetleg?
Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró: SRAM X5 komplett váltás
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás

Az uj válókar lesz szvsz.....

akkor marad az h vágunk egyet ;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ezt nem is vitatom:)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Egyes modelleket. Ne keverjük a szezont a fazonnal!

Mindez nem változtat azon, hogy az az olcsó kmc lánc egy rakat szemét volt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A KMC gyártja a Shimano láncokat.:)

És csak a csapok egyfomák. Nyugodtan lenyúlhatná a kmc a shimano váltáskönyítõ megoldását, mert így nem az igazi.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Merida meg a speckót :)

Egyes modelleket. Ne keverjük a szezont a fazonnal!

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
"A KMC gyártja a Shimano láncokat."

Merida meg a speckót :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A KMC gyártja a Shimano láncokat.:)

valaki help!

kollega letörte a vacos új ezévi x5ös váltókarnak az alsó pöcögtetõjét, lehet e iet kapni külön vagy kompletten a váltókar fáj majd?

jah és jobbos oldali a kar

Ugyan az, mint a kijelzõs X7/X9 váltókaron, így keressetek olyan embert, akinek van ezekbõl hibás darab. Van gyári cikkszáma, de nagyjából kizárt, hogy ilyet újonnan beszerezzetek, fõleg nem itthon.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ha hátulról nézve enyhén kifelé áll a váltókanál, akkor semmi baja. Shimano cuccon a KMC lánc enyhén ropoghat 1-200 km-t, majd abbahagyja.

Egyszer a bringaszervizes sác nekem feltett egy olcsó kmc láncot a 7-es lx váltóm mellé.

Onnantól fogva konkrétan alig váltott, meg nem szûnõen recsegett, és 1500 km után tönkrement, a shimano hg70-es láncomban most van 5000 km és még a 0,75 sem esik bele, pedig kapott havat, esõt, port, sarat, és csak rongyal törlöm, meg fújom láncspray-el.

Mondjuk az érdekes, hogy a párom acera váltós, 7 sebességes bringáján is valami 1800 Ft-os kmc lánc van, de neki semmi baja, normálisan vált, nem rocog.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

valaki help!
kollega letörte a vacos új ezévi x5ös váltókarnak az alsó pöcögtetõjét, lehet e iet kapni külön vagy kompletten a váltókar fáj majd?

mi X9-hez kerestünk sokáig, de nem sok sikerrel.
apróban lehet találni néha, onnan kell venni valószínûleg

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.190 hozzászólás
ezért is jó a Grip Shift, az nem törik le
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Az uj válókar lesz szvsz.....

NTS

NTS

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
valaki help!

Funki

Funki

vendég

• fórumtag
  • 147 hozzászólás
Nekem dcl karom van 2008-as XT elõtte volt egy 2007-es lx rapidfire karom azelõtt pedig 2006-os xt dcl...
Merem azt állítani,hogy váltás precízitásán nincs különbség,hogy ha be van állítva.fékezés közben nagyon bénának kell lenni,hogy félrevált mivel viszonylag sokat kell lefele tolni vagy felfelé húzni..és behúzva nehezebb is,nálam ilyen nem fordult elõ
A hátsó váltó számít talán,hogy mennyire könnyû beállítani vagy nem..volt fordított rugós dcl karral,aztán fordított rugósan használtam egy ideig a rapidfire-t utána,jelenleg dcl kar+normál rugós hátsóváltó van és vagy a már megszerzett rutintól vagy mástól,de eddig ezt tudtam a legkönnyebben beállítani..
Szvsz kétlem,hogy letudna törni a fékkar mert elég nagy játéka van lefelé és fölfelé is...illetve természetesen a kormány felé..

Viszont tény,hogy ha féket szeretnél cserélni vagy esetleg sramot felrakni akkor cserélni kell mindent és az eléggé költséges.

Üdv,hátszelet
Péter