garminod volt elotte? mik a tapasztalatok? nagyon be voltam indulva, hogy veszek, de aztan utanaolvasva a garmin 520nak is vannak elonyei vele szemben (ezt cserelnem).
Edge 500 volt pár évig. Egész jól elvoltam vele országútival. Egy dolog hiányzott, a térkép. Volt benne track térkép nélkül. Azzal nem tudtam boldogulni. Eladtam. Utána nem volt semmi csak telefon zsebben Strava rögzítette az útvonalat. Tavaly ilyenkor vettem CX és XC bringát. Oda gondoltam kell majd valami térképes cucc ha bemegyek a dzsungelbe. Ismeretlen helyen a telefon macerás volt. Mindig megállás, zsebből ki, felold, térkép, lezár, zsebbe vissza, indulás. Lett egy GPSmap64s. Ezen volt térkép. OSM térképpel használtam. Egész jó volt csak túl nagy. AA akkuval ment, így az bármikor cserélhető volt ha lemerült. Csere után onnan folytatta ahol abbahagyta. Ez tudott újratervezni. Ez lehet egyedi, de én nem tudtam jól kihasználni terepen a térképet és rajta keresést és tervezést. Ahhoz kicsi a kijelző hogy számomra jól átlátható legyen. Telefon ebben sokkal jobb. Lásd később. Rögzítése egy fos.
Ezután jött a Bolt. Amiben veri a kettőt az a könnyű használhatósága a vezetéknélküli kapcsolatok miatt. Ez a legnagyobb plusz nekem amit hozott. Mindent megold wifi-ről. Ezen nem lehet útvonalat tervezni. Előre elkészítem pc-n ha kell navigálni. Erre a ridewithgps-t használom. Itt vannak utcanevek is. Ezt nem a térképről szedi hanem a track generáláskor létrejön egy lista amit megjelenít. Újratervezni sem tud. Ez nekem nem is hiányzik. Telefonos app tud tervezni google maps alapján, amit leszinkronizál az órára. Ez inkább országútisoknak jó mert terepen nagyon hiányos. Terepen ha véletlenül kellene, akkor androidos telefonomon az OSMand-dal tudok tervezni, amit file-ba lementve a wahoo appal megnyitva rögtön szinkronizálja is az órára.
Számomra ami miatt jó: vezeték nélkül megy minden kommunikáció (hazaéréskor nem kell dugdozni sehova, wifi-n feltölt, androidos strava már jelez is, hogy van új aktivitás), pici, nem érintős, akku jól bírja szerintem, kijelző jól olvasható, nekem jó hogy nem színes. Telefonnal összekötve az óra csörög ha keresnek. Eddig sosem vettem észre. Ez nem mindig előny.
Gondolkodtam én is az 520-on és a 820-on. Az 520 a memória méret miatt esett ki. 50MB körül van, míg egy osm Magyarország 100+ (Bolt-on világtérkép van, ami általában azért nem kell). A 820 az érintőkijelző miatt. Végül ez lett. Működik.
Minden eddigivel úgy voltam, hogy egy-egy funkció miatt kell megvenni a drágábbat. Nálam ez főként a térkép. Én csak hobbiból gurulgatok, így az edzés monitrozásból csak a pulzust használom. Tud struktúrált edzést és görgő vezérlést is.
Eddig ok a Bolt.
eddie1978 módosította - 2017. november 18. - 12:38