aldi/lidlben is vannak olcson elemek.
Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Írta 2017. július 20. - 10:00
Írta 2017. július 20. - 09:05
Biztos van aki már régen tudja de talán hasznos:
Ha sokat használsz el szenzor gombelemből (CR2032) érdemes nem a tipikus Mediamarkt/Spar féle 2 db-os csomagolást venni (~350-500 Ft elemenként!).
Ha egy pillanatra figyelmen kívűl hagyjuk a lutri minőségű "ócsó" fantáziamárkákat és forrásokat, van egy elemnagyker.hu ahol pl. Sony/Maxell/GP/Panasonic 5-6 darabos csomagolásban ~125 Ft per darabja.
Az IKEA-ban a házimárkájuk viszont feleannyiba kerül (8 db 500 Ft)!
Az utóbbinál még az árgépen fantáziamárkából sem találtam olcsóbbat, ráadásul az IKEA-nak jó a minőségi kontrollja és nem utolsó sorban a szociális hozzáállása.
Vettem egy csomagot, lemértem és 3,32V-ot tud, ami eddig a legnagyobb érték amit így frissen mértem (ami nem sokat mond arról hogy mennyi ideig bírja stb., de kezdésnek jó).
Jól bírja, szinte mindenben (pulzusmérő, sebességmérő jeladó, maga a mérőóra) ezeket használom. Nem rosszabbak, mint a méregdrága Energizer-ek.
Írta 2017. július 19. - 21:36
Biztos van aki már régen tudja de talán hasznos:
Ha sokat használsz el szenzor gombelemből (CR2032) érdemes nem a tipikus Mediamarkt/Spar féle 2 db-os csomagolást venni (~350-500 Ft elemenként!).
Ha egy pillanatra figyelmen kívűl hagyjuk a lutri minőségű "ócsó" fantáziamárkákat és forrásokat, van egy elemnagyker.hu ahol pl. Sony/Maxell/GP/Panasonic 5-6 darabos csomagolásban ~125 Ft per darabja.
Az IKEA-ban a házimárkájuk viszont feleannyiba kerül (8 db 500 Ft)!
Az utóbbinál még az árgépen fantáziamárkából sem találtam olcsóbbat, ráadásul az IKEA-nak jó a minőségi kontrollja és nem utolsó sorban a szociális hozzáállása.
Vettem egy csomagot, lemértem és 3,32V-ot tud, ami eddig a legnagyobb érték amit így frissen mértem (ami nem sokat mond arról hogy mennyi ideig bírja stb., de kezdésnek jó).
Írta 2017. június 12. - 17:44
Írta 2017. május 07. - 10:08
Azt hiszem én eddig túlságosan közel raktam az órát a géphez. Megpróbáltam messzebről és simán rácsatlakozott. Megnéztem a Polar support ide vonatkozó leírását és ott max. 3 méteres érzékelési távolságot ír. Tehát elég rendes térerővel dolgozik :-).
Hallelujah !
Írta 2017. május 07. - 08:51
Stick a földön, óra a gépház tetején.
Azt hiszem én eddig túlságosan közel raktam az órát a géphez. Megpróbáltam messzebről és simán rácsatlakozott. Megnéztem a Polar support ide vonatkozó leírását és ott max. 3 méteres érzékelési távolságot ír. Tehát elég rendes térerővel dolgozik :-).
Írta 2017. május 07. - 00:21
Akkor nem tudom, hogy mi lehet a gond. Mert mindig csatlakozik, néha azonnal betölt, de néha háromszor is ledob. Asszem hétfőn beviszem az irodába, megpróbálom Mac gépen is. Arra is fel van telepítve a Polar progi. Ha azon rendesen fut, akkor lehet, hogy az itthoni vindózos laptop a hunyó.
Milyen távolságra rakod a Polart a Datalink stick-től?
Stick a földön, óra a gépház tetején.
Írta 2017. május 06. - 22:28
Milyen távolságra rakod a Polart a Datalink stick-től?
Írta 2017. május 06. - 22:10
Sziasztok,
Használ valaki itt Polar CS 500+ CAD komputert? Szeretném tudni, hogy csak én bénázok-e valamit, vagy a rendszer gyenge pontja a drótnélküli adatátvitel. Néha többször neki kell futni, míg beolvassa, feltölti a polarpersonaltrainer.com szerverre az edzésadatokat. Van, hogy többször is megszakad az adatátvitel, pedig néhány centire van csak a komputer a Datalink USB stick-től. Új elem van a Polar-ban biztos, hogy nem ez a bibi. A bringán használva semmi gond, simán és hiba nélkül veszi az összes szenzor jelét. Csak az adatfeltöltés ilyen döcögős.
Élek a gyanúperrel, hogy ez a wireless datalink rendszer gyengesége, mert úgy tudom, hogy az újabb computereken visszatért a Polar a micro USB kábeles összeköttetésre.
Nálam simán megy, nincs akadás.
- Seneca kedveli ezt
Írta 2017. május 06. - 19:04
Sziasztok,
Használ valaki itt Polar CS 500+ CAD komputert? Szeretném tudni, hogy csak én bénázok-e valamit, vagy a rendszer gyenge pontja a drótnélküli adatátvitel. Néha többször neki kell futni, míg beolvassa, feltölti a polarpersonaltrainer.com szerverre az edzésadatokat. Van, hogy többször is megszakad az adatátvitel, pedig néhány centire van csak a komputer a Datalink USB stick-től. Új elem van a Polar-ban biztos, hogy nem ez a bibi. A bringán használva semmi gond, simán és hiba nélkül veszi az összes szenzor jelét. Csak az adatfeltöltés ilyen döcögős.
Élek a gyanúperrel, hogy ez a wireless datalink rendszer gyengesége, mert úgy tudom, hogy az újabb computereken visszatért a Polar a micro USB kábeles összeköttetésre.
Írta 2017. április 21. - 08:39
Valakinek Garmin 500, magyar nyelvű használati utasítás, valamilyen formában?
Írta 2017. március 07. - 08:17
Kurva egyszerű, eljössz egy cyclocross versenyre és a második körre megtudod.
Mindent lehet lassabban csinalni
- zeezoltano kedveli ezt
Írta 2017. március 06. - 19:13
Pedalfordulat ilyesmi? A magasabb elonyosebb nem?
Mindig orvossal bringazom
Kurva egyszerű, eljössz egy cyclocross versenyre és a második körre megtudod.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2017. március 06. - 09:36
Mindig orvossal bringazom
A legjobb a terheleses vizsgalat, a legegyszerubb meg:
Kinezel egy eleg hosszu emelkedot, a cel, hogy az aljahoz mar bemelegedve kb max HR 85%-an erkezz es felfele megprobalod tartani a sebesseged. Az igy mert max kb a max HR.
Persze esszel, kipihenten es orvosi felugyelet mellett csinald
Írta 2017. március 06. - 09:01
A legjobb a terheleses vizsgalat, a legegyszerubb meg:Bringaval mi a legjobb modszer a max pulzus meghatarozasahoz?...
Kinezel egy eleg hosszu emelkedot, a cel, hogy az aljahoz mar bemelegedve kb max HR 85%-an erkezz es felfele megprobalod tartani a sebesseged. Az igy mert max kb a max HR.
Persze esszel, kipihenten es orvosi felugyelet mellett csinald
Írta 2017. március 06. - 08:09
arn módosította - 2017. március 06. - 08:10
Írta 2017. március 02. - 10:38
Arn, Relaks, köszi a válaszokat. Igen, a nyugalmi jóval alacsonyabb. Régóta bringázok, de "komolyabban" három éve, mióta Strava-zok, ami óriásit dobott a motivációmon. Évi 4000 km körül jön csak össze sajnos. Idén végre vettem görgőt, viszont egyszerűen egy óránál többet mentálisan képtelen vagyok rajta menni, ezen javítanom kell. Igen, valószínűleg a hosszabb alacsony pulzusú tekerések hiányoznak, de akkor úgy érzem, hogy csak vánszorgok. Erre kellene rászánnom egy szezont. Csak tudjátok hogy van, amikor el tud szabadulni az ember két-három órára, szeretné jól kihajtani magát.
hat akkor csinald ugy, ahogy jol esik nalam mindig az a legfontosabb, hogy jol erezzem magam. a tobbi csak hab a tortan.
- P3000 kedveli ezt
Írta 2017. március 01. - 22:21
Írta 2017. március 01. - 17:42
Uluwatu !
Téged milyen néven is keresselek bringaversenyek eredménylistáin ? Lécci segíts már ! Mert aki ennyire ért az edzéselmélethez mint te, biztosan tök eredményes.
Csak úgy érdekelne, mert zscs-t tudom milyen néven keressem.
Köszi !