Bár multi órát írtál, azért felvetném a célirányos kütyüket, igaz csak bizonyos esetben van értelme.
Suunto Ambit2-es órám volt hosszú évekig és szerettem, tehát jó volt a multi óra a számomra is.
Viszont egy térképes bringás GPS (nem tudom használnád-e, vagy szükség van-e rá) nagyon jó, kényelmes és hibátlan eszköz tud lenni (van olcsóbb, drágább, nekem a Garmin 820 van). Rengeteg új helyre vitt el, Strava utak le és azok GPS-be töltésével. Mellé kifejezetten futáshoz vettem órát, ami pántos. Bármit írnak, nem pontos a csuklós mérés az tuti. Azt hiszem ezt Zerge is meg tudja erősíteni. Egy sima Garmin Forerunner 230-am van.
Úszáshoz hivatalosan nem jó, de van egy külsős feltölthető program ami hibátlanul méri uszodában a távolságot és megtett hosszok számát. Hátránya, hogy pl. a Strava nem tölti át rendesen és még a Garmin Connect-be is be kell írni manuálisan a távolságot.
Mikor kerestem ezeket (kicsit több mint 1 évvel ezelőtt) akkor a Spartan órákat közel sem dicsérték úgy mint az Ambit modelleket a szoftveres problémák miatt. Nem tudom ezek megoldódtak-e.
Használati szerintem van a Garminhoz ha hivatalos helyen veszed. Ha külön kérsz akkor kérnek érte pénzt (logikus, pl. német vásárlás mellé miért adnák oda ingyen).
Köszi (s a többieknek is)!
Szeretném egy órával megúszni, viszont így, jelenlegi ismereteim mellett nem lesz olcsó. Ugyanis, ha minden igaz, egyetletn Polar vagy Suunto modell sem rendelkezik (nem tudom a pontos kifejezést) "az autós GPS-hez hasnló" navigációval, ami mutatja az utat, a mellékutakat, szól (vagy jelez), hogy 100 m múlva fordulj jobbra, stb. csak és kizárólag ún. csiganyálas módban működnek. S Garmin esetében is csak a Fenix X ami ilyen szempontból megfelelő.
To be honest nem vagyok egy nagy sportsman (talán írtam is, hogy egyelőre kerékpározás, gyalogtúrázás ami biztos, talán lesz valami vizi evezős sport is), de azt taspasztaltam az olcsó előbb-utóbb drága, ezért szeretnék egy komolyabbat, ami alatt 100 m WR-t, üvegszálerősítésű tokozást, neadj'Isten zafírüveget értek.
Csuklós HR modellek úgymond praktikusabbak, itt viszont a Suunto kifejezetten írja, hogy sok esetben nem működik, vagy nem pontos. Polar azt állítja, hogy csuklóról is tökéletesen mér az órájuk...nem tudom ebben mennyi az igazság ill. a marketing. Nincs bajom a mellkaspánttal sem egyébiránt.
Ez a GPS talán a legkritikusabb dolog, utána kell néznem tényleg csiganyálas-e a Fenix 5 X-et kivéve mindden olcsóbb modell, beleértve a Fenix 5-t is...
A pénzért árult használati útmutatót sem mint potenciális vevő, sem mint kereskedelmi területen dolgozó szakember nem tudom értelmezni. Az ilyenre pl. nálunk úgy tekintünk mint "cost of new business". Mennyibe kerülhetett a fordítás? 50-100k HUF? Hány óra eladásán jön ez be vajon?
xian módosította - 2019. január 11. - 12:15