Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Sziasztok! Most jöttünk meg egy kiadós szánkózásból findliékkel a HHH-ról. Mekkora egy buli volt! Néha azért jó bringa nélkül is elmenni. Oltári jókat szánkóztunk, szegény Rave mindenét jól összetörte, findli meg majdnem kiverte az egyik fogát.
Nagyon meglepôdtünk, mikor találkoztunk odafönt a szétfagyott Lorkával - bicajon - ráadásul mindkét szülôjét is felhozta magával, szintén bicajon! Ez igen! MInden elismerésem. :D Késôbb láttunk még egy bicajost, aki egy Konát tolt föl a szánkópályán, majd próbált meg esés nélkül lecsúszni rajta, sikerrel. Persze ô nem volt olyan gyors, mint a szánkósok, akik ôrült sebességgel és figurákban száguldottak lefelé, velünk együtt.

A hegyekben már egész jól lehet tekerni, mivel keményebbre fagyott minden. Most már fölfele is lehet haladni. A hétvégén szeretnék tekerni valamerre, jelentkezôket várok hülyülésre. Sztem menjünk a Pilisbe valamerre.

Csak ne a Hármasra, mert túl sokan voltak ott ma. Képzeljétek el, hogy fönt a tetôn már nem volt egy tapodtnyi üres parkolóhely, annyian akartak fölmenni a csúcsra kocsival (a lusták). Sokszor a kocsisok kénytelenek voltak visszafele tolatni több száz métert, mert gyakran nem fértek el ketten. Mindenfele emberek milliói. Cangásoknak ott nemigen volt helyük. Viszont gyönyörû volt az idô, a nap melegen sütött, és a fák csodás, deres ruhába voltak öltözve.

Tehát, ha addig nem olvad meg, menjünk a hétvégén tekeregni.

HORI

HORI

vendég

• fórumtag
  • 83 hozzászólás
Sziasztok mindenkik!
Egy picinyt belassultam internetileg, de tekerni azért volt idõm. Az ónos esõket kihagytam, már korábban volt tapasztalatom, de a havat és egyebeket nem tudtam megállni tekerés nélkül. Elsején kezdtem, többször esténként hajtottam, hol Mankával és Pixellel. Egy-egy túra nem jött össze szabadidõ, az utolsó meg bicaj híján. Múlt szerdán a hóban sikerrel széthajtottam a fogsorom és a láncom. Gyanútlanul mentem vásárolni az alkatrészeket, és ugye ott figyelt a szemem elõtt a hátsó váltó, amelyet kifigyeltem magamnak tavaszra. Akkor ugye minek vegyek egy 8-as sort és láncot, ha néhány hét után 9-es fog kelleni? Nyilván megveszi az ember az új váltót is ugye.....
Nomármost a régi meg jó arra a vázra, amit téli bicajnak szeretne az ember. Szó-szó gyors megoldás született, most lesz összeeszkábálva egy téli bringa. Remélem a héten már ezzel tarthatok veletek!

Üdv: Hori

Baliman.

Baliman.

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Lansvernek:Azért a pilisben nem igazán kellene pályát ásni,mivel fokozottan kiemelt tájvédelmi körzet,valamint a duna-ipoly nemzeti park része.Egyébként pedig vannak már ilyen ösvények,pl. pilistetõröl le a zöld sávon,vagy kevély nyereg piroson le csobánka.
Védjük az erdõket!!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Mellon;tényleg addig érdemes menni,amíg nem tiszta latyak minden.Mi párszor voltunk mostanság tekerni,és nagyon QL!Bár amíg van vagy 20-30 cm hó,addig csak a lejárt részeken tekerhetõ,de tolni mindenhol lehet...Aztán lefelé meg a bringa átalakítható szánná;bal láb le,hátsó fék behúz,bringát csúsztat és bedönt...Így máris sokkal élvezetesebb,lehet csúszni orrba-szájba,és ha túl közel jönnek a fák,egy pillanat alatt meg lehet állni.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Latom egyeseknek ha a labuk nem poroghet, fejben indulnak be a fogaskerekek. :-* Alapvetoen jo 5let, bar ilyen jelentos gyalogturan mar regen nem jartam. De talan eppen ezert is jo lesz. :)

A Pilis teto emlekeim szerint fokozottan vedett terulet, csak golyoallo mellenyben javasolt a tereprendezes! ;)
(Azutan majd latogathatjuk az Erdeszek BKV stb. fuck topicok :o)
Csakannyal maszkalni az erdoben nem tul diszkret, de par metszoollo es kisebb aso is csodakra lehet kepes szorgos kezekben.

Jart valaki mostanaban a hegyekben? Mennyire tekerheto ez a sok ho? Szeretnek elmenni valamikor egy havas turara, de ma nem ertem ra, holnap megint nagyon hideg lesz :-\
Olyan minusz par fokot szeretnek rendelni napsutessel ha lehet ::)
Jovo het kozepetol allitolag jon felmelegedes... (Csak akkor meg tocsogni fog, utana megfagy, nekem mindig van valami problemam)

Thy: En benne lennek a jovo hetvegen valami aktivitasban, (bar ez meg sieles is lehet) mar eleget punyhadtam otthon. Meglassuk mit nyujt majd az ido. (mozi ;D)
Bar a Ram szakadekot nem igazan ertem? Mondjuk biztos rohadtul csuszni fog, ami ad neki egy kis izgalmat, de odafagy mindenunk a sok femhez, ami mar kevesbe tunik bulisnak.

Mellon

ui.: bocs, hogy ekezetek nelkul ment :-[

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Hát akkor Boldog Új Évet mindenkinek!!!!!!!!!!!
Hát a szilveszter nagy hányadára nem nagyon emléxem,mert ugye a pezsgõ bomba 4x (nem four cross ;D ),de azzé az elmesélések alapján tomboltam a "piros bicikli" címû nótára:)
Szóval bringázás még nem volt,de maj egyszer.Még egy hónap,és az új munkahelyemen lesz korlátlan Internyet,meg telefon hozzáférésem,és akkor jaj nektek,bár utánna meg lehet,hogy 3 hónapot leszek Dél-Koreában >:(
Mit szólna valaki egy 17.ei,vagy 18.ai Rám szakadék gyalogtúrához?Vagy valami hasonló,ha van 5let?
Csak a sandstone23@freemail.hu írjatok,mert azt minden nap nézem,vagy 06204179348.
Lensver:Te mag átpártolsz CC-rõl FR-ra? Ejnye-bejnye......
Na üdv mindenkinek ;D ;D ;D ;D
Thy:)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Jó, de ne essen egybe az idôpont megint Maratonokkal!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Akkora hó gyûlt fel az udvarunkon, hogy tegnap miután eltakarítottam a teraszt, és azt találtam, hogy derékig ér közvetlen elõtte.
Mit csinál ilyenkor az õrült Charon? Persze, hogy megpróbál beleugratni. Teker-teker- ugrat- érkezik. A hó megfogta a bringát én meg bukfenc tovább. Iszonyatos élmáény volt. ;) De elmondhatom, hogy megugrottam egy 80-90 centis letörést! Egyre bátrabb leszek. :P Ha hó nélkül megugrom, sztem most nem gépelnék.....

Tsabi:
Majd a Tó de Gyömrõ után megugrod?

Egyébként megjegyzem halkan (hangosan), hogy idén is lesz
Tour de Gyömrõ
a profiknak ezúttal (állítólag) több napos verseny lesz. Nagy felhajtás lesz, annyi biztos.
Era, Jojoba, Tsabiék - ugye biztosan jöttök majd?
Jöjjetek minél többen.

Ami pedig még inkább a szívem csücske:
Tó de Gyömrõ!!!!!!
Biztosan lesz.
Már most sokan jelezték részvételüket, a Maratonosok (klub) meg fognak jelenni (Tsabi, kösd fel a gatyád!!!!), és lehet, hogy növeljük a pálya hosszát és technikásságát.
A pontos idõ még nincs kijelölve, de a májusi Tour de Gyömrõ után lesz megrendezve.

Az év elsõ jó hírei számomra, és részemrõl.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Lens;mivel a szünetben a sok szabadidõ miatt túl sok bringás filmet néztem,én is hiányolok vmi komolyabb pályát,ergo szívesen segítek!
Más;
Lorkával Lhatároztuk,h ha a hõmérséklet kb 5-6 fok fölé megy,és tartósan szárazabb lesz a terep,szóval no latyak,akkor megyünk egy kisebb túrát a Duna Maraton hobbi útvonalán.Nem tudom,mikor lesz ilyen idõ,lehet,h még e hónapban,lehet,h csak tavasszal,mind1.Aki szeretne,tartson majd velünk!

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
SZia Lens!

Nálunk sajna nincsenek hétvégi túrák :(, így marad a hétköznapi örület ;D + ilyenkor mindig eszembe jut a Kékes, ami REMEK VOLT ;D ;D

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás
lensver:Rám számithattok!
Úgyis a DH orientáltak táborába tartozom. ;D
Na meg közel van! ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

Egy ilyen ötlet megszületésében természetesen jócskán közremüködött az, hogy mostanában kissé talán túlzásba vittük a Kranked-ek meg NWD-ek nézését! ;D

na vigyázzatok tavaly hasonló szitu után nyomtam tropára az arcom...
de azért K és NWD nézegetés lassan nálam is befigyel... amikor énpp nem tanulok :-\

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
;D zupe'

ha módom nyílik rá, természetesen csákányt ragadok 8)

Joghurt meg kanalat... ;)

PéeF

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Mivel nemigen pörög most a topik, azzal frissitem, hogy elmesélem egyik gondolatunkat Zeddel.

Mikor múlt vasárnap a Pilistetô felé gyalogtúráztunk, elhatároztuk, hogy fogunk csinálni egy freeride-os ösvényt lefele a Pilis hegyrôl.

Mikor? Majd ha megjön a meleg, tehát szerintem kb. áprilistól kezdve.

Hol? A Pilis hegy dél-nyugati meredek, sziklás lejtôin. Ugyanis ott nem lehetetlen lemenni bringával, csak ki kell jelölni egy útvonalat.

Lehetséges-e? Kifejezetten igen! Bizonyiték erre a szemmel látható ösvény-lehetôségek.

A terv megvalósitása: elôször gyalog bejárjuk, több helyen lemegyünk a hegyoldalon és megfigyeljük, hol mehetne el egy bringaösvény. Ezután már bringával megyünk, és elkezdjük letaposni, elrendezgetni a köveket. Ha kell, hozunk szerszámokat, pl. gereblyét, ásót, hogy leszedjük a gazokat. Ha kell, köveket is megmozgatunk.

Cél: egy izgalmas, kicsit kranked-es ösvény létrehozása a Pilis délnyugati lejtôjén, ahova nem jut el csak úgy kocsival az ember, hanem csakis tekerve közelithetô meg! Persze csakis olyan ösvényrôl lehet szó, amit CC-sek is tudnak majd használni. Ilyen köves, járható CC ösvény kevés helyen van, igy csak jó, ha szaporodik a száma. Ráadásul ezt senki sem fogja ismerni (legalábbis az elején), igy csak mi használjuk majd.

(Egy ilyen ötlet megszületésében természetesen jócskán közremüködött az, hogy mostanában kissé talán túlzásba vittük a Kranked-ek meg NWD-ek nézését! ;D

Nagyon szivesen látjuk kreativ fórumos barátaink csatlakozását, akik elég elszántak egy ilyen projekthez. Az sem elhanyagolandó, hogy majd unokáinknak fogjuk mutogatni: "Látod kisfijam, ezt az ösvényt én csinátam valamikor a haverokka !"

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Charon:
Az a helyzet, hogy még egyiket sem sikerült vennem. Ha választhatnék a kettõ közül, akkor természetesen Pyxist vennék, de ha csak Crux lenne, akkor azt. De egyiket sem találok.
Ha rákérdeznél megköszönném ;)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
hát lusta vagyok a slickgumijaimat lecserélni... így meg csak korcsolyáznék és nincs kedvem egy átrapiruettet bemutatni földönlandolással, így én két lábon élvezem azt a 30centinyi havat ami itt van ;)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát megtörtént az év elsõ tekerése is. Tegnap, a nagy hóesésben elmentünk tekerészni a közeli kiserdõbe findlivel, Asztával és Zeddel. Nagyokat mulattunk, és idõnként halálranevettük magunkat. Aki teheti, menjen ki viaskodni a friss hóba, nagy élmény, mindenképp érdemes kipróbálni. A szétjárt hóban a canga nehezen irányitható, de a szüz hóban egész jól lehet menni. A legjobb ilyenkor azonban a DH, mert ott legalább megy az ember. Szánkóként használva tegnap egész jókat lehetett csúszni le a dombról. Na nem úgy, hogy ledöntöttük a bicajt és ráülve csúsztunk le, hanem nyeregben maradtunk.

Minden tiszteletem nekem is azoké a hajtipajtiké, akik ilyenkor is nyomják. Meg azoké a papáké, akik még ilyenkor is az õsrégi vas-paripáikon mennek bevásárolni.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Bruce:
Végül mi lett a vázzal? Crux, vagy pyxis? Ha még érdekel, rákérdezek a boltban.

Katapajti:
Na most milyen tekerni? Minden tiszteletem!!! Ha kell egy forró csoki, csak csörögj rám és gyere be hozzánk az eltére.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Sziasztok!

Mivel ebben az új évben most írok elõször ide, így BÚÉK, sok locsolót, valamint az összes többit, amiket eddig kívántatok, azokat én is kívánom ;)

Persze nem ez lenne a mondandóm lényege, hanem:
Felénk (Debrecen) elég rendesen nekiállt esni (tudom, máshol is...). Annyira ronda idõ lett, hogy az már gyönyörû volt! :) Fújt a szél veszettül, és közben havazni próbált. Nem bírtam ellenállni a csábításnak, kimentem biciklizni :) (persze csak a városban egy kis kör). Hát az egész egy nagy szenvedés volt. Olyan 20 cm friss hó esett ma. Így aztán a régi, tömöttebb havat nagyon szépen eltakarta. Vagy megvezetett egy nyom, vagy csúszott, vgay valami más, de valami (negatív) mindig volt... szóval szörnyû, de egy élmény volt :)

És amit igazán mondani akartam:
RESPEKT MINDEN BICIKLIS FUTÁRNAK!!!

Ezt nagyon komolyan gondolom!!
;)

Üdv:
Bruce

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Hihetetlen. Szombaton még tavasz volt, a Hármason csak úgy nyüzsögtek a bringások. Valami TT is lehetett mert mindenfelé papírlapot böngészõ gyalogosok is voltak. A tetõn alig volt sár, de az erdõben jeges sáros talaj volt, inkább az aszfalton maradtam. Az gyetlen gondom az volt, hogy túlöltöztem, egyszerûen nem hittem el, hogy ilyen meleg lett(+9C)

Most szombatra ismét gyönyörû idõt mondanak csak 15fokkal kevesebbet fog mutatni a hõmérõ... :-\ :'(
Bringás legyen a nyeregben aki ehhez elég jól fel tud öltözni.
Pilisben olyan -8C lesz, amikor délben a nap felmelegítí egy kicsit a levegõt! :o
Mondjuk sár, olvadt hólé, latyak az biztos nem lesz, csak rengeteg ropogós hó ;D

Három napos elõrejelzés:
[2003-01-10]
Változóan felhõs lesz az ég néhány órás napsütéssel. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban -23, -12 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke -10, -5 fok között alakul.

[2003-01-11]
Néhány órás napsütésre mindenütt számíthatunk. Mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban -23, -15 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke -11, -6 fok között alakul.

[2003-01-12]
Változóan felhõs lesz az ég, számottevõ csapadék nem várható. Mérsékelt marad a szél. Hajnalban -23, -15 fok várható. A hõmérséklet csúcsértéke -11, -6 fok között alakul.

Üdv mindenkinek