Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás

.
A jó az, hogy egyelôre nincsen jég semerre sem, legalábbis az erdei utakon, mert nem volt olvadás.

Állitólag a Hosszú-hegyi út is teljesen jól járható és a Pilis-tetôi szerpentin is.

Ma olvad!
Engem senki rá nem vesz a Pilis tetõi szerpentinre! ;D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Trifó: hát igy! ;D

Helyzetjelentés a Pilisbôl:

Most tértem vissza Mellon-nal egy igen fárasztó tekerésbôl a Pilisbôl.
Útvonal: Csillaghegyi strand -- Nagy-Kevély --Kevély nyereg -- Egri mûút -- P.Borosjenô -- Üröm

3. társunk már a túra elején levált rólunk, annyira összefagyott a keze és feje amig várakoztunk, igy ketten indultunk tovább.

Az utakon gond nélkül tudtunk haladni. Az erdôben minden letaposott úton egész jól lehet tekerni, de amint letér a kerék a letaposott részrôl, a bringa egybôl kisiklik. Igazi egyensúlyfejlesztô gyakorlat!

A Nagy Kevélyre fölfelé sok helyen toltuk, mert bár le volt taposva a hó, mély volt, és sokszor egy helyben pörgött a kerék. Aki nagyon erôs az tudna ott is tekerni, de mi nem voltunk rá képesek. A Nagy Kevély single track-jein profin lehetett haladni, a gond ott kezdôdött, mikor lekanyarodtunk jobbra a piros négyzetre, mely elvisz a nyeregbe. Na ott nem volt jól letaposva, és a bringa egyáltalán nem ment. Végig toltuk a mély hóban.
Közben a csodás téli tájban gyönyörködtünk.

A nyeregtôl élvezhettük a téli DH-t. A keskeny kitaposott nyomon a melsô kerék ide-oda járt, és koncentrálni kellet, hogy az esetleg mély hóba tévedô kerék ne rántsa ki magát a kezünkbôl. Az Egri útra egy csodás, egyenes szánkópályán értünk le, ahol elértük addigi utunk legnagyobb sebességét: 25km/h! ;D

Borosjenô elôtt szépen elestem, mert a szokásos dolog történt: a hó elgáncsolta paripám kerekét.

Borosjenôtôl már betonon mentünk, és ott le is fagytunk rendesen.

A mai nap tanulsága: Ha csak letaposott ösvényeket, utakat választunk ki, akár megállás nélkül is haladhatunk bicajunkkal.
A jó az, hogy egyelôre nincsen jég semerre sem, legalábbis az erdei utakon, mert nem volt olvadás.

Állitólag a Hosszú-hegyi út is teljesen jól járható és a Pilis-tetôi szerpentin is.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.175 hozzászólás
Lensver: én komolyan nem is értem, hogy neked hogy jut eszedbe nekiállni ösvényt építeni egy fokozottan védett területen. De komolyan.
Attól, hogy mások csináltak ilyet, még semmivel nem lesz elfogadtatóbb.

Bringán én csak a Margitszigetig jutottam a mély hóban pancsolni. Jó móka volt nagyon. Az erdõbe meg gyalog mentünk a hétvégén. Az is nagyon nagy móka volt. Mély, szûz hó, szikrázó napsütés... Meg a Vörös kõnél találkoztunk egy túrasín közlekedõ fickóval, meg egy nagyon jófej erdésszel, aki lovon jött fel.
Fura érzés a bringával ismerõs ösvényeken gyalog közlekedni...

--Trifo

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem akartok inkább szánkózni?Persze csak ha addig megmarad ez a hó,és nem is kopik ki.HHH-ra fel busszal,egy kicsi gyaloglás,és onnantól végig lehet csúszni a reptérig,ahol a hosszúdombon is lehet szánkózni,majd megint gyaloglás,és a 11-es végállomásásnál is csúszni 1et,majd onnan ki hova akar menni.Esetleg ha éhes vki,be lehet ülni kajálni vhova.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Lansvernek:Azért a pilisben nem igazán kellene pályát ásni,mivel fokozottan kiemelt tájvédelmi körzet,valamint a duna-ipoly nemzeti park része.Egyébként pedig vannak már ilyen ösvények,pl. pilistetõröl le a zöld sávon,vagy kevély nyereg piroson le csobánka.
Védjük az erdõket!!

Baliman: Szerinted a meglévô ösvények hogy készültek? Biztos mindegyiket engedélyeztették a hivatalnál!

Byke, nyugi, az akciót május körül kezdjük el.

Lorka, készült ám rólad fotó is, de Anaknál van, és nem tudom mikor rakja föl a netre. Majd szólok priviben, ha elkészült.

Para: nem, nem tudom, ;D de én is következtettem! Sztem az még a minimum összeg!!! Sajna. :-\

Byke

Byke

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Hi all!!
Byke újra itt! ;D

Mizu veletk...?
Szeretnék hozzá szólni Lens Január 9.-i hozzászólásához, miszerint Ösvénykészítéshez kerestek vállalkozó szellemû emberkéket...Nos...Én itt vagyok...csak szóljatok, hogy mikor, és hol, és megyek!
(mondjuk lehetõleg ne holnap menjetek.. ;D ha már olyan kúltúrált idõ lesz..)

Pusszantás mindenkinek

Lorka

Lorka

vendég

• fórumtag
  • 218 hozzászólás
Be kell látnom igazat mondtál Rave, mikor találkoztunk... ;D

Lefele szétfagytam... mintha nem lettek volna ujjaim...
Lens: A szüleim nevében is köszi :) :-*

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Nati: te már tudod a maratonok nevezési díjait?
mondjuk a bükk marci közel 4e fötös nevezési díja valszeg közelítõt mutat... :( akkor valszeg nekem sem lesz ócsóság idén a marcizás...

a hétvégi leendõ tekeréshez sajna nem szólhatok: köteklezõ megjelenési felszólításom van asszoynpajtás szüleihez desznótorra........................

üdv, PéeF

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Holnap vagy azután elindulok a Pilisbe, és akkor megmondom, hogy mennyire reménytelen. Nem a single track-ekre gondolok, ahol kevesen járnak, hanem olyan helyekre, ahol sok túrista járt a hétvégéken, mert ez azt jelenti, hogy le is lettek taposva. Ha máshova nem, akkor majd a Hármasra föl. Nem vagyok úttörô, mentek mások is bicajozni ebbe a hóba, és sikerrel is jártak! Tehát nem reménytelen. Persze, lesznek nehezebb helyek is, de ott majd toljuk.

Ja, a PCCC, nem figyeltem, igy már vili. Szimpi egyesület.

Hát skacok, ahogy most próbálom összegezni, hogy idén csak a maratonok nevezési dija mennyibe lesz nekem, szomorúan fogom föl, hogy bizony sokkal több, mint 15.000 Ft! :-\

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás

Akkor hogy ne csak fantáziáljunk, de valami kézzelfogható is legyen, mi lenne, ha e héten szombaton mennénk cangázni együtt végre valamerre????

(Sanya, mely csapat tagja lettél?)

Sanya PCCC-s lett!
És szombaton merre gondolod a tekerést?
Az erdõ járhatatlan bringával!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Akkor hogy ne csak fantáziáljunk, de valami kézzelfogható is legyen, mi lenne, ha e héten szombaton mennénk cangázni együtt végre valamerre????

(Sanya, mely csapat tagja lettél?)

Tyito

Tyito

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.067 hozzászólás
Csak márciusról? ;D
Asszem PéeFfel való tekerés óta nem is ültem kerón. :-\
Kissé hüsi ez a 22!! fok,mivel mínusz!! Cheesy is eltünt a hóförgetegben... valamit pedig tényleg szervezni kellene,ha mást nem,egy kis szánkózást :-\

Üdv.:Tyito
csak azért írtam,hogy legyen már egy Tyito is a hozzászólások között.

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás

A

Tsabi:
Majd a Tó de Gyömrõ után megugrod?

Egyébként megjegyzem halkan (hangosan), hogy idén is lesz
Tour de Gyömrõ
a profiknak ezúttal (állítólag) több napos verseny lesz. Nagy felhajtás lesz, annyi biztos.
Era, Jojoba, Tsabiék - ugye biztosan jöttök majd?
Jöjjetek minél többen.

Ami pedig még inkább a szívem csücske:
Tó de Gyömrõ!!!!!!
Biztosan lesz.
Már most sokan jelezték részvételüket, a Maratonosok (klub) meg fognak jelenni (Tsabi, kösd fel a gatyád!!!!), és lehet, hogy növeljük a pálya hosszát és technikásságát.
A pontos idõ még nincs kijelölve, de a májusi Tour de Gyömrõ után lesz megrendezve.

Az év elsõ jó hírei számomra, és részemrõl.

Ha lesz hó! ;D
Tour de Gyömrõn valszeg csak nézõ leszek!
De a Tó...-n majd megmutatjuk,fõleg,hogy Sanya PCCC-s lett,vagyis edzõje,edzésterve és(erõs) edzõtársai vannak!
Én meg a Hajtás-Pajtás egyesületbe talán belépek! :)Persze lehet,hogy be se vesznek. :(

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Igen, márciustól már mindent bele.

Bár, egyes emberek szerint ez a hó hamarosan olvadni fog! (egy héten belül) Hát nem tudom, nem igy néz ki a helyzet.

De addig is, ökörködni el lehet menni. Most már egyre több utat letaposnak, és a keményebb havon lehet tekerni is!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
okay... természetesen Én sem gyalog akartam vóna' teljesíteni ;)

de talán majd a márciusira... 8)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hehe Para, szóval te is élvezed a tél eme ritka ajándékait (legalábbis Mo-on ritka, hogy ilyenen sokáig kitartson a szép, igazi tél!)
Engem a gyalogos TT-k nem érdekelnek, mert nem tudnám ôket gyorsan teljesiteni, a bringásokat viszont annál jobban várom!

Charon: én mindenképp szeretnék ott lenni a gyömrôi versenyen, s ha tehetem be is nevezek majd.
Bárcsak már április lenne! Mert szép a hó, és jó a hó, de jobb szeretem a meleget!

Szögödiek, ti mit csináltok ebben a minusz tiz fokos hidegben? Befújt titeket a hó, hogy igy eltüntetek?!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Ahoy!

NOs hétvégén nem bírtam már Én sem tovább,asszony lovát kihoztam a garázsból és irány a hó... persze eleve herélt-ügy volt, de hát Para-gyereknek mondhattak bármit, Õ mint a ló, szemellenzõvel, csak az erdõt látva tekert... persze haladni nem sokat haladt... sõt... az utcánkból, ami uszkve 300métert jelent, oly jó 15perc alatt toltam-tekertem ki... az erdõ szélén, amikor meg megláttam z érinjtettlen 20centi havat, fülig ért a szám, csak hát egy dolog az akarat, és másik dolog a por hó... kábé fél órát bírtam... aztán beadtam a kulcsot... úgy döntöttem, hogy gyalogszerrel visszajövök még... vasárnap szikrázó napsütésben gyalogoltunk be a csak állatok által érintett szûz hóba... na ekkor már kiengedtem a gõzt! próbáltam angyalt csinálni, ami épp nagyon-de-nagyon csapkod, kipróbáltam milyen nfutás közben baromi nagyot esni, és milyen a szélfúvások miatt nem látható 40centis gödörbe lépni... na meg jól megmosdottam hóval...
szal totális gõzkiengedés... nem is fáztam ;)

más: február 8ára láttam kiírva GÖDÖLLÕn egy TT... ha jól emléxem 30km... ha érdeklõdés van rá, megnézem a pontos kiírást...

Üdv, PéeF

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Idén a Tour de Gyömrõ június 7. szombaton lesz.
A profiknak viszont, ha minden igaz 4 napos versenyt szervezünk.
A videovágással elkészültem, ha minden jól megy, hamarosan megosztom az öt percnyi promo-t. :D 8)

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
hát én sajna nem tekertem még az idén és még egy darabig nem is fogok, de azért a hétvégi sport megvolt ;)
havat lapátoltunk... be is durrant tõle a hátam, de nem baj... punnyadt testemnek nemárt egy kis edzés :)
tavasszal pedig már egy franya múzeális értékû bájkkal fogok veletek tartani ha minden összejön 8)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Lens;a mai napon csúcsidõ volt!Én is találkoztam Lorkával + még 2 másik "bringás" haverral,de õk bicó helyett szánkót tettek az a s*ggük alá :)