Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bringás lányok márpedig vannak...

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
9815 hozzászólás a témában

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
NAti: :D irigyellek... lassan 1hónapja nem ültem hasznavehetõen, érdemlegesen lovon... bizti szép lehetett...

Gabi: ;D no igen... Jávorkúttól felfele Mi is állandóan találkozunk "eltévedt" autóssal, habár tilalom alatt ál... de ha nincs aki elkapjon? :(

PéeF

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Gabi, örömmel olvasom, hogy azért mások is túráznak ilyenkor a fórumról!
Igen, ezek a kocsisok mindenhova eljutnak: mi is találkoztunk az Egri vár fölötti erdei úton egy terepjáróval, aki épp a családját húzta szánkón. Két szánkó volt a kocsi után kötve soros kapcsolásban. Mikor megkérdeztem az anyát, aki hátul ült a két gyerekkel, hogy mennyi volt a max. sebesség, amit elértek, azt mondta, hogy 40km/h. Csodálkoztam, hogy nem félti az apa a családját, hogy valami történik velük. Bár lehet, hogy pont az volt a célja, hogy megszabaduljon tôlük!

Bruce: csináltunk klassz fotókat ,de nem digittel,igy nem tudom, mikorra lesznek meg. Ha 2 héten belül, akkor beszkennelek párat. Késôbb már nem hiszem, hiszen tavasszal az ilyesmi már senkit sem érdekel! ;D

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Nati: és fényképeket nem csináltatok?? :P ::)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Lensver!
Elõre vagy hátra tetted a szögest?

Én is voltam ma egy laza kis tekerésen az egyik barátommal (õ vette meg az elõzõ bicajomat) Útvonal: Jávorkút- Nagymezõ-Bánkút és vissza.
Mivel ez Természetvédelmi terület, ezért itt mindenütt csak érdesítve van az út. A lefagyott utak itt is megvoltak, csúszott is rendesen. Én most nem vittem szögest, de a CONI Traction pro egész jól szerepelt. csodaszép a Bükk is, rengetegen voltak mindenütt, bár bicajossal nem taálkoztunk. Bánkúton okoztunk egy kisebb meglepetést, ugyanis a jégen úgy megcsúsztam, hogy ilyen keresztet még nem láttak a Rallye versenyeken sem. Megfogtam a gépet, nem volt bukta (még nem).
Visszafelé már hûlt az idõ és jöttünk lefelé rendesen. Az egyik kanyarban egyszer csak szembe találtam magam egy autóval, aki még csak nem is fékezett. Én igen, bicaj keresztbe,elcsúsztam az autó mellett és földetértem. Komolyabb baj nem volt, csak lefektettem szépen a bicajt, és megálltam. Az eset azért érdekes, mert ez a rész gépjármû forgalom elõl el van zárva. Mindezek ellenére rengeteg autó jött errefelé. Mindezek ellenére jó túra volt, kellemesen fáradtunk el mindketten.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Az érdeklôdôknek következzék egy kis túrabeszámoló:

A mai napon bombasztikusan fantasztikus túrát mentem két haverommal.

Útvonal: Csillaghegy-- Pilisborosjenô -- Zöld jelzés (a Hosszú-hegyi úttal párhuzamos alsó út)-- Pilisszentkereszti cuki (!!!!!! ;D :D :P) -- Hosszú-hegy -- Pilisborosjenô -- Csillaghegy
táv: 50km
idô: 4 óra

Pilisborosjenô széléig a betont használtuk mint közlekedési helyet, onnantól azonban már keményen rátértünk a - nos igencsak eljegesedett - terep utakra.
Nekem szerencsém volt, mivel sikerült szereznem 1 db szöges gumit, és azzal nyomultam, két haverom azonban igencsak csúszkált. Akkor még azt hittük, hogy amin megyünk, az jeges, ám akkor még nem sejtettük mi vár ránk a késôbbiekben.

Az idô csodálatos volt: kisütött a nap, és a tájat még mindig beboritó ködön át rejtélyes fénnyel árasztotta el a vidéket. Ettôl a fehérbe öltözött fák és bokrok gyémántként ragyogtak körülöttünk. Idônként fehér hópor hullott ránk, amitôl még jobban úgy éreztem, mintha egy mesébe csöppentem volna. A Hosszú-hegyi útnál az elsô sorompó után van egy túristajelzés lefele, amin le lehet jutni egy hajdani forráshoz. Na ott mentünk le, és egy fantasztikus, havas single-tracken száguldottunk, ahogyan csak birtuk. Onnantól azonban kezdôdött a csúszka, ugyanis az út irtóra be volt fagyva. Volt olyan, hogy bringáink 90fokban fordultak meg hirtelen velünk. Az út közepén idônként járhatatlanul mély hó, a két szélén pedig csupa jég vájatok. E kettô között választhattunk és hol ebben, hol abban mentünk. A középsô csik sokszor azért közepesen járható volt, és ez azt jelentette, hogy lefele menetben rendesen rángatta a hó a kormányt.
A felfele menet igencsak megizzasztott bennünket, olyankor rendesen folyt rólunk a lé. Ezen az igencsak erôs és idegpróbáló úton kb. egy órán át vergôdtük át magunkat, a végén pedig egy nem befagyott patakon gurultunk át. Ez kicsit ijesztôen nézett ki, mivel jég volt a bemenetnél, és jégre kellett kimenni a vizes gumival, ráadásul egybôl emelkedett. Mondanom se kell, hogy nem tudtunk rajta feltekerni.

Ott aztán kimentünk a Szentkereszt felé menô autóútra, és megpihentünk kedvenc cukinkban. Innen egyik haver visszagurult betonon, és a másikkal föltekertünk a Szántó-nyeregbe, hogy onnan másszunk föl a Hosszú-hegyi útra. Még sose mentem ilyen lassan ezen az úton lefele. Ugyanis minden tiszta jég volt, középen meg általában lehetetlen volt haladni. Én még jobban tudtam menni, mint haverom a sima terepgumikkal. És még igy is rendesen csúszkáltam sokszor. Mikor elértük a Hosszú-hegy végét, ott végre be tudtunk gyorsitani, mert a jeget hóréteg fedte és tök jól lehetett haladni rajta.

Nos, ilyen állapotok uralkodnak a hegyekben. Aki megy, az vagy legyen nagyon ügyes, vagy fegyverkezzen föl szöges gumikkal.

Ja, útközben egy montissal találkoztunk, aki elszántan ment a Pilis-hegyi szerpentinre.
Találkoztunk még egy futóval is, aki vizet kért tôlünk, és mikor megkérdeztem, hogy honnan indult, azt mondta, hogy a Bosnyák térrôl, és hogy felfut a Dobogókôre. (ja, csak ilyen lazán?=semmi se volt nála, még egy kulacs sem. Durva, mi? És még azt hittük magunkról, hogy kemény arcok vagyunk, hogy jégen bringázunk. :-X)

Betonon egyébként simán lehet közlekedni, mert tökéletesen jégmentes. (legalábbis a 400m alatti helyeken)

Aki csak teheti, menjen ki bringázni, próbálja ki az ilyen idôben való tekerést is, mert nemcsak poén, de gyönyörü is a megfagyott természet. Én nagyon élveztem!

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Jó tekerést. :D Ha megjöttetek engem is érdekelne némi info arról ,hogy milyenek az útviszonyok.

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Ezek a hétvégék mostanában nem alakulnak úgy, ahogy tervezem õket.A tekerésbõl most is kimaradok.
Jövõ hétvégén elutazok síelni, így a következõ két hétvége is kimarad tekerésbõl (de mondjuk ezt nem bánom, mert síelni is jó, a hegyek is meglesznek :D )

A keddi tekergésünk Natival valóban élmény volt, gyönyörû friss hó, sok egyensúlyozás és tologatás. Érdekes, hogy fent a hegyekben nem fáztam egyszer sem, csak a városban (kéz- és lábujjak tekintetében), illetve befelé jövet az aszfalton.
Termo kulacs rulez! Mindenkinek ajánlom, hacsak nem jékását akartok inni.

Lens: Tekerés után majd meséljetek, milyen volt most a terep, mennyire jegesedtek el az utak.
Jó utat!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Ha valakinek van kedve, holnap csatlakozhat hozzánk egy 4-5 órás hegyekben való tekeréshez! Találka 11kor az UVH-nál.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
;D ;D ;D na, már isvan közös ismerõsünk... ;D ;D ;D

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Ezt a kuvaszt én is ismerem!
Volt hozzá szerencsém nekem is, igaz, fölfelé mászás közben jött és kapkodott, de a pumpa hatása eltántorította a továbbiaktól. csoki bent volt rendesen!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Azt hiszem, a sztorikba nyomtam a sztorit...

a lényeg, hogy Lillafüreden, a Fehérkõrõl zúztunk le haverral, és a camping mögötti kis utcába értünk le... az utolsó kanyar után van jobb kéz felõl egy ház, benne egy jól megtermett kuvasz... nos akkor, az aminózus napon, a kapu nyitva volt, és a kutyulink úgy döntött, eljött az Õ ideje, hogy végre ne csak a kerítésen keresztül fecsérelje erejét ránk: jól letámad minket... Tudni kell, hogy Én olyan 85-90kiló körül vagyok, plussz a verda, plussz a kb 40es tempó által és a súlyom által adott lendület... Szal beértem a kanyarba, a fentebb említett kb sebességgel, erre várva a kutya rám támadt...
amikor már csak méterek lehettek köztünk látszott rajta, hogy rájött, tette nem a legoptimálisabb számára, sem az idõ, sem a helyzet vhogy...vhogy NEM AZ... már csak annyira volt ideje, hogy kissé hátra hõkölve lassítson, mert Én nem igazán lassítottam... vhogy a fosás szélén ez a támadás már kikészítette az idegeim ;)
Szal úgy ahogy jöttem átzúztam a kutyán... pontosabban csak a lábain végül, mert sikerültz annyira vissaztántorodnia...
aztán nem láttuk azon a nyáron nagyon az udvarban...
de még meg van, és a lábának sem esett baja...!

ennyi... 8)

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Para!
Ment már kutyára Paraferee? Ki esett nagyobbat?

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Sziasztok!

Felénk (debrecen) csak tegnap volt olvadás, most olyan -1, -2 körül van, és köd! Imádom a ködöt :)

Bár ha ez a Bükkben lenne (és én is ott laknék) talán még jobban szeretném ::)

((jön még bundásra paraferee ;)))

BRUCE
u.i.: most csak azért írtam, hogy legyen a hozzászólások között egy télapófej is :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
nos, spárga nem volt, de a hagyományos orosz guggolós néptáncot többször is elpróbáltam, elég jó sikerrel.... ;)

koga

koga

törzsvendég

• fórumtag
  • 584 hozzászólás

há ismét igen érdekesen alakult az idõjárás: ami napközben mint zállat olbvadt, az íccakára úúúúgy megfagyott, hogy hajnalban öröm volt a hegyrõl lekorcsolyázni... :(

PéeF

Te is spárgáztál?Mert én igen! ;D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
LovasGabi: :-X jön még kutyára Paraferee ;)
(;D a legjobb hogy ez valós sztoriból is ered és valszeg csak Én vigyorgok most... ;D )

há ismét igen érdekesen alakult az idõjárás: ami napközben mint zállat olbvadt, az íccakára úúúúgy megfagyott, hogy hajnalban öröm volt a hegyrõl lekorcsolyázni... :(

PéeF

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

nyugat felõl tör be hazánk ba a galád és álnok melegfront

Fáj is fejem két napja mint a rossebb! :-\ :'( :'( >:( :(

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Hát nálunk azért még tél van!
Most jöttem Egerbõl, igaz, hogy autóval voltam, de nagyon király az út és az erdõ. Mivel nemzeti park, itt nem sóznak, csak érdesítenek. Letolt, letaposott hó az úton, ideális bicajos viszony! Lehet, hogy holnap megnézem!
Látod Para bejött amit mondtam. Mégis csak én lakok a legjobb helyen! ;)
Egyébként köd az van és valami szilárd halmazállapotú fehér marhaság szitál belõle. EZ MÉG TÉL!!!

Ranger

Ranger

törzsvendég

• fórumtag
  • 748 hozzászólás
Lens,ez gyönyörû volt! :D

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hát igen... a jósok is eztetet mutatták tennap: nyugat felõl tör be hazánk ba a galád és álnok melegfront, így az északiak, keletiek élvezhetik legtovább a gyönyörû havat...