Hûha! Gratulázás a maraton menõknek!
Na nem azért, hogy én itt a nagyokkal próbáljak versenyezni, vagy mi, de csak úgy elmesélem, hogy vasárnap a Mecsekben kerekeztem. Csak néha gondoltam arra, csak az elsõ kereket kellett volna vinni, mert erõsen Para-túra jellegûre sikeredett a dolog. ;D
Nem volt nagy túra, mert szombat estétõl vasárnap délutánig szakadt az esõ, így csak valamikor délután fél három környékén tudtunk elindulni Pécsrõl, az Éger-völgyi parkerdõ szélétõl, kb. 260 méterrõl. Elõbb a ZK+ jelzést, majd a K+ jelzést követtük, majd Patacsi-mezõn áttértünk a K jelzésre. Ekkor már hihetetlen magasságot, a mintegy ötszáz métert ostromoltuk.

Remete-réten berágtuk a szendvicseket, majd önbizalom-, de fõleg erõgyûjtés után úgy döntöttünk, felmegyünk a Büdös-kúti kulcsosházhoz. Sajna a névadó kútból már nem folyik víz, de Ferenc forrás még csordogál. Itt kissé szomorúan gondoltam a régi Kék-túrás vándortáboros idõkre, amikor a források még sokkal több vizet adtak. Kellemes meglepetés volt, hogy a kulcsosházat szépen gondozzák, bár ha jól tudom, már nem lehet fizetõ vendégként ott aludni.
A háztól aszfalton visszamásztunk Remete-rétre, és onnan jött a száguldás lefelé. ;D Kb. 50-nél a szerpentinen azon gondolkodtam, hogy ezért megérte ennyit küzdeni.
Hogy mennyi volt ebben a küzdés?

Már belenyugodtam, hogy mindig több, mint amire a zember naívan számít. ;D
Alaphelyzetben volt a zúzott kõ, és az esõnek köszönhetõen a sár. Na nem baj, van víz, szappan, defektjavító. Szerencsére utóbbira nem volt szükség. Sárból viszont jutott elég, olyan vastagon, hogy néha csak forgott a hátsó kerék, de elindulni nem tudtam, ha leszálltam, akkor meg öt centire süppedtem. Késõbb, a K jelzésen azon méláztunk (tolás közben), hogy vajh' Rockenbauer Pálnak volt-e igaza, hogy gyalog járta az országot. Meg azon is gondolkodtunk, hogy ült-e már biciklin az az ember aki kijelölte a kerékpárral járható utakat... itt ismét Para-feeling tört rám.

Szerencsére egész úton jó volt a hangulat, segítettük egymást, és persze mindannyian amatõrök és kezdõk voltunk, így nem volt gond várni a másikra. Kicsi, körülbelül 30 kilométeres kör volt, de pont elég volt mazsolányi tapasztalatomhoz és edzettségemhez.
A rengeteg verítékért bõven kárpótolt a csodás táj és az erdõ lehellete, a tisztások felett lebegõ pára hihetetlenül titokzatos és megnyugató látványa. Annak ellenére, hogy fájok, szellemileg teljesen kipihentnek érzem magam.
Bocsi, hogy hosszú voltam! ;D
Körte